Telin kuyruk kısmından kopması sorunu

Merhaba arkadaşlar..Bir çok tel markası ve kalınlığı kullandım ama sonuç hep aynı.İnce mi telim her seferinden kuyruk kısmından kopuyor. Daha doğrusu topuz kısmı çözülüyor hep.Tel değiştirmekten bıktım.Sizde durum nasıl?Sizde de hep kuyruktan mı kopuyo tel?
 
Nasıl çözülüyor?
abi sen teli ne yapıyorsunki öyle bişey oluyor :D
hiç denk gelmedi valla.Gerçi uzun süredir kilitli kullanıyorum ama daha önce olmamıştı hiç.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bugün de telim attı.15.perdeyi full bend yaptım sonrası güüm.Hatta sağ elim kanadı :(M600de çok olmadı bu olay yalnız.Daha çok tremololu gitarımda oluyo bu.Tremolo fenderin stratlarda kullandığı standart tipten(6 vidalı olandan).Standart bi şekilde bağlıyorum telleri öyle özel bişe yapmıyorum ama yine de atıyo :( Son 3 ince mi telim böyle koptu:(
 
Cok garip sorun ya ,öyle birşey olamaz bence,sence farklı bir şekilde falan takıyorsundur muhtemelen,kilitli gitar kullanıyorum,ama sabit köprülü gitarımda da hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım ..
 
Normal.Çok uzun süre teli zorlayarak çalarsan en ince tel yavaş yavaş sıyrılmaya başlıyor.Bend,vibrato,yüklenerek palm,kilitsiz floydda çok oluyor.Bende olmuyor o ayrı. :)
 
jacksonke1n demiş ki:
Cok garip sorun ya ,öyle birşey olamaz bence,sence farklı bir şekilde falan takıyorsundur muhtemelen,kilitli gitar kullanıyorum,ama sabit köprülü gitarımda da hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım ..

Dediğim gibi tremololu gitarımda daha çok oluyo bu durum.Fender,Daddario,Dean Markley kullandım üçünde de sıyrıldı topuz ve çatt!!Bi şekilde çok fazla yük biniyo.Hatta arkadaşımda da Les Paul var onda da sürekli aynı yerden kopuyo.Bundan sonra en soktan tel takımınında alıcam.Ne de olsa 2 hafta dayanmıyo :D
 
bana da baya bi garip geldi şimdi o kadar sey yazıldı ottamın neminden falan bahsedildi teller için kopmasinin nedeni belki de oyle bir şeydir dicem ama ayni yerden niye kopsun ilginç bir durum diger gitarlarda da ayni sey oluyomus bence yapabilcegin şimdilik en dandik tellerden almak :)
 
Geri
Üst