Hayko Cepkin Ve Grubunun Ekipmanları

hayko cepkin ve gitaristinin hangi ekipmanları kullandığını bilen varmı?
yani hayko hangi mikrofonları kullanır sesi için efekt kullanırmı?
birde gitaristinin kullandığı pedalları neler acaba? çok güzel tonları var gerçekten gitarın..
cevapları bekliyorum..
 
deLarocx demiş ki:
Evet wah'ın karakterine bakacak olursak sanırım Morley dememiz mümkün. Ayrıca vokalde bolca Reverb var.
Aslinda ben tonuna bakarak soylemedim.Tvde bi konserde gitaristin ayagini kalcadan kaldirip indirerek ayak pompasiyla top sisirir gibi wah kullandigini gordum buda ancak yayli otomatik bi wahta olur diye tahmin yuruttum :)
 
bi saklıkent konserinde haykoda (yanlış görmediysem) digitech vokal prosesörü vardı. gitaristi sahnede hemen önümdeydi setupuna bakmıştım ama neler vardı pek hatırlamıyom amma velakin aklıma kazınan (görünce hadi canım yok artık demiştim) bi tane 505 vardı ilk modelinden :LOL: muhtemelen tuner olarak kullanıyodur çünkü bendeki 505IInin cidden çok stabil bi tuneri vardı. benden bu kadar :)
 
birkac hafta önce okan bayülgenin programina katildiginda sahnede mesa boogie mark IV vardi, artik gitaristin kendi anfisimi yoksa tv kanalininmi bilemiyecegim.
 
Haklı gibi gözüksende prodüksiyon harikası tonlarıda insanlar önemseyip nasıl yaratıldığını merak ediyor olabilirler. Gitaristin tuşesini tekniğini pek merak eden yok burda :D Bence tartışmamak lazım gitaristinin iyi olup olmadığını sonuçta herkes virtüöz olmamalı.
 
Ablam arkadaşıdır kendisiyle tanışıklığımız var ordan bi kaç bilgiyi burada doğrulayım :)

Hayko belirtildiği gibi Digitech in bi modelini kullanıyor vokal efekti için.

Gitaristi Umut ise Morley Wah,Ve Zoom u kullanıyor gerçekten ayrıca drive içinde Digitech kullanıyor diye hatırlıyorum.
 
abi valla markalar önemli değil.önemli olan model:)
zaten saydığın markalardan başka doğru dürüst ekipman kullanan görmedim türkiyede.
yani bunları tahmin etmek zor değil.
 
Ya o kadar komplike bir gitar tonu yok.Benzerini çok rahat yapabilirsin.Zaten gitarlar çok ön planda değil Hayko'nun. Adam korku temasını gitara bırakmıyo kendisi bir klavye üstadı olduğu için :)
 
O değil de, Zoom 505 i cidden efektör olarak mı kullanıyor yani? :D Yapmayın yav ben bir sürü analog görmüştüm, sanki bossun tüm pedallarından birer tane vardı :D Wah olarak da morley olduğu çok belli tonlarından. Zoom'u pedal bend, yada whammy dediğimiz effect için kullanıyor olabilir.
 
Hayko Cepkin'in Odtü'deki Müzik Toplulukları konserinde kendisinin ve gitaristinin setup'ını bir miktar inceleme fırsatı bulmuştum. Aslında baktıktan sonra incelememiştim :)

Hayko digitech v300 kullanıyor galiba ya da v400, mor olan vokal processoru işte. Gitaristlerinin de 5-6 pedallı bir analog setupı vardı ve canlı olarak tonu iyiydi :) Analog setup çok ilgimi çeken bir şey olmadığı için incelemedim..
 
Geri
Üst