Kullandığınız birbirine uyumlu manyetikler

Hangi manyetiklerin birbirleriyle daha uyumlu olduğunu merak ettim ve sizlerinde kullandığınız manyetikleri detaylı bir şekilde yazıp anlatmanız açısından bu başlığı açtım ki böylece herkes bilgilenmiş olur...

ben köprüde dimarzio d-sonic, sapta dimarzio x2n kullanıyorum
lakin d-sonic, x2n'e oranla oldukça tiz kalıyor

ayrıca seymour duncan sh-6 ile dimarzio super distortion almayı düşünüyorum fakat uyum açısından nasıl olur hiç bir fikrim yok
sizlerin varsa eğer beni aydınlatırsanız çok makbule geçer...

saygılar

(dipnot: kullandığınız manyetikleri hangi tür için kullandığınızıda yazarsanız tam süper olur=)
 
Seymour duncan tb4 - sh2n

coil tap ile isveç çakısı gibi... her yola gelir

@7kedi7eti

Sana yapacagım oneri de, x2n i kopruye kaydırıp sapa bir evolution neck alman...
 
Flareos demiş ki:
Seymour duncan tb4 - sh2n

coil tap ile isveç çakısı gibi... her yola gelir



Sana yapacagım oneri de, x2n i kopruye kaydırıp sapa bir evolution neck alman...


aynen katılıyorum ben de tb4 sh2 kullanıyorum bu manyetiklerle herşeyi yapabilirsin. bir de x2n'i ben köprü manyetiği sanıyodum. chuck amcamız köprüde kullanıyodu köprüde denemelisin bence. ben de x2n ile sh2 nasıl olur merak ediyorum.
 
neden soft gelsin ki? sen yeterince gain ver kükrer o manyetik merak etme... :) steve vainin solo tonlarına baksana cayır cayır gelmiyor mu... bence cıkış gücü ve harmonikler acısından seni tatmin eder... :) necke aşırı yuksek cıkışlı bi manyetik alma zaten ya, ben death metal calıyorum, jazz benim manyetiğin adı mesela :)

koprude x2n'i denemeden kesinlikle satma derim, gerçekten harika bir kopru manyetiği x2n... ilk defa neckte deneyen biri olarak seni goruyorum hatta, x2n in yeri koprudur genelde... d-sonicten daha cok hitap edecektir senin zevkine emin ol :)
 
evet zaten s.vainin sololarını dinleyipte soft olduğunu düşündüm.. hmm eet aslında bazı grupların gitarlarında görmüştüm s.duncan ın jazz manyetiğinden lakin solo için kullanıyorlar sanırım

ya köprüde denerdim eskiden olsa ama push-pull a bağlı şuan ve bağlantıları çok karışık o yüzden kendim değiştiremiyorum..
 
Peavey fabrika neck manyetiği & Duncan sh8 invader bridge

ikisi süper uydu oh dedim. sapa custom custom almayı planlıyordum ama vazgeçtim şu anki uyum süper :p
 
H-s-s dizilimde koprude dimarzio fred ortada amerikan fender single manyetik necekte ise dimarzio blue velvet tavsiye ederim
 
strat neckte esasen köprü için tasarlanmış olan chopper kullanmıştım ve çok iyi olmuştu, hem single hem de hum olarak. köprüye de toone zone s takmıştım ama düşündüğüm gibi çok yönlü olmamıştı, bir jb junior ya da little 59 kadar falan. kızılağaç gövde ve tek parça akçaağaç saptı.

bu arada hss için hh için falan tavsiyeler yazmışsınız ama bence bunları kullandığınız gitarın gövde, sap ve tuşe ağaçlarını yazarsanız daha yardımcı olur bence.
 
Geri
Üst