Gitar Sololar

Arkadaşlar aklıma takılan bişey var. Resimde de görülen türden soloları/notaları tek gitar mı çalıyor yoksa birden fazla gitar notaları paylaşarak senkronize olarak mı çalıyor?

fcnsre8.jpg
 
çift gitar olabilir, taa eskiden hatta guitar pro yokken, orjinal şarkı tablarında çift gitarlı interlude veya sololar, aynen senin yolladığın resimdeki gibi oluyordu..
fakat guitar proda çift gitarlar ayrı kanallarda yazılıyor. ama bui tabı yazana bağlı, adam aynı portrede yazmıştır.
 
yazan adam gitarda cıkarıp yamamış bnce.direk guitar prodan sesi duyup benzetmeye calışmış ve bole abuk bişey cıkmış.cok geliyo bnmde bole şeyler karşıma.örnegin adam ole bi nota yazmışki mi nin 7. perdesiyle re nin 2. perdesine aynı anda basman gerekiyo.saçma yani.
 
tek gitar bu. çift gitar da çalınabilir elbette ama tek gitar yani, zor bi tab yannızca her gitarist yapamaz sadece. kendini gitarist zanneden arkadaşlar çok oluyo, gayet mantıklı bir tab ve tek gitarla babalar gibi çalarım, çalarlar, çalınır yanii :D
 
Çalarım diyenler çalsınlar şunu sağlam bi tempoda da görelim yahu :)
Bunu çalan zaten böyle bir soru sormaz.
Şöyle yapabilirsin arkadaşım.İki gitardan biri pes notalara basar diğeri diğerine.Böyle çalınabilir.
Örnek fight fire with fire şarkısının solosunun ikinci kısmı.
 
sağlam bi tempo olmak zorunda değil şarkının o bölümünün bpm ine bağlı aslında . Her sıkışık gördüğünüz solo süper hızlı olmak zorunda değil
 
İki gitar çalınması çok zor, 16 ve 32 lik notalar var. Tempo çok yavas olması pek mümkün görünmüyor. Ancak clean tonda belli bir yavaşlıkta mümkün ve mantıklı olabilir. Zaten gainli bir solo olsa soloya ne kadar benzer bilinmez. Denemek lazım. Ancak bunun en güzeli iki gitarlısı bence.
 
Geri
Üst