NokiaSuperSound 2007

nuwanda demiş ki:
zonk demiş ki:
nuwanda demiş ki:
harbiden amatörlere hitap eden bir yarışma olmuş. 637 eser arasında en amatör 10 eseri seçip güzel bir salça kalça karışımı yapılmış. harbiden saçma. kriterler neler, juri kim merak ediyorum

Bu kadar iddialı konuşmalarından dolayı şarkılarını dinledim...

Kendine gel , yaptığın kayıtta amatör bir müzisyenin bile duyabileceği düzeyde detonasyonlar mevcut. Daha fazla da konuşmak istemiyorum. Yaptığınız kayıtlar da şuan çoğu amatör ev studyosunda yapılabilecek işler. Kendine gel rock güzeldir gerisi basittir diye bişey yok bu müzisyenlik değil misyonerlik... İlk 10 da benim de eksik bulduum noktalar war ama diyebilirim ki güzel bir ilk 10. Ama ilk 10 u yapan adamlar türkiyede adı sanı olan ve profesyonel işler yapan adamlar( hatta alanlarında en iyiler içindeler). Bu yüzden ben eleştirimi kendimce ve kendi içimde yapıyorum. Sen kim oluyosun da hangi taşa dirseğini yaslayıp en amatör iş diyebiliyosun üstelik elindeki kayıtlar doğrudan amatör olarak adlandırılabilir ve özensiz işlerken....

İlk 10 da canlı performansların da olduğu kayıtlar var ve ciddi gruplar nokiadan önce de adları vardı emin ol sonra da olacak....

A due carmen - Nedim caner üstün - Ortaya karışık ÇOK İYİ GRUPLAR ve MÜZİSYENLER sen yaptığın işle bunları bu şekilde eleştirme hakkına sahip değilsin....

Erdem - Evren Furtuna & Hikmet altunbaşlıar ve xoxhead , elektrnik müzik adına çok başarılı çalışmalar.

Şu ya da bu müzik iyidir diye bişey YOK !!! başarılı iş hangi alanda olursa olsun iyidir ve emin ol elektronik müzik elektronik olduğu için bazı müzik kültürü az olan insanlarca kolay yapılan iştir diye nitelendiriliyor.

Önce doğru düzgün müzikalitesi olan, doğru çalınmış ve olmayınca baştan alınmış işler yap ; sonra belki bazı konularda bir iki cümle söyleme hakkına sahip olursun....

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş ?

İşte koptuğum noktadır.

1 mesajı olan birinin gelip bir olayı saçma sapan bir yerinden tutup saçmalaması.

Ben ne, neden beni seçmediler dedim, ne de çokbilmişler gibi eleştiri yaptım. Bu tür eleştirilerde hemen eleştirenin yaptığı işe bakılır ve beğenilmezse hambur humbur dalınır.

Bak canım arkadaşım ben neden bizi seçmediler demedim zaten seçmesinler bizi seçselerde saçmalık olacaktı zaten bir çok kişi gibi reklam için katıldık. Ama söylediğim şey şu oradaki hiçbir şarkı diğer 634 eserden artısı olan şarkılar değil.

Meyan'ın, Pul'un, Pastil'in v.s. 'nin neden seçilmediğini sorgulayalım bence. onları dinleyelim sonra ilk 10 u dinleyelim bakalım bakalım ne saçmalanmış.

Bak ancak ben seni eleştirdikten sonra anlaşılabilir bişeyler yazmışsın ör: neden vs vs... grupların seçilmediğini sorgulayalım derken. ama ilk mesajını lütfen bi oku. benim kızdığım nokta senin seçilip seçilmeme durumuna tepki verip vermeme durumun değil senin ulu orta ilk 10 a korkusuzca en amatör diyebilmen ve salça kalça gigi tabirler kullanman. konuyu dallandırmayalım polemik yapmayalım yazdığın ilk mesaj çok açık bi şekilde seviyesiz bi çıkışmadır bunu da tartışmamıza gerek yok....
 
nokia hersene olduğu gibi jüride tanıdğı akrabası olan gruplar veya kişiler torpille ilk 10 a seçildiler bu saatten sonra nokiayı kim takip eder çok merak ediyorum işin bi espirisi kalmadı çıkan nokia albümünü kim satın alcak canlı performansları ilgi çekmeyecek gerçekten işini iyi yapanlara yazık oldu ve jüri neye göre seçerek aldı bunları ilk 10 a oda merak konusu
 
bu sefer aranjörler seçecek dendiğine göre herhalde kimin parçasıyla uğraşmak keyifli olur gibi bir mantıkla seçilmiş olabilir, ben de olsam böyle seçerdim aksi takdirde elle tutulur bir şey çıkaramayacağım için, sadece bu kadar fazla elektronik almazdım :)
 
pek fark edeceğini sanmıyorum country de olabilirdi başka bir tür folk da olabilirdi yani yarışma rock müzik yarışması değil sonuçta, beste yarışması.
 
rock müzik faşizmi yapılıyor,üzülerek okuyorum :-(

daha önceki yarışmalarda rock müziğe ağırlık verildi,bu sefer de böyle olsun,sıkıntı nedir?

Rock müzik değilse kötü müziktir durumuna dönüştü iş...

Biraz saygı olsa fena olmaz...

