Nejat Uygur

1927 gaziantep doğumlu tiyatro sanatçısı. ustaların ustası demek daha doğru olur sanırım.
ilk öncelikle sanat yaşamına güzel sanatlar akademisi yıllarında başlar. heykel bölümüne girer fakat burayı tamamlamaz. 1949 yılında ise "nejat uygur tiyatrosu" ile tiyatro yaşamına merhaba der. o güne kadar tiyatro aklında değildir fakat aniden oluşan bu gelişme ile kendisini sahnelerde bulur. bunların yanında spor ile de yakından ilgilenen nejat uygur atletizm, su topu ile de ilgilenmiştir.
kendisine 1998 yılında kültür bakanlığınca "devlet sanatçısı" ünvanı verilir. 1970 yılında "cafer bey", 71'de "cafer bey iyi, fakir ve kibar", 74 yılında "cafer bey'in nargilesi" ve 2004 yılında da vizontele tuuba filmlerinde izleriz onu.60 yılı aşkın tiyatro yapmakta, 50'den fazla ödülü bulunmakta ve 35 yıla yakın da anadolu turnesi yapmıştır bu usta sanatçı. hepimiz onu çoğunlukla "cibali karakolu" oyunu ile hatırlarız. tuluat sanatının da ustalarındandır. saygılarımızı sunuyoruz ve uzun ömürler diliyoruz. bu başlığın da olması gerekiyordu. ;)

"hayat gelip geçiyor,
ağlamakla gülmekle,
zaten ben komiklik yaptım,
böylesine bir dünyaya gelmekle..."

ad_nejat_uygur_b_007.jpg
 
Acikcasi izlerken guluyorum ama komedi sanatini basariyla icra ettigini dusundugum icin degil. Bazi insanlara gulersiniz ya hani onun gibi bisey :D Mesela yorum yapmak istemedigim bi repligi aklima geldi simdi. Biriyle konusuyorlar:
Nejat Uygur: Can bornozuyla kendimi disari attim
Diger kisi: Can bornozu nedir?
Nejat Uygur: Ha pardon can havlusu
Diger kisi: Ha can havliiiiiiiii (Tabi tam kelimeler bunlar degildir ama isin ozu buydu :D )

:LOL: :LOL: :LOL:

"Bana kusbasi, bana kusbasi" vardi bi de adama "bana kiyma, aci bana" diyecekmis karistirmis :D

Ne bileyim cok bi zeka urunu gibi gelmiyor yaptigi bircok sey ama denk gelirsem de guluyorum arada :D
 
Tam sevdiğim tarzda espriler yapmıyor, ondan dolayı fazla ısındığım isimlerden birisi değildir Nejat Uygur ama Vizontele Tuba filminde Hacı Zübeyir gibi muhteşem bir role imza atmıştır. Tiyatroculuğun bir insana kattığı en güzel şeyi; mimikleri kullanmayı en iyi yapanlardan olduğu da su götürmez bir gerçek. Önünde saygıyla eğilinmesi gerek ne olursa olsun.
 
Belki yazdığı senaryolarında çok büyük zeka ürünü espriler katamıyor bu yönden iyi bir yazar diyemeyiz belki ama muhteşem bir tiyatro oyuncusu. O yüzden çok gülerdim eskiden. Şimdi tekrar izlesem bu yaşta aynı şekilde gülermiyim bilemem ama oyunculuğuna saygı duyarım yine de.

Ama şu iki oğlunu medyaya hediye ederek bizlere kötü bir şaka yapmıştır orası ayrı :D
 
bu kadar büyük tiyatro cuları övemek çok güzel ve grur verici ama asıl hüzün veren yenilerinin yetismemesi kim yeni nejat ugur olabilir veya kim yeni zeki, metin efsanesini size yasatabilir ?
 
Yıllardır aynı esprileri yapıyormuş gibi geliyor bana...Pek sevmiyorum açıkçası.Oğullarıda sanki hep babalarının esprilerini yapıyor...

Bu arada acil şifalar diliyorum kendisine,sağlık problemleri varmış diye duydum...
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst