mikrofonu bsayara baglamak

arkadaslar evde kendi capımda kayıt yapmaktayım. vokal kalitesini artırmak icin guzel bir kondenser mikrofon alacam fakat onu daha sonra ses kartıma nasıl girecem fikri olan var mı? usb cevirici gibi bi ara kablo var mıdır? bir de mikrofonu direk olarak preampsız ses kartına girmek performanstan calar mı?
yardımcı olursanız sevinirim...
 
ses kartında muhtemelen ince jack mik girişi vardır. Ve mikrofonunda kalın jackdır sanırsam. kalın jack>ince jack aparatını birkaç ytl ye elektrikçi, elektronikcilerde bulabilrsin.
 
Condenser mikrofonlar öyle çalışmazlar phantom power ihtiyacını nasıl sağlayacağını düşünmen gerek ki evet preampsız performanstan bayağı bi çalarsın. Usb çevirici bi ara kablo olsada tavsiye etmem.
 
Preamp'sız mikrofondan çok az sinyal alınıyor böylece kayıtta cok kısık sesli oluyor.
Bahsettiğim dinamik bir mikrofon.
Conderser da zaten arkadaşın söylediği gibi phantom power gereksinimi oluyor ki öyle bir ses kartı almak gerekir.
 
birde benim bir sorum var diyelimki elinizde zaten conderser mikrofon var peki evde kayıt için preampli mixer(4 kanal) mi almak daha akıllıca yoksa direkt ses kartı mı alınmalı??
 
Neyi kayıt edeceğine ve ilerde şunuda yaparım deyip demediğine bağlı bu sorunun cevabı ama elinin altında bir mikser olması kayıt ettiğin şey üstünde hakimiyet kurmanı sağladığından güzel birşey sadece ses kartı biraz havada kalıyor.

İyi günler.
 
Geri
Üst