Crouching Tiger, Hidden Dragon - Kaplan ve Ejderha (2000)

yönetmen ang lee son zamanlarda iyice favorim olmuş durumda. bu yönetmenin 2000 yılı yapımı "crouching tiger, hidden dragon" filminden biraz bahsetmek gerekirse...
çalınan bir kılıç sonrası mücadele veren insanların hikayelerini anlatıyor. bu hikayelerin arasında acı da mevcut aşkta mevcut fakat bu filmdeki dikkat çeken en önemli olay ise dövüş sahnelerinin tamamen eski filmleri anımsatmasıdır. bu dövüş sahnelerini gerçekleştiren üç karakter var filmde. daha fazlası da mevcut fakat odak noktasında üç karakter daha çok rol oynamış.
filmin sinematografi açıdan üstün olduğu tartışılmaz. müzikleri, koreografileri, çekimleri, dövüş sahneleriyle bu epik film bir görsellik harikasıdır. ang lee bu dövüş sahneleri çekimlerinde üstün başarı göstermiş.görüntü yönetmeni peter bau'ya da önemli iş düşmüş. biraz diyaloglarda yüzeysellik hisedilebilir. fazla olayların derinliğine inilmemesi felsefik açıdan filmi biraz da olda negatif yöne soksa da ang lee bu küçük olumsuz ayrıntıyı diğer yönlerdeki olumlu taraflarla kapatmayı zekice başarıyor.
oyunculardan ikisinin ismi chow yun-fat ve michelle young. uzak doğu sinemasının bu iki önemli ismi filmde gayet başarılı bir oyunculuk sergilemişler. yan karakterler de dahil pek bir falsosu olmayan bir film.
bu arada belirtelim bu filmin 4 oscar'ı mevcut.

013_ST2810~Crouching-Tiger-Hidden-Dragon-International-Posters.jpg
 
Geri
Üst