Gitar Ve Ekipman Almak

Merhaba arkadaşlar para biriktirip ilk gitarımı ve amfimi almayı düşünüyorum, daha sonra da gigbag, askı, jak, tel seti, pedal ve son olarak da gitar için cila almak var kafamda. Yaklaşık 2500 tl para ayarlamayı düşünüyorum. Bir yıldır bas gitar çalıyorum, arkadaşımın yamaha rbx 270' i ile başladım ve ibanez 10b amfisi var. Bunun dışında stüdyo deneyimim ve farklı gitar ve amfileri deneme fırsatım oldu. Gitar ve amfiyi uzun süre kullanmayı düşündüğümden iyi bir şey almak istiyorum, tabiki almadan önce deneyip karar vereceğim sizlerin de önerilerini bekliyorum. Bir çok müzik tarzına eşlik edebiliyorum fakat ağırlıklı olarak Rock/Metal çalmayı düşünüyorum, pasif bir gitar arıyorum. Şuan için kafamdakiler;
Sx SJB75C/NA Bass Gitar - Dore Müzik
Orange Crush Bass 50 Bas Gitar Amfisi - Dore Müzik
Bunların dışında gitar olarak 1100 tl civarına: Squier,Cort,İbanez,Yamaha,Washburn gibi markaların gitarları internette mevcut fakat fazla bilgim yok. Amfi olarak ta Marshall mb 15/ mb 30 düşündüm.
Samsun'da yaşıyorum burada yamaha bayisi, zuhal müzik bayisi ve doremusic'in mağazası mevcut gitar getirebilir ve deneyebilirim. Uzun bir başlık oldu kusura bakmayın, yardımcı olursanız teşekkür ederim.
 
Merhaba, ben dört aydır bir SX SPJ ash bass sahibiyim, sizin linkteki gitarın kapaksızı. 20 yıllık gitarcı ama yeni bir bas sahibi olarak gitarın öncelikle çok güzel olduğunu söylemeliyim. Görünüşü çok daha pahalı bir gitar gibi, bendekinde bir işçilik problemi görünmüyor, akort kaçırmıyor ve home Studio kayıtlarımda ton olarak çok memnunum. Belki bir bas gitarist sahnede daha farklı beklentiler içinde olabilir, o nedenle bir bakın deneyin bence.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sx hakkında pek çok kişiyle görüşme fırsatım oldu, öncellikle fiyat olarak öğrenci dostu bir gitar, farklı modelleri mevcut. Fakat üretim yerine göre ve yapıldığı yıla göre değişiklikler var. Mesela bazı eski modelleri yenilere kıyasla daha iyi.
Yurtdışı kullanıcıları da amerikan modellerini tercih ediyorlar, hatta Fender'ler ile kıyaslama videoları bile var. Tanıdığım bir profesyonel de sx kullanıyor, manyetikleri değiştirmiş ve gayet memnun, bunların dışında önceden benimde dahil olduğum, yaklaşık yüz kişilik bir bas gitar whatsapp grubumuz vardı. Sx gitarlar çok tartışıldı kısacası fiyat/performans olarak beklentileri karşılayan bir gitar. Görüşünüz için çok teşekkür ederim.
 
Vall benim bildiğim SX'ler her yerine Amerikan bayrağı da yapıştırsa ve orasına burasına ''handmade'' yazsa da hepsi istisnasız Çin malı fabrikasyon gitarlar. Ama güzel Çin malları gerçekten. Ben de bas gitar almadan önce çok çok araştırdım, yurtdışı kullanıcılar epey övüyordu, hatta birçok kişi stock haliyle kullandığını belirtiyordu. Aksi gibi bizim Türkler beğenmiyordu, hatta ikinci el satan bir arkadaş gitarını telefonda yerdikten sonra ''size gelmez abi bu gitar, kayıtlarınızda feedback yapar'' diyerek satmadı bana. Ne var ki bas gitarımda en ufak bir feedback olmadığı gibi sap ve gövde ağacı muhteşem doğal halinde ve fretler de şaşılacak derecede düzgün işçiliğe sahip. Belki kaliteli manyetik ve elektronik aksam modu ile (bazı yerlerde köprüsünün pek iyi olmadığı söyleniyor ama ben bunu anlayacak kadar tecrübeli bas kullanıcısı değilim) daha iyi tonlar yakalanabilir ama dediğim gibi ben tam aradığım bas tonlarını (POD HD500X ile daha da fazlasını) buluyorum. Tek bir parçasını dahi modifiye etme niyetim yok bitmek bilmeyen GAS'ıma rağmen. Bir sahne basçısına yeter yetmez o konuda hiç bilgi ve tecrübem yok. En azından başlangıç için bilindik markaların düşük seviye baslarına göre oldukça düzgün bir bas olduğu gerçek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yorumunuza katılıyorum, çok açıklayıcı olmuş. Zaten Sx kendi fiyat aralığında tercih edilen en iyi markalardan biri, alternatif olarak farklı gitarlarda var fakat yine iş kullanıcıda bitiyor, Enstruman alırken bütçe ve ne istediğini bilmek gerçekten çok önemli, alınan enstrumana uygun da bir ekipma olması şart. Ucuz ve kalitesiz ürünler müzikten soğutuyor.
 
Geri
Üst