Pedalboard Yapımı

Arkadaşlar iyi günler herkese ehxin pedalbagini kullanmaktayım yaklaşık 2 yıldır ancak artık çok eskidi ve pedallarımın sayısı gittikçe artıyor tabii birde çirkin kablo yığını görüntüde ayrı bir sıkıntı :) Ankarada kendime nerde yaptıralabilirim yada neler satın alabilirim siz neler kullanıyorsunuz biraz konuşalım bu konuyu :D
 
ben tüm pedalboardlarımı kendim yaptım,başlık açıp tanıtmıştım. şu anda 5. yi yapıyorum. gerek estetik gerek fonksiyonel olarak çok güzel ve ucuza elde edebilirsin. yapılması çok zorda değil ama birazcık zaman harcamak gerekli. ben üşendiğim için şimdiye kadar hep eğimsiz, düz yaptım.
 
Fotoğraftaki bordu kendim yaptım ancak Türkiye'de bazı malzemeler yok üretilmiyor o yüzden uydurma yöntemiyle kurtarabildiğim şekilde yaptım,ancak ağırlığı 32 kilo oldu sanırım malzemelerde ötürü,tekrar yapıp bu kez daha hafif bişey planlıyorum

16473981_10158142513035585_7976908442565662468_n.jpg
 
Şöyle bir şey yapmıştım. Ama bu tarz pedal çantaları hafif olmuyor. Benimki de 22 Kg falan. O yüzden tekerlekli çekçekli bir şeyler düşünmekte fayda var. Sadece bagaja koyup çıkarırken bu ağırlığa maruz kalıyorum. Onun haricinde bavul gibi çeke çeke istediğin yere götürebiliyorsun.

Şöyle detaylı bir pedalboard hikayesi paylaşayım o zaman :) Harcadığım datalar için Wifi bağlantısı olmayanlardan şimdiden özür dilerim ☺️

Birşeyler sattım birşeyler aldım. Temiz bir sayfa açmak istedim.
99203 eklentisini görüntüle
Bunları dizeceğiz.
99204 eklentisini görüntüle
Bu da gizli kahraman.
99205 eklentisini görüntüle
Yaptırdığım flightcase'in kapalı hali.
99206 eklentisini görüntüle
Bir tarafı tekerlekli, diğer tarafı çekçekli.
99207 eklentisini görüntüle
99211 eklentisini görüntüle
99208 eklentisini görüntüle
Test sürüşü. Sağ üst köşeye de Xotic Wah gelecek. Yeri şimdiden rezerve edildi.
99209 eklentisini görüntüle

İyi geceler :)
99210 eklentisini görüntüle
Sinyal yolu;

TC Electronic PolyTune
MXR 6 Band EQ
Carl Martin Compressor Limiter
Xotic EP Booster
Fulltone Fulldrive 2
Keeley Mod Rat
Ibanez TS-808
Strymon Mobius
Strymon Timeline
Strymon Bigsky
 
Şöyle bir şey yapmıştım. Ama bu tarz pedal çantaları hafif olmuyor. Benimki de 22 Kg falan. O yüzden tekerlekli çekçekli bir şeyler düşünmekte fayda var. Sadece bagaja koyup çıkarırken bu ağırlığa maruz kalıyorum. Onun haricinde bavul gibi çeke çeke istediğin yere götürebiliyorsun.


kapaktaki oluklu alüminyumları nerden buldum hocam? Türkiyede kimse üretmiyor çıldırıcam yardım et gözünü yiyim
 
Fotoğraftaki bordu kendim yaptım ancak Türkiye'de bazı malzemeler yok üretilmiyor o yüzden uydurma yöntemiyle kurtarabildiğim şekilde yaptım,ancak ağırlığı 32 kilo oldu sanırım malzemelerde ötürü,tekrar yapıp bu kez daha hafif bişey planlıyorum

99434 eklentisini görüntüle
Kubilay o ne aga :) 32 kilo boardmu olur :D ben o yuzden flight case i satısa koydum. Çam agacı hafif oluyor o yuzden koctastan 5cm lik cıta alıp ondan yaptım.
 
Hmm anladım demek istediğinizi. Case'i yapan usta bütün parçaları tedarik etti. Açıkçası nereden almıştır bilemiyorum. Ama ithal parçalar kullanıyorum diyordu. Muhtemelen o yüzden bulamamışsınızdır.
 
