Boss ML2

Uzun zamandır beklediğim pedalı sonunda aldım. öyle uzun uzun kaliteli yorumlar yazan arkadaşlar var forumda, ben onlardan sayılmam ama bir haftadır çalarak edindiğim izlenimleri amatör bir dille yazayım, almak isteyenlere fikir verir. rolandus sitesinde video'ları var duymak isteyen oraya baksın, ben de vaktim olursa bir iki kayıt atmaya çalışırım ama pek sanmıyorum.

Ahanda pedal bu öncelikle
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3720&gid=126

Bendeki setup'ın analog kısmı şöyle: bad horsie II / mxr auto q / ML-2 / MT-2 / rocktron rampage / RC-2 .... bu sıralamaya pek çok pedal girdi çıktı. ML-2 bu setup'ta diğer tüm Boss'lar gibi sıfır gürültüyle çalışıyor. ML-2'nin olduğu sıraya Line6, Digitech, Marshall pedallar geldiğinde zaman zaman gürültü sorunu yaşamıştım.

Alet oldukça basit, level, low, high ve distr diye 4 düğme var, kullanma klavuzuna veya açıklamaya ihtiyaç duyan olmaz sanırım. Kasanın üst taraftaki beyaz kısmı parlak metal görünümlü, alt kısım da simli siyah, çok şık bir pedal.

Karakter olarak oldukça ama oldukça sert bir distr var. Low'ları açıp distr'ı da saat 3 yönüne getirince drop tuning extreme metal sound'u zınk diye çıkıveriyor mesela. Her türlü extreme metal türevi için son derece uygun. Tamamen bu alana odaklandığı için bu türler arasında her türlü tonu elde etmek mümkün ama Metalzone gibi farklı türlere gitmiyor. Adı öyle olmasa da MT-2 ile klasik rock sound'u bile elde edilebildiğini kullananlar bilir.

Aşırı distr, sustain ve hatta feedback'li bir karakteri var pedalın, yani örnek vermek gerekirse Dragonforce ya da Blind Guardian değil de The Haunted ya da The Crown çalmak için daha uygun ama yine de her pedal gibi kişinin zevk ve tercihine ve ne amaçla kullandığına kalmış çünkü John Petrucci de kullanıyor bundan ;) ve o extreme metal yapmaz.

Daha önce Dod death metal kullandım bu da ona yakın tonda ama Dod çamur gibiydi, Boss modern extreme metal sound'unu çok daha iyi yakalamış. Sololar için genelde MT-2 iyi değil denir her ne kadar çok katılmasam da ML-2 için galiba doğru olacak bu yorum. Kesinlikle kötü değil ama ince tellerde özellikle MT'den çok çok farklı sayılmaz o yüzden onu beğenmeyen (solo için) bunu da çok beğenmeyebilir.

Tek pedalınız olacaksa distr için biraz iddialı bir seçim olabilir ama benim gibi farklı karakterde 3 distr pedalı varsa (artı processor) o zaman sert metal için süper bir pedal ML-2. Subjektif ve sembolik benzetmeler yapmayı sevmem ama hani jilet gibi keskin ama tok bir sound'u var diyebilirim sonuç olarak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Benim şahsi inancım iyi ton iyi gitardan başlar, pedal sadece süstür, çeşnidir ama yakalayamazsın da diyemem sana, kimler ne aletlerle ne tonlar alıyor, neden olmasın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yoo, her türlü tavsiye ve öneriye açığım.

Sadece burası alım satım başlığı ya da şunu mu alsam başlığı değil özellikle tek bir ürüne hitaben yazılmış pedalı aldım tecrübelerimi paylaşayım yazısı.

Başka pedal alan ya da alacak olan istiyorsa başka başlıkta tanıtsın pedalını demek istiyorum. Distr pedalları karşılaştıralım topic'i de yaratılabilir mesela.

Yani öneri başımın üstüne ama öneri aradığım yer burası değil, ;)
 
kesinlikle mükemmel bir pedal , kişisel bir görüştür tabi bu.ben sert müzik yapıyorum.black death hardcore gibi.ve bana göre harikalar harikası bir alet.emg ile birlikte kullanıyorum.çok keskin sololar kulakları parçalayan harmonikler alıyorum.tarzı benim gibi olan herkese şiddetle tavsiyemdir.
 
Peki ben Kill Em All tonları istiyorum.Bu pedal o ton için fazla basslı geldi internetten izlediğim kadarıyla.Kill em all daki tona yakın pedal ben daha bulamadım digitech in yeni serilerinden metal distortion diye bir pedal var orda biraz yaklaşmışlar..senin elinde ML2 olduguna göre sorıyım.Kill em All a yaklaşırmı yoksa daha bass mı kalır?Albüm tonuna yaklaşması için hangi pedalı önerirsiniz başka?
 
