Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

DÜZELTME: Arkadaşlar, "Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Hangisini alsam başlığı)" ve "Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)" başlıklarının açılmasıyla bu başlıkta bundan sonra gitarlarımızla ilgili bu konuların dışındaki genel konu, soru ve sorunları konuşacağız. Burada her türlü kişisel sorunuzu sorup cevap bekleyebilirziniz, kolay gelsin :)



Selamlar,

Gördüm ki gitara yeni başlayanlar, yeni gitar almak isteyenler, gitar için techizat arayanlar çok. Herkes kendine bir forum açıp "hangi gitar?" veya "hangi ekipman alsam?" vb. sorular soruyor. Biz de "bu konular çok konuşuldu, onları ara, bak, oku" diyoruz ama konular birçok forumda dağınık olarak bulunuyor, kimse de birşey bulamıyor ve yine başa dönüyoruz.

Bu forumda sadece ve sadece gitar ve yan ürünleriyle ilgili bilgi arayanlar soru sorabilir, cevap verebilir ve ilgili bilgi alışverişinde bulunabilir. Bu forum özünde kalırsa sevinirim.

Lütfen artık her gitar ile ilgilenen arkadaşı bu foruma yollayalım.

Müzik dolu günler.
 
Selamlar... Ben bir gitar alacağım! Bu forum başlığı ilaç gibi geldi yani!
Birinci sorum şu: Bir arkadaşım Washburn WR154 veya Cort(Modelini bilmiyorum ancak iyi olduğunu söyledi.) gitarlarını tavsiye etti. Washburn 400 milyon, Cort ise 220$. Sence hangisi?
İkinci sorum ise; bir de processor alacağım. Yine bir arkadaşım :) Zoom 505 II veya Korg(Bunun da modelini bilmiyorum:(..) tavsiye etti. Zoom 100$ (2. el), Korg ise 200 euro. (Sanırım, Zoom'da Wah pedalı yokmuş, ancak Korg'da varmış. O yüzden tavsiye etti.) Ve soru: Hangisi? :)

Not: Rock, metal dinliyorum ve çalmak istiyorum. Yani bol distortion ve sert tonlu bir gitar aramaktayım. Maksimum verebileceğim fiyatlar da yukarıdakini geçmiyor. (Başbakanlık bursu sağolsun!)... Bana yardım edersen sevinirim, teşekkürler!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Gitar fiyatlarına bakarsan zaten Washburn'un daha iyi olduğunu anlarsın. Başlangıç için Cort'u, ama çok daha uzun süre kullanmak ve soundundan zevk almak için Washburn tavsiye ederim. Yani Washburn seni gitar çalmaya alıştıktan sonra da götürecek bir gitar bence. Washburn'u şahsen zaten çok severim. Standart fabrika çıkışı manyetikleri de metal müzik için uygundur. Baktın yetmedi, birkaç yıl içinde yeni Duncan manyetik veya ne istersen onu alırsın, tadından yenmez. Washburn derim. Uzun vadede iyidir.

Wah pedalı olan bir set almak daha iyi. En azından daha çok opsiyonun olur. Bir de wah pedalın olur. Zoom genelde iyidir ama bu 505 lere pek alıcı çıkmadı. Korg fabrika olarak iyi mal yapar. Hiç kullanmadım öyle bir board ama iyi olduğundan eminim.

Bu tip alışlarda iki şeye dikkat etmek gerek:
1. Acaba ileride daha iyi bir ürün alabilirmiyim? Almam çok zorsa ve param şu anda varsa bir defada vurur, iyisini alır rahat ederim.
2. Alacağım ürüne daha sonra kendim birşey ekleyebilir, upgrade edebilirmiyim?

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Bu ürünleri kullanan üyeler varsa onlar da yazarlar umarım.
Kolay gelsin.
 
Bu cevaplar için çok sağol.
Washburn konusunda kararsızdım, artık kararımı verdim. :)

Ancak diğer alternatifler ne olabilir? Bu özelliklerde ve bu fiyatlarda olan bir gitar tavsiye edebilir misin? (mesela max. 500 milyon TL.)
Bu hem benim için, hem de diğer kullanıcılar için çok iyi bir yol gösterici olacaktır.
:?:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Açıkçası herhangi bir Jackson gitarı tavsiye edebilirim. Bu benim koleksiyonunu yaptığım bir gitar markası olduğu için demiyorum, yapacağın tarza en iyi giden rengi veren fabrika çıkışı manyetikleri olan bir markadır, ondan. Tabi ki diğer markalar da iyi. Benim yıllar önce okuduğum kadarıyla - ve yüzlerce sahne tecrübemden sonra - konserde sen istemedikce feedback yapmayan ve standart modellerinde bile dünyaca ünlü konser performansında en iyi soundu veren gitar markası olarak ifade ediliebilinir, edildi. Bu daha çok aktif mayetikli modellerinde daha bariz. İç tarafta, volüm ve ton ayar düğmelerinin olduğu yerde pille beslenen potasiyometreler ve devreler var. Amaç sesi daha iyi iletmek ve bas tiz renkleriyle oynayabilmek.Bu modeller iyi gitar soundu yapabilen ve konser soundunu konser sırasında ince ayar yapabilmek için kullanabilirsin.

Jackson gitarların bir dikkat edilmesi gereken durumu: Her Kore, Amerikan standart, Custom veya belli serilerle üretilen modellerinin görünüşte aynı olsa da ele alındığında farklı hissettiren fretboardları var. 5 Jackson var bende ve hepsinin fretboardı ayrı tatta! Bu demek ki sana uygun bir Jackson mutlaka vardır ama her fretboard da iyidir. İlginçtir, En ucuz modeli olan bir Kelly var ve onunla Yngwee Malmsteen çalabiliyorum.

