Microsoft'un "masa gibi" bilgisayarı...

Microsoft, büyük bir dokunmatik ekrana sahip olan, üzerine konulan bazı nesneleri tanıyabilen, fotoğrafları gösterebilen ve müzik çalabilen masa şeklindeki ‘Surface’ adlı yeni ürününü piyasaya sürdü.

2670551nf7.jpg


Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

267087sj71zb2.png


Açıklamada, masanın 30 inç boyutundaki ekranının dokunmatik olduğu ve kameraları sayesinde üzerine konulan cep telefonu gibi bazı cisimleri tanıyabildiği ve yüzeyine dokunulduğunda diğer dokunmatik ekranlar gibi üzerine dokunulan tek noktaya değil, tüm noktalara aynı anda tepki verdiği belirtildi.
‘Surface’ın Microsoft’un patronu Bill Gates’in, fare ve klavye yerine bilgisayarların ses, kalem ve dokunmayla yönetilmesi planının önemli bir aşaması olarak kabul edildiği belirtiliyor.

BILL GATES TANITTI
Microsoft bu yeni bilgisayarı öncelikle iş dünyasına pazarlamayı düşünüyor. Oteller, kumarhaneler, telefon satan mağazalar ve lokantalar olası müşteriler arasında görülüyor

267088iv21bb0.png


Microsoft yetkilileri, gelecekte her yerde bu tür yüzey-ara yüzlerin kullanılacağını tahmin ettiklerini ve bu ürünle yüzbinlerce otel ve restoranın ilgilenebileceğini söylediler.

‘Surface’ sayesinde bir restoranda tüm menü müşterilere sunulacak ve müşteri istediğini dokunarak, sipariş verebilecek. Masadaki sistem, sipariş hakkında bilgi de verecek.

Örneğin müşteri garsonun getirdiği şarap kadehini masanın üzerine koyduğunda kadehteki barkodu okuyan sistem, şarabın yapıldığı üzüm bağının nerede olduğu hakkında bilgi verip, bağın bulunduğu bölgeden fotoğraflar gösterecek.

267089vo81ic9.png


EVLERE GİRMESİ ZAMAN ALACAK
Yaklaşık 75 santimetrelik bir ekranı olan Surface başlangıçta 5 ila 10 bin dolar arasında değişen fiyatlarda satılacak. Fakat Microsoft önümüzdeki üç-beş yıl içinde evde şahsi kullanıma hitap eden daha ucuz versiyonlarını da üretmeyi hedefliyor.

267090bh61ov8.png


Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gelecekte salondaki masanın yüzeyinden holdeki aynaya değin uzanan geniş bir eşya yelpazesinde bu teknolojinin kullanılıyor olabileceğini ve bunun milyarlarca dolarlık yeni bir pazar anlamına geldiğini söylüyor.

Ürünün tanıtımını izlemek için http://www.youtube.com/watch?v=7WIkrQu0-v0 adresine bakabilirsiniz...
 
Geri
Üst