İzmir'de Elektro Gitar Dersi Nereden Alırım?

Ders ücretlerini belirleyen farklı standartlar da vardır,

Fiyat hocanın kalitesine göre değiştiği gibi, eğer kurs yeriyse; hocanın kalitesi dikkate alınmadan kurs yerinin mevkisine, kirasına, sahibinin çevresine göre de değişir.

Evinde ders veren kişi çok daha uygun ücret verecektir. Sonra sırayla, kendi mekanında ders veren eğitmen daha fazla, başkasının mekanında ders veren eğitmen daha da fazla fiyat biçecektir. Bunun sebebi mekanın kira gideri olması, diğerinde kira giderinin yanında bire de eğitmene verilen ayrı ücret olması durumları söz konusudur.

Bir kurs yeri başka bir hocanın evinde verdiği fiyat ile aynı fiyata ders veriyorsa durup düşünülmesi gereken şeyler vardır. İstediği kadar çok öğrencisi olsun.

İkincisi, kurs yerleri asıl kazancı grup derslerinden kazanmak ister. Düşük ücreti dolayısıyla çok daha tercih edilir, müşterisi bol olur ve tek derste çok müşteri kazanır. Her ne kadar bazı eğitim yerlerinin gruplara ders vermemi istemesini zaman zaman kabul etmiş olsam da, özellikle elektro gitar eğitiminde grup dersleri o kadar sağlıklı değildir. Kendi evimde verdiğim derslerin hiç birinde 2'li grupları bile kabul etmedim.

Bazı kurs yerleri için de şöyle durumlar vardır; temel potansiyeli, şan, keman, piano, bağlama gibi spesifik enstruman ve tavırlar olabilir. Bu durumda elektro gitar dersleri sadece arada soran olduğu için onları da kaçırmamak adına 'herhangi bir' hocayı temin edip ders vermeye başlarlar.

Savaş abi kendi mekanında ders veren biri olduğu gibi mekanın enstruman satışı gibi başka gelir kaynağı olmasına ve çok sayıda öğrencisi de olmasına rağmen, fiyat konusunda titiz ve prensip sahibi birisidir. Kaç yıllık hoca, o bilmiyor muydu fiyatları düşük tutup sürümden kazanmayı? Halihazırdaki fiyatına rağmen boş günü olmadığı zamanları biliyorum ben.

Her öğrenci de zengin sanmayın oraya giden. Harçlıklarından ayıran, çalışıp para saklayan, yemek yemeyip gezmeyip iyi bir hocadan iyi bir ders almak için uğraşan çok kişi var.

Gitara bir sevda gibi bağlanmanız ya da virtüözler gibi çalmak istemeniz gerekmiyor bunun için. Tek amacınız kumsal gitaristliği de olabilir, o dert değil. Ama sizin amacınızı az para verdiğiniz yer 2x sürede gerçekleştirebilecekken, iyi bir eğitmen yarısı kadar sürede daha başarılı şekilde gösterebilecektir 'yüksek ihtimalle'.
 
Aynen katılıyorum.Daha gitara yeni başladığım sıralar,metronom dahi nedir bilmediğim sıralar(düşünün ne kadar toyum mevzu bahis ayrıntısı bol olan konuda) bir hocadan ders almaya başlamştım biriktirdiğim harçlıklarımla ki kendisi az çok ismi olan biriydi.Geç de olsa fark ettim ki hoca da pek bişey bilmiyor yanlış yönlendiriyor,teknikleri yanlş gösteriyor,teori desen minor pentatonic den ibaret fln da falan da..İnanın acılarını hala gittikçe azalarak da olsa çekiyorum,kaybettiğim zaman-emek de ayrı bi mevzu.Aradan bikaç yıl geçmesine rağmen yeni yeni üzerimden attım o ilk yanlış öğrenilen çalım teknik reflekslerini.

Neyse lafın özü paraya çok takılmayın,hocanızı iyi araştırın iyi seçin en önemlisi bu.Kötü birinden ders alacağınıza,yabancı sitelerden tekniklerin ayrıntılarını araştırın çok daha iyi kavrarsınız.Ortalıkta çok sağlam görünmeye çalışan ama tırt olmaktan öteye geçemeyen zilyon tane nane var,kendinizi koruyun:)
 
Aylık 80tl cok komik bi rakam gitar dersi icin, yılların birikimini aylık 80tlye aktaran varsa ben piyasada profesyonel olarak calısan biri olarak gercekten kucuk dusurucu buluyorum. He eger maksat diger arkadasların dedigi gibi tıngırdamaksa, evde tıngırda, internet en buyuk hoca.

Hele hele sen o fiyatlara takılıp, hocanı dogru durust secmeyip gitara baslangıcı yanlıs yapıp onun ustune ilerlemeye kalkarsan, ileride yasayacagın zorlukları degil 80'e 8000e gitar alarak bile halledemezsin.
 