500 milyona sanırım bir Kore Jackson bulursun. İleride de çok rahatsız gelirse yeni bir çift humbucker alırsan seni çokça götürür. Bir not: hala washburn iyidir ama Jacksondan çok farklı bir tonu vardır. Jackson çok daha sert ton verir ve harmoniği çok iyidir (5. ve 12. ve 17. ve 24. fretlerden başka notalarda da çok güçlü ses verirler).

Kolay gelsin bana sonucu bildir. Jackson alırsan detaylı bilgi isterim valla. :)
 
Atalay bayagi detayli bilgi vermis. Jackson falan denemedigimi soylemem lazim, ama bir baska alternatif sunmam sanirim isine yarayabilir.

Ibanez'in kore mali S serisi kanimca gayet iyi hos gitarlar. Turkiyede fiyatlarini bilmiyorum sahsen, ama amerikada 250 dolar civarinda. Kollu bacakli gitarim olmadigindan bir oyle almistim, ve acikcasi cok sevdim. Sapi cok iyi, fretler falan 0 cizlama var. Floyd Rose kopruleri hakkinda eksper olmadigim kesin, fakat bayagi iyi bence bu gitarin koprusu. Bunun yaninda agaci da konturplak falan degil (jacksonlari dedigim gibi cidden bilmiyorum, fakat ucuz gitarlar arasinda genelde foto bir top olsa da asagisi konturplak oluyor, mesela epiphone'larin SG modelleri cok ucuz olanlar falan. Bende var kazidim biliyorum! :cry: ). Sesi iyi.

Ama bu gitar eger alirsan son olmayacak, zira manyetikler ve potansiyometreler (yani ses ve tone icin cevirdigin dugmeler) iyi degiller. Fakat bir sekilde ben bu haliyle biraz idare ederim, sonra baktim sevdim, o zaman giderim bir iki manyetik alip iki tane de CTS500K potansiyometreyi takarim dersen, acikcasi gitarin sesi birden aciliyor. Su anda benimkinde Seymour Dunca Custom Custom kopru ve Pearly Gates sap var (ikisi de alnico 3 miknatis ile). Tabi bu kadar detaya girmezsin, ve sevdigin seyler icin max 200 dolara guzel de manyetik bulabilirsin.

Sanirim bunun icin erken. Ondan senin Atalay'in dedigini yapman daha bir risksiz metod olur. Ama dersen ki yok denemek istiyorum, bana om atarsan sana uc bes bilgi daha aktarmaya calisirim.

B
 
Çok sağol DrB. :idea:
Gitar konusunda daha çok yeniyim. O yüzden denemeleri daha sonraya bırakmayı düşünüyorum. Washburn alacağım heralde. Yani %85 :D

Ama yine de verdiğin bilgiler için çok sağol.
 
şu anda ikinci el jackson ps4 bir gitar almak üzereyim. ska-punk çalmak istiyorum ve fiyatı ne kadar eder sizce? ne yapayım alayım mı? yoksa başka bir marka ve model önerirmisiniz?
 
Arkadaşlar, fiyat konusu ancak bir dükkana girip sormakla olur. Orada önce gitarı bulacaksın, gidip soracaksın, indirim isteyeceksin, o zaman fiyatını öğrenmiş olacaksın. Tabi direkt olarak bilen varsa söylesin.
 
ya gitar muhabbeti açilmisken bende soruyum bisey.ben gibson flying v serisinden bir gitar almak istiyorum ama elime alip hiç çalip bakmadim. sirf hayrani oldugum bi gitarist kullaniyor ve adamin tonlarini çok seviyorum ondan dolayi alcam kullanan varsa biseyler diyebilirmi aklim karisti temizinden tonunu iyi bildigim jacksonmi aliyim yoksa fantazimi gerçeklestirip gibsonmi aliyim??
 
Ben solağım ve sağlaklar gibi gitar çalarım. BU DAHA İYİ! Çünkü güçlü olan el fretboardda olacak. Büyük kazanç! Ritmde olsun soloda olsun daha net nota basar ve daha uzun süre yorulmadan hızlı çalabilirsin.
 
operation_ivy demiş ki:
ya bide ben solağım, ama sanki sağla daha iyi kullanıyorum. sağla kullanmam gitarı ileride sorum waratırmı sizce

Bişşe olmaz, sen çalmana bak. Geçenlerde burada solak olup da sağ düzen gitar çalan forumcuların bir listesini yapmıştık, sağak olup sağ düzen çalanlardan daha fazla çıkmıştı :D

Ben de solağım, ama sağ düzen çalarım. Domokun da öyle...

Devam et sen...
 
bende o tayfadanim.ama tabi o listenin sonuncusuyumdur ama faydalari çok..bence ters taraftan çalmanin.çok rahat bi sekilde acayip el hareketleri yapilabiliyor pek kasmadan..ha bu arada gitarla ilgili bi soru sormustum ama.?
 
Gibson da en iyi markalardan biridir. Bence istediğin gibi davran. Jackson da aynı kalitede bir modelini alacaksan sadece fretboardının ele nasıl oturduğu hakkında bilgi edin derim. Yoksa iki gitar arasında bence aynı kategoride kalite farkı yoktur. Sound olarak birşey söylemek zor. Gibson nasıl manyetik kullanıyor bilmiyorum. Ama sonuç her iki gitarda da mükemmel olacak. Hangisi eline rahat geliyorsa onu al derim. Zor seçim valla.
 
Geri
Üst