Neyse...

Bekleyeim ve görelim...
 
bütün tartışmalar bi yana arkadaşlar nokiasupersoundun en güzeli ve en kalitelisi birinci olanıydı. bu sene de çok güzel ve profesyonel seviyede kayıtları dinledik ancak bu kayıtların yerine çok sönük, amatör ve elektronik altyapıların hakim olduğu kayıtların finale kalması biraz şaşırtıcı bi durum olmakla bu durum rock severleri biraz üzdü galiba. ama tabi öpülmüş yanağın davası olmaz gibi birşey bu.şu anda ne desek boş. şahsım adıma konuşmak gerekirse nokiasupersound bu sene bu yarışmayı oylama, tanıtım ve estetik olarak beceremediğini düşünüyorum.
 
bütün tartışmalar bi yana arkadaşlar nokiasupersoundun en güzeli ve en kalitelisi birinci olanıydı. bu sene de çok güzel ve profesyonel seviyede kayıtları dinledik ancak bu kayıtların yerine çok sönük, amatör ve elektronik altyapıların hakim olduğu kayıtların finale kalması biraz şaşırtıcı bi durum olmakla bu durum rock severleri biraz üzdü galiba. ama tabi öpülmüş yanağın davası olmaz gibi birşey bu.şu anda ne desek boş. şahsım adıma konuşmak gerekirse nokiasupersound bu sene bu yarışmayı oylama, tanıtım ve estetik olarak beceremediğini düşünüyorum.
 
Ewet haklısınız akrabalık konusunda. Biz de finale kaldık ve çok verimli 4 gün geçirdik miamda. Burada miam çalışanlarından biri olan sayın snapper ile akrabağlığım war benim onun için kazandık... bi kere volume dergisinde resmini görmüştüm adamın ordan bi akrabalşık war. elektronik konusunda da haklısınız davulcumuz kaydı ankara çsm studyolarında akustik davulun mikrofonlanması (elektronik yani :d) suretiyle yine elektronik bi mikser vasıtası ile elektronik bi alet olan bilgisayara kaydetti. basçımız aynı işlemlere tabi tutuldu bass amplisi içinde elektronik devreler bulunduruyordu. Gitaristimizi hiç sölemiorum zaten ELEKTRO GİTAR çalıyor :D e ben de klawye çaldım :d . yani elektroniğin dibine vurduk. ne deyim doğru söze şimdi.... !!!!!
 
şu düştüğünüz duruma bak.sonuçta dürrükten kebaptan bi yarışma.rock'ın allahı olsanız ne farkeder.şu egolarınızı törpüleyin.hakkınızı yediğini iddia ettiğiniz biri varsa ve kanıtlarınızda hazırsa hep beraber yardıralım.

ha yoksa bırakın müziğin matematiğinden bahsedebilecek kapasitede insanlar yazsın.
 
işte bu kadar basit... bizim insanımız bi türlü rahat durmuyor. bu foruma hiçbişey yazmicaktım aslında ama çileden çıkartıyorlar. kendimi ve grubumu savunmak adına değil bu ulu orta korkusuzca yazı yazabilen adamlara bişeyler anlatabilmek adına yazıyorum....
 
açıkça dedim savunmak amaçlı değil düşünmeden yazanlara tokat amaçlı ve bunu yaparken de en emin olduğum örnek olarak kendimi seçiyorum çoğu zaman... alınma durumu yok...
 
Benim anlamadığım bir konu var. Bir yarışmada önemli olan esas alınan yarışmacının jüri den beklentisimidir? Jüri nin yarışmacıdan beklentisimidir?
 
her şey bir yana bu yarışmanın grupların/insanların kendilerini kanıtlamalarında büyük destek sağladığını düşünüyorum.

ve sizle asıl ilgilendiğim ve merak ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.. A due carmen die bir grup ağıt adlı bir şarkıyla katılmıştı. her ne kadar ayrıntlı olarak yarışma konseptiyle ilgilenmemiş olsam da şarkıları büyük bir merakla dinlediğimi belirtiyim :) ve bu şarkı inanılmaz hoşuma gitmişti, hak ettikleri dereceyi alıp alamadıklarını ise bilmiyorum bile.. şarkıya gelince; nerede aradıysam bulamadım ve kime sorduysam da ya haberi yoktu ya da şarkının adını dahi bilmiyorlardı.. bilginiz ve hata a due carmene ait ağıt adlı şarkınız mevcutsa paylaşmanızı dilerim =)..
 
Kaybetmeyi ögrenmemiz lazim bazenki kazana bilelim.

Müzik için emek harcanıyorsa emegin karsılıgını ne sekilde olursa olsun biri alıyorsa ( iyi yada kötü ) tebrik etmeliyiz.
 
kaybetmek yok ki bu yarışmada.ama kazanan grupların hakketen nokianın bu seneki konseptine uygun olarak yeniden ve uzun bir süre düzenlenmeye ihtiyaçları var. bence bu seneki düzenleme iyi grup ve şarkıları fıstık edip düzenlenmeye gerek olan şarkıları seçmekti. zaten iyi parçaların düzenlenmeye gerek yok. yapanlar yapıyor.bu arada a due carmen ego dağları isimli şarkılarıyla katıldı galiba caggla ağıt değil.
 
Geri
Üst