İzmir’in Tercih Edilebilecek Gitar Kursları

Gitar kursu almak isteyen bireyler için yazımın sonunda gitar kursu seçeneklerini sıralıyorum, kesinlikle ayrım yapmadan tüm siteleri ziyaret etmeli ve hepsinden bilgi almalısınız. Eğer iyi bir eğitim istiyorsanız benim evim uzak, ben şuradaki kursa gidemem evime en yakın kurs olsun diye düşünmeyin. Önemli olan kursun kalitesidir, yakın ama kötü bir kurstan eğitim almanız hiç bir işe yaramayacaktır, bu sebeple aşağıdaki tüm kursların sitelerini ziyaret etmenizi öneririm, hepsi çok başarılı gitar kurslarıdır.

Gitar kursu, müziğe başlamak ve hayatının içine sanat katmak isteyen bir çok kişinin ilk tercihi. Özellikle günümüzde popülerliğini halen sürdüren gitar, doğru bir eğitimle çok eğlenceli bir hobi haline gelebiliyor.

Gitar kursunu doğru adreslerden almanız en önemli konulardan biri. Gittiğiniz gitar kursu size müzik aletinizi sevdirmeli, size, sizin tam istediğiniz tarza yönelik profesyonel fakat sıkmayacak eğlenceli bir gitar eğitimi sunmalı.

İzmir’de bir çok kaliteli gitar kursu bulunmakta, bu gitar kursları arasından size en yakın olanı seçip ders almanız mümkündür. Farklı fiyatlarda, farklı özelliklerde gitar kursları bulmanız mümkündür fakat eğer bu işi gerçekten sürdürmek istiyorsanız iyi gitar kurslarından ders almanız önemlidir eğer yanlış eğitmenle başlarsanız gitar kursuna harcadığınız para tamamen boşuna gitmiş de olabilir, bu sebeple aşağıda bahsettiğim gitar kurslarını arayıp bilgi alabilirsiniz, eğitim kalitesi olarak başarılı gitar kurslarından bazılarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

Gitar kurslarının size sunduğu avantajları da sıralayalım.

Bireysel ve sınıf gitar dersleri
Gitar derslerinin tarihi belirleme seçeneği
Uygun fiyat
Sıkmayacak ve özel hazırlanmış gitar kursu programı
Yanınızda gitar getirmeden, gitar kursunun gitarlarından yararlanma imkanı
Düzenlenen konserlerde sahne alabilme fırsatı
Sosyal ve eğlenceli bir ortam
Uzman eğitmenler
Haftanın her günü sunulan eğitim imkanı, etüd olanaklarından yararlanabilme şansı

Yukarıda saydığımız imkanları ve daha fazlasını kursları telefonla arayıp kendiniz de öğrenebilirsiniz. Aşağıda belirttiğimiz kurslarda çok daha fazla imkan mevcuttur, ben aklıma gelen en temel imkanları saydım.

Ayrıca gitar kurslarına başlamadan önce gidip ücretsiz deneme dersi alabilir ve gitar öğretmenlerini ve gitar kursunu yakından tanıyıp daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. Gitar kurslarındaki bu şeffaflık zaten gitar kursunun kalitesini önceden garanti etmektedir.

Tekrar belirtmek istiyorumki evime en yakın diye en yakın bulduğunuz kursa gitmek en doğru tercih değildir, aşağıdaki tüm kursları arayıp tek tek bilgi alabilirsiniz, içinize sinen kursa başlayabilirsiniz. Ayrıca bu bir hobi meselesi, eğer evinize uzak bir kurs tercih ederseniz ara sıra kendi bölgenizden çıkıp farklı bir bölgeyi dolaşmış olursunuz, İzmir’de ulaşım kolaydır, vapur, metro, otobüs, dolmuş derken her yere ulaşım pek de zor olmadan yapılabilmektedir ki aşağıda bahsi geçen kurslar da hep merkezi yerlerdedir.

Şimdi gitar kurslarını sıralayalım

Klasik Gitar Kursu İzmir – Klasik Gitar Dersi İzmir – Gitar Dersi İzmir Karşıyaka
Gitar Kursu İzmir | Art'n More
Gitar Kursu İzmir | Taş Kağıt Sanat
Gitar Kursu İzmir | Rapsodi Sanat
Gitar Kursu İzmir Hatay | Söz Konusu Sanat
Gitar Kursu İzmir | 365 Sanat
http://gitarkursuizmir.net
http://gitardersiizmir.com
http://gitarkursuizmir.com
http://luvisanat.com/gitar-kursu-izmir/
Gitar Kursu İzmir


Bol gitarlı bir gün dilerim, ayrıca gitarla ilgili aklınıza takılan sorular olursa arkantos35°hotmail.com adresine mail atarak bana sorabilirsiniz. Mümkün olduğunca gün içinde dönüş yapmaya çalışırım.

Ders verdiğim için aslında yazmamam gerek ama, linklerin çoğu aynı telefona çıkıyor ve bostanlıda bilinen + tanışıklığım olmayan veya arkadaşım olan başka öğretmen/kursların isimleri eksik kalmış...