Merhaba,
Ben de şu an kendi pedalboardumu yapma noktasındayım.
Bir arkadaşımla bilgisayarda çizdik. Parçaları 12 mm plywooddan imal edeceğiz.
Kendi güç girişi soketi, sigortası vs. olacak.
Bitmiş halini siteye uygun konu başlığı altına koyar ve isteyenlere planlarını gönderirim çıkacak şey güzel olursa.
Kişisel tercih ve ihtiyaç nedeniyle ne kadar kısa sürede yapılması istendiğine göre değişir tabii ama
yaptırmak malzemeleri alıp kendiniz yapmaktan çok ciddi anlamda daha fazlaya mal oluyor ayrıca yapımı gayet
kolay ve zevkli.
Başlıca kullandığım malzemeleri, ilgilenen arkadaşlar da yardımcı olabilir düşüncesiyle aşağıya yazıyorum;
1) 12-18 mm plywood (huş ya da kayın ağacı tercihiniz olabilir)
2) Masif tutkalı (beyaz tutkalın güçlüsü toz pembe renkli bir tutkal)
3) Bilimum uygun boyutta ahşap vidası
4) Kıl çivi (bazı yerlerde gerekebilir)
5) Power kablosu için jak soketi ve ışıklı rocker switch ( bunlar ayrı veya birleşik halde satılıyor, ayrıca sigortalı olanları da var)
6) Kaliteli kablo
7) Çoklu priz (akım korumalı ve on/off switchli olması iyi olur düşüncesindeyim, ekstra güvenlik) (opsiyonel olmakla beraber kullandığım bir pedaldan ötürü herhangi bir power supply uymadığı ve custom power supply da manasız pahalı olduğu için şahsen bu yolu tercih ettim)
8) Bilumum zımpara kağıdı (220 kumdan başlayıp 1000 ve yukarısı bulabildiğiniz inceliklerde)
9) Mümkünse ödünç alabileceğiniz bir dekopaj, fır fır dönen cırt cırtlı zımpara kağıdı tutan zamazingodan da bi tane (üff çok kötü anlattım, batsın cehalet :D)
10) Şeffaf ahşap boyası
11) Cila
12) Plastik kelepçe
13) Uygun boyutta fan (Arkadaşlar ısınma problemi olursa diye, power supplyların genelde var ama power supplu kullanmayıp ısınma problemi
yaşayacağını düşünenler değerlendirebilirler gibi geliyor. Mümkünse AC fan alın, tek hızda döner bağlaması vs daha kolay gibi, bir de sessiz bir şey olsa iyi tabii)
14) İçi vida yollu metal tüpler (pedal board tasarımında ust kapak çıkıyorsa ahşaba sök takla zarar vermemek adına bunlar vidaların gelecekleri yerlere saplama şeklinde çakılabiliyor. Örneğin Carvin gitarlarında elektronik kapaklarını taktıkları yerde bunlarsan kullanılıyor)
15) Velcro (3M'in İndustrial diye bir serisi var, gerçekten güzel görünüyor)
16) Ahşap çubuk (boardunuzu birleştirirken atacağınız vidaların üstlerini kapatmak için.)
17) Makaron (bağlayacağınız kablo uçlarını öretmek için)
18)Silikon ayak
19) kıl testere
20) Havya, lehim teli, pasta
21) Eldiven ve toz maskesi (Arkadaşlar bu önemli zira plywood epoksiyle yapıştırıldığından kendiniz keser ve/veya zımparalarken tozuna
maruz kalırsanız derinizi meşine akciğerlerinizi de bulaşık süngerine çevirebilir, gerek yok)
22) Zımpara bloğu
23) Bez, terebentin/alkol, su ve fırçalar
24) Matgap, tornavida
25) uygun volt amper ve boyutta cam sigorta

Aklımıza "aga bize ne lazım olcak" sorusuna yönelik gelenler bunlardı. Umarım yardımcı olmuştur. Dileyen arkadaşlar içerisine ayrı sigorta kutusu vs. de tabii koyabilirler tabii.
Malzeme neden plywood sorusuna cevap; plywood ucuz nisbeten ve katmanlı olduğundan gayet dayanıklı. Sadece vidalarken katmanların göründüğü taraftan vidalamak zorunda kalırsanız dikkat edin, ayrılabilir bazen.

Esenliklerle.
 
Biz de bir arkadaşa yapmıştık, fotoğrafları şurada;
turkrockforum
instagram

Boardun ağırılığı 3.3 kg, çantasının ağırlığı 2.1 kg.

Sipariş üzerine de üretim yapıyoruz, kendi boardunu yapmak isteyenlerin de sorusu olursa memnuniyetle cevaplarız.
 
Selamlar, ben de artık daha hafif bir pedalboard yapmaya karar verdim kendime. Öncelikle ayrı bir çanta düşündüm boarddan bağımsız olacak şekilde.
İlk olarak malzeme araştırmasına başladım. Aklıma yatan 3 ağaç oldu; birincisi ıhlamur,ikincisi kavak, üçücüsü ise çam ağacı. Bu ağaçların aklıma yatmalarının sebebi ise yoğunluklarının az olması (Ihlamur için 0.40 gr/cm3, kavak için 0.45gr/cm3, çam için ise 0.50gr/cm3). Edindiğim bilgilere göre ıhlamuru büyük parça halinde bulmak hem zor olacağı hem de pahalı olacağı için büyük ihtimal ile kavak veya çam tercih edeceğim.
Kendi pedallarımın ölçülerini belirledim. 12 pedallık bir setup için 70x45 bir board yapmaya karar verdim ve sonrasında çizimlerini yapmaya başladım. Çizim yaparken pedalları neredeyse tek tek ölçtüm gerçek ölçülerine çok yakınlar.

Şu şekilde bir çizim yaptım :
Untitled.jpg


Temel de iki parçadan oluşuyor. İskelet kısmı ve üstteki pedalların duracağı kısım. Arada 1cm lik bir fark yaratarak board un iskeletin içine tam olarak oturmasını sağlamayı düşünüyorum. Bununla ilgili düşüncemi somutlaştırmak adına şöyle bir çizim yaptım :
Untisdftled.jpg


Önden ve arkadan görünümleri ise şu şekilde oldu :
Untisdfsdftled.jpg


Ayrıca arka ve yan taraflara mümkün olduğu kadar oyuklar açarak ağırlığı daha da minimuma indirmeyi düşünüyorum.

Eğer bir gelişme olursa tekrardan bu başlık altında paylaşacağım.
 
Geri
Üst