Ucuz Tel

Arkadaşlar gitar (elektrik) çalarken ellerim çok terliyor. tel parası vermekten bıktım usandim.kullanılabilir tel en az 35 lira.
Daha evvel ali Express yoluyla Çin'den de tel aldım 3 paketini 30 liraya falan aldım ama teller çok kötüydü.demem o ki:bu tel olayını ucuza almanın bir yolu yok mudur? Sizler ne kadara ve nerden alıyorsunuz;buluyorsunuz ? Teşekkürler
 
Hangi marka model tel kullanırsan kullan çalmadan önce ve çaldıktan sonra düzenli olarak fast fret uygularsan tel maliyetini en az yarıya düşürebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam elixir'de kullandım gene aynı ya.elim çok terliyor sahnenin olduğu günler daha da fazla terliyor.ve hergün gitar çalışıyorum.tel dayanmıyor. Hocam bu fast fren dediğin ne oluyor?hiç bilmiyorum..en iyi tel bile 2 hafta dayaniyor
 
Her kullanımdan sonra silmeniz gerekiyor, elinizdeki terde bulunan tuzlu ve elektrolitli karışım, pas için birebir. Bunları uzaklaştırmanız gerek. Bir miktar alkol bazlı bir çözeltiyi(kolonya, cam-sil, araba içi konsol temizleme malzemeleri,pc ekran silme çözeltileri vs..) bir miktar beze damlatıp silip sonra çok az ince makine yağı sürülmüş(dikiş makinesi için olanlar, şeffafımsı bir yağ, motor yağından bahsetmiyorum) sürüp en son, temiz bir bezle geçin. Bez, hav bırakmayan, mikrofiber olsun. 1 tl'ye artık o bezlerden var. Bim'den alın. 3 tane bez, +alkollu bir şey+ince yağ.. Dediklerimi yaparsanız ilk başta terin oluşturduğu tuzlu suyu uzaklaştırır sonra pasın engellenmesi için metal parçaları koruyan yağlama işlemini yapmış olursunuz. 1-2 dk alır hepsi hepi topu. Tel ömrünüz 1.5-2 katına çıkar. 2 haftayı 1 aya çıkaratabilirsiniz. Tabi ki elixir veya erine ball için konuşuyorum uyduruk tele ne yapsan pek değişmiyor. Hiçbirini yapamazsanız en azından her kullanımdan sonra bir bezle silin bu bile yarı yarıya farkettiriyor. Eli deli gibi terleyen biri olarak söylüyorum, marka-tel bu işte pek fark etmiyor 10'a yakın farklı marka denedim. En iyileri elixir ve ernie ball onlar da en fazla 1 ay gidiyor elixir bana sert geliyor ara ara kullanıyorum ernie ball en son tercihim oldu gerek ses, gerek dayanıklılık gerek fiyat bakımından. 5-10-12'li gitar tel setleri de almayın ucuz olsun diye, bizzat paket içinde küflenmiş teller gördüm ya paketi kötü yapıyorlar ya da uzun süre beklemişleri birleştirip firma paket yapıyor. Açılmamış paketli tel paslanmış.. Bunu gördükten sonra telleri tek tek paketli olanlardan alıyorum artık pahalı ama yapacak bir şey yok. Silip, alkol-yağ vs filan ne kadar giderse artık ömrünü uzatmaya çalışıyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
@ Van Halen Hocam çok teşekkür ederim.çok naziksiniz.o kadar duyarlı ve ilgili bir mesaj yazmışsınız ki,şu anda eve deli gibi yorgun argın gelmeme rağmen her harfini okudum.dediklerinizi birebir uygulayacağım,bakalim sonuc ne olacak..size ve diger arkadaslara ona göre de bir geri bildirim mesajı yazarım. Çok teşekkür ediyorum tekrardan.saygılar.
 
Ne demek, ben teşekkür ederim umarım işinize yarar. Bazen ben de üşeniyor, en kötü bezle hızlıca telin altını ve üstüne tutarak yapıyorum o bile bir sonraki çalışımda, tellerin daha rahat ve kaygan olmasına sebep oluyordu. Elleri çok terlemeyen ne demek istediğimi anlayamaz. Terli bırakırsanız gitarı bir sonraki gün çaldığınızda aradaki farkı öncesine göre hissedebiliyorsunuz. Bezi parmak uçlarıyla tutarak tek yöne doğru ya saptan-köprüye doğru ya da köprüden sapa doğru olacak şekilde hafifçe çekerek yapın ama telleri kaldırmadan yapın ki tel ayarları kaçmasın, kopma olmasın. Eğer sadece üstünden geçerseniz çabucak olsun diye bu sefer fretlerin olduğu taraf yani telin altı işlem görmemiş oluyor. Tek yöne doğru 2-3 kere yaparsanız yeterli olur. Tek yönde ısrarım, telin üzerindeki deri parçaları, yağ, ter, kir vs telin diğer kısımlarına dağıtmadan yapmak, temiz iş olması için.
 
Elixir optiweb kullanabilirsin ben 010 046 kullanıyorum geçen ince mi attı (ben biraz abartı bir şey deniyordum da kıhkıhkıh) tek tel aldım başka bir markadan 5 günde simsiyah oldu. Ben de eli aşırı terleyen biriyim her gün minimum 2 saat gitar elimde oluyor ona göre hesapla işte ;)
 
Eski konuyu hortlatacağım ama bir kaç ay önce 50-60tlye aldığım şimdi ise 100-110tl civarında olan Daddario 10-46 telleri Ali express'te 3 tanesi 110tl ye geliyor vergi dahil mi emin değilim büyük ihtimalle dahil sonradan eklense bile yine çok ucuza gelmiş oluyor sizce güvenilir mi ?
 

Dosyalar

  • Screenshot_2021-12-07-16-09-18-464_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2021-12-07-16-09-18-464_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    185 KB · Gösterim: 62
Geri
Üst