Explorer Gitar Tercihi

kaliteli gitarsa sorun olmaz. attığın gitarda sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. sadece palm mute yaparken fazla ağırlık bindiriyorsan sorun olur ona da alışırsın diye düşünüyorum.
 
Bende düz tremolo var. E telini D yapınca bütün tellerde ses kayması oluyor. Emin ol Floyd Rose ile sırf Monster için gitarı drop D ye almak işkenceden farksız olur.
Seslerde kayma olsa sorun değil. Yay ve tel arasında ki tansiyon bozulacağı için ilk yarim saat bir saat akord tutmaz. Akord tuttuğunda köprü kayar onu indir vs zaman alıyor. Ama sürekli aynı akord düzeninde çalıyorsanız oynaması zevkli. Çeşitlilik katıyor.
 
Hindistan yapımı sanırım JS32 Kelly. Düşük model floyd rose almanın mantığı yok sorun çıkarabilir üzebilir.Üstelik Kelly tam anlamıyla bir Explorer değil . Explorer dediğin sabit köprü, maun ve 24,75'' skala gitardır. Epiphone var hardware'i çok kötü çin malı gitarlar, Hamer var denemedim belki iyidir, Shecter var E1 model ama ona o kadar vereceğine Gibson düşünülür.
 
floydda tel takarken, akort yaparken sıkıntı çekebilirsin o kadar rahat ve hızlı olmuyor. Ha sık akort kaçırma olayına girmem o gitara göre değişir. hint jackson js serisi çok gördüm/kullandım ben bir sorun göremedim. Yine de deneyerek almakta fayda var
 
hocam bende jacksonın floyd rose bir gitarını kullanıyorum bu fiyat aralığında akor kaçırma olayını hiç yaşamıyorum ama önceden yaşadım bu konuda iyi bir araştırma yaparak bu sorunu ortadan kaldırdım yani belki lisanslı floyd rose bu fiyatlarda bulamassın ama jacksonın bu fiyattaki floyd roselu gitarları bence hiç fena değil aksine güzel bile birde floyd roselu sistemden anlamıyorsun sanırım eğerki uğraşamam dersen almamanı tavisye ederim.
 
Geri
Üst