Isteğe Özel Gitar Işlemeleri Hakkında

Sevgili forum arkadaşlarım öncelikle herkese selam olsun.

Birkaç haftadır forumu yakından takip etmekteyim.. İnsanlar artık kullandığı eşyaların kendine özel olmasını istiyor ancak maddi ve vakit olarak uygun şartlar bulamıyorlar. Konuyu uzatmadan toparlayayım. Yaklaşık olarak 9 yıldır forum üyesiyim. Ankara'da ikamet etmekteyim. Müzisyenlik yapamasam da artık müzik camiasından kopmamaya çalışıyorum. İşimle müziği birleştirip ticari faaliyetlerime katma kararı aldım.

Yapmayı planladığım işleri aşağıda sıralıyorum. Hafta içinde de örnek çalışmaları yine bu başlık altından paylaşacağım.

1- Özel pickguard yapımı ( Ahşap, plastik malzeme üzerine özel işlemeli ya da natural kesim)
2- Gitar üzerine kişiye özel kazıma ve kesme işlemleri ( özellikle akustik gitarlar için )
3- Truss Rod kapağı kesimleri
4- Forumda ilgili bir arkadaşımız ile denemelerini yapacağımız özel inlay boşluklarının sap üzerine açılması

Bu konular üzerine faaliyetlerimi sürdüreceğim. Pickguard ve truss rod kapağını mağazalara da sunacağım diğer uygulamalar için ankarada ikamet eden arkadaşlara yardımcı olmayı düşünmekteyim. Memnuniyet oranını yüksek tutma amacı ile bunu söylüyorum. İlgilenen arkadaşlar forum üzerinden ulaşabilir.

Saygılar sevgiler..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yarın ilk pickguardı yayınlayacağım kısmet olursa, ahşap üzerine desen oyma olarak ibanez gitarım için bir tane yapacağım bakalım nasıl olacak
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
İlk pickguard modelinin ön çalışmasını tamamlamış bulunuyorum. Birkaç düzeltme sonrasında ahşap üzerine kazımalara başlayacağım. Öneri ve eleştirilerinizi esirgemezseniz sevinirim
 

Dosyalar

  • IMG_2573.JPG
    IMG_2573.JPG
    195.4 KB · Gösterim: 331
  • IMG_2575.JPG
    IMG_2575.JPG
    365.5 KB · Gösterim: 342
  • IMG_2577.JPG
    IMG_2577.JPG
    343.7 KB · Gösterim: 310
Güzel çalışma olmuş.. Şu inlay meselesi ilgimi çekti.. Örnek var mı elinizde.. Bununla ilgili sedefkarlardan teknik öğrenebilirsiniz.. Biraz uygun fiyata elit işler çıkartırsanız kapınızı çalan çok olur.. Mesela ben ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Aslında öncelikli amacım ticari kar değil. Atölyemdeki makina biraz pahalı bir arkadaş, lazer kesim makinası ve cam tüpü+elektrik masrafı biraz yüklü bir arkadaş. Biraz interneti kurcaladım fenderin pickguardları 300-400 lira aralığında değişiyor. Yarın pickguarda uygun ağaç bakmaya gideceğim. Levha fiyatının üzerine işçilik masrafını koyacağım 5-10 tl arasında da kar marjı koyarım. Önemli olan bütçeleri yormadan gönülleri tatmin etmek:) bu arada dip not pickguard fiyatları 40-45 tl yi geçmemesini hedefliyorum.

Ayrıca sapla ilgili çalışmayı henüz yapamadım. Elimde deneyebileceğim bir sap yok henüz. Belki akustik gitarımı gözden çıkarırım bilemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Eğer tasarım konusunda beraber çalışmak isteyen arkadaşlar varsa iletişime geçmesi piyasaya çıkma süresi açısından çok hızlandırır işi :)
 
Yarın aşağı yukarı fiyatlar belli olacak arkadaşlar :) Kuvvetle muhtemel kademeli bir fiyat çıkacaktır ağaç fiyatları çok değişkenlik gösteriyor. Plastik modeller de çıkaracağım. Onu da yarın gün içinde paylaşacağım
 
sg pickguardı için projeniz var mı ?
Evet Sg ve Les paul için de tasarım yapacağım. Özellikle forumda bir arkadaşımız Les Paul kasa için vidasız çözüm arıyordu. Ancak üretim adetleri hakkında net bir kararım yok henüz. biraz arz talep dengesini korumak durumunda kalacağım malum yatırım planlamasını korumak gerekmekte
 
Evet Sg ve Les paul için de tasarım yapacağım. Özellikle forumda bir arkadaşımız Les Paul kasa için vidasız çözüm arıyordu. Ancak üretim adetleri hakkında net bir kararım yok henüz. biraz arz talep dengesini korumak durumunda kalacağım malum yatırım planlamasını korumak gerekmekte
elinizde örnek modeller var mı ? şunu şunu yapabilirim dediğiniz yoksa bizim isteğe göre mi?
 
elinizde örnek modeller var mı ? şunu şunu yapabilirim dediğiniz yoksa bizim isteğe göre mi?
Model havuzunu oluşturmaya yeni başladım. Bugün yayınladığım kendi gitarım için yapmış olduğum bir modeldi. Ticari olarak satışa sunacağım modeller belli başlı olacaktır (seri üretimden dolayı) ancak foruma özel olarak buradaki arkadaşların isteği doğrultusunda kişiye özel yapmayı düşünüyorum.( farklı algı oluşturmasın kişiye özel işler genelde pahalı işler olarak algılanır, forumu gelir kaynağı olarak görmüyorum)

Not: Ankara'da faaliyet gösteren ticari bir şirketim var, adresim vergi dairem ünvanım belirli, yukarıda bahsettiğim gibi gelir kaynaklarım ana iş kollarımdan gelmekte, böyle bir yan faaliyet eklememdeki tek amaç üretebilme gücümün olması( makina teçhizat yeterliliği ve iş gücü), buna ek olarak da müzisyen dostlarımızın biraz da olsa kafasındaki şeyleri kolay gerçekleştirebilmek sadece pickguard ya da inlay ile değil. Atölyem her zaman forum arkadaşlarıma açıktır bilgim tecrübem ve vaktim yettiği sürece destek olabileceğim ne varsa yaparım.
 
Geri
Üst