Frida Kahlo

Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon 1907-1954 yıllarında yaşamış olan dünyaca ünlü meksikalı ressamdır. 18 yaşındayken geçirdiği bir trafik kazası sonucu trendeki edmir çubuklarından biri Fridanın kalçasından girip vajinasından çıkmıştır ve Frida 32 kez ameliyat geçirmiştir. bu yaşadığı sıkıntılar onu resim yapmaya yöneltmiştir ve şöyle der: 'Asla hayallerimi resimlemedim. Yalnızca kendi gerçeğimi resimledim.’ Her ne kadar Frida içğin sürrealist ressam yakıştırması yapılsa da aslında bu çok da doğru bir tanımlama değildir. Yaptığı tablolarının anlamını ‘Ben acı mesajı taşıyan bir resimim... Yaşamın tamamladığı… Üç çocuk kaybettim… Hepsinin yerini resimle dolduruyorum. Bence en iyisi çalışmak’ şeklinde anlatan Frida kaza sonrasında meydana gelen bu yaşam olaylarından etkilenmektedir ve acı çekmektedir. Bu acı çekme durumu onu daha fazla resim yapmaya itmektedir. Bu konuda şunları söyler: ‘Acılarımın daha az olduğu dönemlerde daha az resim yapmışım’
Frida Kahlo ve tabloları beni gerçekten etkiledi. eğer hala 2002 yapımı Frida filmini izlemediyseniz hemen izlemenizi öneririm arkadaşlar

Frida_kahlo_foto.jpg


kahlo.jpg



kahlo_2.jpg
 
filmin anlaşılması içn ön bilgi gerekli diye düşünüyorum. film ile bu bilgiler birleştiği zaman anlaşılıyor frida nasıl bir insanmş.
 
fridapos.jpg


Filmin Konusu:
Yıl 1922. Frida Kahlo, Meksika'da yaşayan bir öğrencidir. En büyük ilgi alanlarından biri bölgenin ünlü ressamlarından olan Diego Rivera'nın eserlerini incelemektir. Aynı zamanda ressama gizli bir aşk da duymaktadır.

Fakat korkunç bir otobüs kazası geçirir ve vücudunun birçok yerinden yara alır. Ailesi kızlarının bir daha yürüyemeyeceğinden korkmaktadır.

Kendisine destek olacağını düşündüğü Alejandro adlı sevgilisi de yurtdışına gideceğine bildirince, Frida yapayalnız kalır. Bunun üzerine babası yatağa bağlı kaldığı dönemde zaman geçirmesi için kendisine bir resim takımı alır.


Yönetmen
Julie Taymor
Senaryo
Clancy Sigal
Görüntü Yönetmeni
Rodrigo Prieto
Müzik
Elliot Goldenthal
Yapım
2002 Amerikan Yapımı
118 dakika
Gösterim Tarihi
28 Mart 2003
Türü
Dram - Biyografi

Oyuncular-Karakterler
Salma Hayek
Frida Kahlo
Mia Maestro
Cristina Kahlo
Edward Norton
Nelson Rockefeller
Geoffrey Rush
Leon Trotsky
Alfred Molina
Diego Rivera


Hayatımda seyrettiğim nadir mükemmel filmlerden biridir. Gerçek olaylardan alıntı filmleri zaten hep çok sevmişimdir. Mutlaka izleyin derim Frida'yı Salma Hayek'in muhteşem performansının yanı sıra Edward Norton ve Antonio Banderas da filmde rol almışlardır..
 
sanırım yarın akşam seyrediyor olacağım.
aynen gerçekten alıntı filmlere ve kitaplara bayılıyorum.

filmin mükemmel olduğundan şüphem yok ve yarın akşamı sabırsızlıkla bekliyorum :)
 
Geri
Üst