0507 95 96 333; Erturgut Sanat Merkezi İletişim Bilgileri , Klasik Gitar Kursu İzmir – Klasik Gitar Dersi İzmir – Gitar Dersi İzmir Karşıyaka , Taş Kağıt Sanat İletişim | Taş Kağıt Sanat , Rapsodi Sanat İletişim | Rapsodi Sanat , 365 Sanat İletişim | 365 Sanat

Keşke "şöyle bir öğretmen var şuralarda çalışan" diye yazsaydınız, bir öğretmenin 1'den fazla kursta çalışması çok doğaldır ama bu şekilde tanıtım kimilerine kuşkulu gelebilir...
 
Add+ Atilla Abi hiç yazılmamış. Bence işin ruhuna uygun ders alabileceğiniz, gerçekten spesifik olarak çok güzel şeyler öğrenebileceğiniz bir yer. sene 2007 de fln bana 2 ders vermişti kendisi,halen faydasını görüyorum..
 
selam, ben gelecekten yazıyorum. 11 yıl olmuş başlık açılalı vay be... neyse ben kii hem İzmir hem de Ankara'da 6 hoca değişmiş biri olarak size bir hoca tavsiye etmek istiyorum. Normalde rock müzik dinliyorum ama nedense jazz gitar hevesim var 2 yıldır. Ve jazz tekniğini bilen hoca uzun süre bulamadım. 6 aydır çalıştığım bir hocam var her müzik türünden çok iyi anlıyor ve öğretiyor. Onun bu yeteneğini herkese duyurmak istiyorum arkadaşlar ilgilenirseniz kendisi İzmir Narlıdere Luvi Sanat bu kursta ders veriyor. İlgilenen herkese orada görüşürüz diyorum.
 
selam, ben gelecekten yazıyorum. 11 yıl olmuş başlık açılalı vay be... neyse ben kii hem İzmir hem de Ankara'da 6 hoca değişmiş biri olarak size bir hoca tavsiye etmek istiyorum. Normalde rock müzik dinliyorum ama nedense jazz gitar hevesim var 2 yıldır. Ve jazz tekniğini bilen hoca uzun süre bulamadım. 6 aydır çalıştığım bir hocam var her müzik türünden çok iyi anlıyor ve öğretiyor. Onun bu yeteneğini herkese duyurmak istiyorum arkadaşlar ilgilenirseniz kendisi İzmir Narlıdere Luvi Sanat bu kursta ders veriyor. İlgilenen herkese orada görüşürüz diyorum.
Hocam merhaba, bende Luvi Sanat tan elektro gitar dersi almaya başlayacağım ve şuan da kursun açılmasını bekliyorum. Sizce Luvi Sanat ve eğitimi nasıl ?
 
Hocam merhaba, bende Luvi Sanat tan elektro gitar dersi almaya başlayacağım ve şuan da kursun açılmasını bekliyorum. Sizce Luvi Sanat ve eğitimi nasıl ?
selam deep&D yukarda baya anlattım zaten ama başlayıp görmelisin hoca faktörü önemli olan, ne istediğini bilmen ve hocanın seni ona göre yönlendiricek bilgide olması önemli o da hocam da mevcut zaten. orda görüşürüz :)
 
Ali Özen
Ozan Doğanay
Cenker Baydere
Özgür Türkekul

Son mesajın üstünden 1 seneden fazla geçmiş ancak hazır bu konuda İzmir'li eğitmenleri takip edenler ve bilenler varken yeni konu açmak istemedim. Öncelikle kusura bakmayın, kısaca bilgili arkadaşlardan yönlendirme rica edeceğim durumu özetleyeyim.

Evlilik çoluk çocuk derken 10 senedir ilgilenemediğim konuya, daha dün bir elime alayım dediğim emektar Ibanez'in dağılmasıyla beraber henüz bir Gibson satın alarak zorunlu giriş yaptım. Gitar daha elime geçmedi ancak bu sefer gençlik hayalime de kavuşmuşken duvarda asılı kalmasını istemiyorum ve bazı yapabilmek istediklerimi (Blues-Rock-Metal Hız/Teknik) bana verebilecek bir eğitmen arayışına girdim.

Yukarıda arkadaşın yazdığı 4 isimden özellikle Özgür Türkekul'un tarzı ve gitarları (youtube'dan kısmen izlediğim kadarıyla) tam olarak maksadıma hitap ediyor, diğer isimlerden 2 tanesi de zaten yıllardır gittiğim mekanlarda dinlediğim gitaristler. Ne yazık ki bu kişilerin tamamı Karşıyaka-Bostanlı bölgesinde.

Ben Konak'ta oturuyorum ve aracımla gidip gelebilecek olsam da bir süre sonra mesafenin bahane olmaması için merkeze daha yakın lokasyonlarda bu kişiler gibi kaliteli eğitmenler arıyorum.

Biraz uzun oldu ama isim önerisinde bulunabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.
 
Geri
Üst