Kill Em All tonuna bu pedal gider.basslı olmasını problem etme.pedalın üstündeki low ve high ayarlarıyla yakalayabilirsin bu tonu.genel olarak metallica tonu isteyen birine ml-2 tavsiye etmem.ama digitech i kimseye tavsiye etmem.kullanıpta memnun kalan arkadaşım olmadı.belkide sorun arkadaşlarımdadır :) ml2 sert olur diyosanda tavsiyem,MXR ZW-44 olabilir.fiyatı tuzludur ama güzel tonlar alabilirsin.Electro-Harmonix modelleride olabilir.tamamen kişisel görüşlerimdir bunlar.katılmayan olabilir.saygı duyarım.
 
Kill em all için ds1 kullan derim :)
Bayaa bi tepki alcak gibi bu mesajım ama olsun :)
ML2 belli ki versatil olmayan bi alet.
Peki mt2 den çok mu farkı var?
Yada fazlası var mı?
 
fazlası eksiği demek yanlış olur.farkı var demek daha doğru.istenilen tonla alakalı bence bu farklılıklar.mt2 de e.q olmasına rağmen çok boğuk bi pedal.soloya hiç gelmiyor.ritm için ideal.her nekadar sert pedal densede bence kısıtlı bir pedal.yelpazesinin geniş olduğunuda düşünmüyorum.hep aynı boğuk ton var.ml-2 öyle değil.çok düzgün sesler alınabiliyor.ritm de de çok iyi solodada.kulak tırmalıyormuş gibi oluyor yapılan ayarlarla istersen ama sesler birbirine girmiyor.çok tiz seste alabiliyorsun çok baslı bi seste.sadece hardcore black death vb. için kullanılabilir.ama bunları en iyi şekilde yapar bu pedal.
 
mt2 soloya gelmiyor diyenlerin, aletin parametric eq sunu en az 2 ay kadar daha kurcalamasını tavsiye ederim.
Ayrıca tam tersi ml2 kısıtlı bir pedaldır , mt2 nin ise o eq lar sayesinde ton yelpazesi fazlasıyla geniştir ki ibanez tbx amfi dist kanalında mid ayarını böyle yaptı ve herkesin dediği şey dist. kanalının yelpazesinin ne kadar geniş olduğudur.
Sonuç olarak iş dediğinin tam tersi vaziyettedir. :)
 
evet ml2 kısıtlıdır.yapabileceği az şey vardır.ama hakkıyla yapar uğultulu boğuk bi sesle değil.mt2 çok geniştir.ama hep aynı boğuk ton.e.q hakkında bi bilgim yok.okadar uzun süre kullanmadım çünkü pedalı.oyüzden yorum yapamıcam.sonuç olarak kimi insan mt2 nin boğuk tonunu iyi bulur,kimi ml2 nin keskin ve anlaşılır tonunu.uzlaşmak mümkün değildir bu yüzden.her kullanıcının doğrusu farklıdır :)
 
5 yıl mt2 kullandım. Ml2 yide iki farklı gitarla denedim 20 25 dakka kadar. Evet ml2 daha spesifiktir ama mt2 yanında sönük kalmaz. Eğer mt2 de boğuk ton varsa ml2 de de vardır ve daha spesifik olduğundan dolayı seninde dediğin gibi daha da boğuk bi ton vardır. Bu arada boğuk ton olayını neye dayanarak söylüyosun anlamadım. Basların fazla olmasına söylüyorsan ml2 de mt2 kadar boğuktur o konuda ki dediğimi tekrarlıyorum mt2 yi her tona çekebilirsin parametric eq larından dolayı.
 
şöyle örnek vereyim. mt2 slipknot taki dist. sesi olsun. ml2 behemoth taki.fark anlaşılır durumdadır sanırım.bu iki grubun tarzları farklı ama ses örneği olması için verdim.ayrıca çok merak ettiğim bir konu var. piyasada bukar pedal varken.sert dist. pedallarıda varken neden bu 2 pedal karşı karşıya getiriliyor bizler tarafından anlamış değilim doğrusu :)
 
denedim hocam olmadı.ya bu önyargılı yaklaşmak falan değil.belkide artık bu tarz müzikleri dinleye dinleye beynimde yer etti.direk o sesi istiyor kulaklar :) mt2 ye o yüzden ısınamadım. belirtmek isterim bunu,okuyan arkadaşlar yanlış anlamasın.mt 2 kötü bir pedal değildir.he artık bu saatten sonra kullanırmıyım,asla :) bağımlılık yaptı ml2 :) ama kesinlikle kötü pedaldır demiyorum.kişisel zevk meselesi bence.
 
Bende şöyle diyim 7 telli gitarım olduğu ve mt2 yi sattığım halde bende, ml2 alacağıma yine mt2 alırım. :) Çünkü ml2 den alacağım tonu mt2 den gayet güzelde alabilirim. Ayrıca farklı tonlarda elde edebilirim. Tabi kişisel zevk bunlar ha bi de mt2 nin tanıtım yazısında şu cümle her şeyi anlatıyor.

"Three-band EQ with semi-parametric Mid control offers a wide range of extreme distortion textures"
 
Geri
Üst