Kafein

S

syncope



1998 Yılında bir araya gelen (Serkan Özbay, Cenk Karayazgan ve Serkan Koşun) kısa bir süre beraber bar çalışması yaptıktan sonra aralarındaki uyumun uzun vadeli bir beraberliği getireceğini ve bunun kendi müziklerini yapabilme yolunda iyi bir başlangıç olduğunu fark ettiler.

Hiç vakit kaybetmeden beste çalışmalarına başlayan bu üçlü 2001 yılında “kafein” ismi ile katıldıkları, TV8’in düzenlediği beste yarışmasında (Cem Karaca, Bülent Ortaçgil, Fatih Erkoç, Gürol Ağırbaş, Ayşegül Aldinç jüriliğinde) “Daha Mutluyum” adlı bestesi ile üçüncü oldu.

2002 yılında Show TV’de yayınlanan “Sing Your Song” adlı şarkı yarışmada 1483 başvurudan 18 finalist arasında yer alan kafein, sekiz hafta süren yarışmada “Masal Perisi” adlı şarkıları SMS yoluyla yapılan halk oylamasında Türkiye üçüncüsü oldu. Yarışma sonrası Tümer&Tümer Productions’dan gelen albüm teklifi ile “Sound Park” stüdyolarında ilk albümlerini kayıt ettiler.

kafein, çeşitli nedenlerle ara verdikleri albüm çalışmalarına 2005 Mayıs ayında tekrar başladı. Nisan ayında yayımlanacak ve grup ile aynı adı taşıyan ilk albümlerinde yer alan bestelerde ağırlıklı olarak yalnızlık, melankoli ve iç hesaplaşmayı vurgulayan grubun ilk videosu Cem Köksal (www.cemkoksal.com) tarafından “Platonik” adlı parçaya çekildi.
 
Ya benim acilen bir sey sormam gerek nolur biriniz cevap verin bu aksamki yüxexes te izleyen varsa arkada çalan baterist kimdi yani BaDEM grubunun bateristi KAFEİN de ne geziyor acaba bir transfer mi söz konusu bilen var mı..???
Yönetici Uyarısı: Mesaj düzeltilmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst