en sağlam edit programı nedir?

Merhaba bana traşlama programı olarak önereceğiniz bi program varmı acaba.birde edit teknikleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Bu arada mastering teknikleri değil edit (traşlama) teknikleri istiyorum.
 
...

Ben cool eidt pro. 2.0 kullanıyorum arada wavelab 4.0 ada takıldığım oluyor.Bir kaydı mı editlemek istiyorsun sorunu anlamadım.Sorduğun soru bu ise ne kadar geniş kapsamlı olduğunun farkındasın değil mi? Burada forumda okuyarak çok şey öğrenebilirsin bu konuda.Eq kullanımından, nereye neden ne kadar reverb koyacağını falan tabi bu olay daha çok kişisel deneme yanılma ile olacak şeyler bence sen önce bir forumun geneline bak sonra daha specific soru sor diye düşünüyorum.

kolay gelsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
mesela elimde olan eski bi kayıdı (cizirtili type kaydi) nasıl temizleyebilirim.Wave labe 4 kullanıyorum neler yapabilirim.
 
Restoration grubunun altinda yeralan Denoiser eklentisini kullan. Uzerindeki ayarlar genellikle teyp gurultusunu gidermekte yeterlidir ama biraz kurcalamakta yarar var. Audition dugmesine basarsan yalnizca sesin temizlenip atilan kismini (gurultuyu) duyarsin. Bu da ayarlari yaparken yardimci olur.

Kayitta statik gurultu veya citirti varsa Declicker'i da dene.

Kaydi bunlarla temizledikten sonra Spectralizer ile kasetin yokettigi ust armonikleri yeniden yaratmayi, Stereo Expander ile stereo imajini genisletmeyi ve Puncher ile ses volumunu yukseltmeyi deneyebilirsin.

Isin sirri bu eklentilerin ayarlarini "anlasilmayacak, ama hissedilecek" sekilde yapabilmektir.
 
Ben goldwave kullanıyorum. Tek kelime ile süper bir editör. Noise reduction özelliği baya iyi.Müzikle uğraştığım için arka plandaki sesleri,gürültüleri tamamen kaldırabiliyorum. Bunun dışında compressor,expander,Smoother,Reverb,echo, multitrack recording.... ne ararsan var.
 
Bir de TC Electronic Powercore ile çalışan opsiyonel "Restoration Suite" plug-in'i çok övüyorlar, ben henüz denemedim. Bu plug-in makinaya bağlı bir TC PoCo yoksa çalışmıyor. Bu yakınlarda bir PoCo almayı düşünüyorum, eğer ondan da bir tane alırsam paket içerisinde o zaman bir review yaparım buraya.

İlave bilgi için: http://www.tcelectronic.com/RestorationSuite
 
Ben zaten çift bilgisayar kullanıyorum ama sonuçta "diğer bilgisayar" da eskiyor eninde sonunda :) Birbuçuk sene önce o dönemde bulabildiğim en yüksek özellikli birimleri kullanarak topladığım müzik bilgisayarım şu anda tamamı ile demode olmuş durumda, hadi bakalım ekstra maliyetten bahsedelim şimdi :D

Kim demiş müzik yapımı ucuz diye? Ben olaya öyle bakmıyorum, benim bakış açım "bu alet demode olur mu?" değil de daha ziyade "Bu alet işimi görür mü? Gerçekten ihtiyacım olan bu mu?" olduğundan iki sene sonra aletin demode olması pek önemli değil benim için. Gerekirse alayını atar yeniden alırım. Zaten o alet edevat o süre içerisinde yapılacak işle kendisini bana geri ödemeyecekse ya da ben o parayı yaptığım işle geri alamayacaksam başaramadım demektir, o zaman da alet demode olmuş olmamış bir önemi kalmıyor.
 
Mahcem, memnun musun system linkten?İşin açığı zamanında denemiştim ama başarılı olamamıştım.(Luna gibi karışık kartlarla deneyince biraz zor oluyo haliyle)

Randımanlı bir şekilde, vst station olarak kullanabiliyor musun diğer makinayı?
 
Bu sistemi nasıl kurduğuna bağlı. Benim iki makinayı kurarkenki esas amacım gerektiğinde iki kişinin iki ayrı işte çalışabilmesi ve sonra işlerin bir araya getirilebilmesi idi. Eğer bir makineyi master, diğerini slave olarak bağlar ama ille de A'daki sesin efektini B'den vermeye çalışmazsan o kadar da zor bir iş değil aslında. Aksi halde bir yığın latency ölçümleri yapıp offset'lerle her iki makineyi birbirine senkronize etmen lazım. Ama eğer Audio ve MIDI dosyalarını iki makine arasında bölüp sonra sadece MIDI üzerinden Timecode Lock yapar ve Automation bilgilerini gönderirsen sorun yok. Herşey sync'ing olayının ne kadar sağlıklı olduğuna bakıyor.

Bu arada hemen belirteyim, benim öyle ağır bir softsynth veya VSTi kullanımı gerektiren bir müziğim yok, çoğunlukla Audio çalışıyorum, dolayısı ile çoğu zaman o demode 2.2GHz P4 makinem %60'a bile ulaşmıyor :)
 
Evet zaten düşündüğüm bu.Makinalardan birini direkt olarak softsynthlere ayırmak.Hakikaten audio, makinayı çok zorlamıyor ama ama softsynh işin içine girdiğinde bende baş ağrısı, mide yanması şeklinde yan etkiler gösteriyor. :)
 
Geri
Üst