Gibson Markası Iflas Açıklamanın Eşiğinde

Bir firma Les Paul kasa gitar yapıyor diye Gibson'un öyle kolay kolay rakibi olamaz kaldı ki Harley Benton,Tokai hiç olamaz. Tıpkı toyota'nın ferrari görünümlü kasa yapınca ferrariye rakip olamayacağı gibi. Les Paul sadece görüntü dersen haklısın ama

Selamlar. Neden olamaz diyeceğim ama oldular bile. Gitar yapmak bu, araba, tank, uçak, robot veya roket üretmek değil ki. Doğru ağacı bulur, doğru dizaynı yapar ve maliye planması ve satış fiyatı dengesini de düzgün kurarsanız çok kolay rakip olursunuz. Oldular da. Yabancı forumlara bir göz atın isterseniz. Gibson memnuniyeti yerlerde sürünüyor. Ama alternatif markalar, law suit gitarlar gayet gözde. Epiphone bile daha fazla takdir topluyor.
 
Aynen bende katılıyorum.Birde Harley Benton ile Tokai’yi isim olarak yanyana koymanıza anlam veremedim japon tokailerin özelliklede 80 li 90 lı yıllarda üretilen love rock serilerinin custom shop lespaul kalitesinde olduğunu bilmelisiniz.Koleksiyon değerleri var ve gerçekten müthiş aletler.Yabancı forumlardan araştırmanızı ve bulabilirseniz eBay fiyatlarına bir göz atmanızı tavsiye ederim 🙂
 
Robot Tuner, Gibson'un çok büyük hatalarından bir tanesiydi bence, ama konumuz bu değil.

Şuanki durum, Gibson iki yatırımcı tarafından alındı ama onlar da uzun süre ellerinde tutmayacaklar. Ocak NAMM fuarı öncesi ya da hemen sonrası tekrar satılacak Gibson ama bu kadar borcu kimin devralacağı merak konusu.
 
Peki bu durum yedek parça üretimini etkiler mi?

Yedek parçadan kasıt köprü burgu vb. hardware ise gibson zaten hardware üreten bir firma değil, kullandığı parçaları dönem dönem, kluson schaller tonepros gibi firmalara fason ürtettirdi ve ürettiriyor. Kasıt manyetikse güncel üretim bandındaki classsic 57 ve burstbucker 1-2-3 gibi güzel setler var ama bunların daha iyi alternatifleri dimarzio ve duncan gibi diğer kalpazan firmalarda mevcut, yani hiçbirşey olmaz korkma :D
 
Yedek parçadan kasıt köprü burgu vb. hardware ise gibson zaten hardware üreten bir firma değil, kullandığı parçaları dönem dönem, kluson schaller tonepros gibi firmalara fason ürtettirdi ve ürettiriyor. Kasıt manyetikse güncel üretim bandındaki classsic 57 ve burstbucker 1-2-3 gibi güzel setler var ama bunların daha iyi alternatifleri dimarzio ve duncan gibi diğer kalpazan firmalarda mevcut, yani hiçbirşey olmaz korkma :D

Teşekkürler:) Gitarım serviste olduğu için endişelenmiştim. Epiphone ama olsun bağlantılı sonuçta:)
 
Bunlar araba değil ki yedek parça servisi olsun :)

Altıüstü bir gitardan bahsediyoruz. LP aksesuarı üreten tonla şirket var bahsedildiği gibi.

Tam öyle değil, altı üstü gitar demek yanlış olur. PRS, Musicman, G&L gibi firmalar kendi gitarlarına özel hardware üretiyor ya da ürettiriyor. Dolayısı ile yedek parça olayı Gibson ve Fender için olmasa da bir sorun olabilir.
 
Para basar tabii. Neticede göz önündeki önemli 2 marka. Benim sormak istediğim, bu markaları geçiniz, daha verimli, daha kullanışlı markalar mı var anlamındaydı?
yok benimki insan sevdiğini yerden yere vurur tavrı, stratımda fender manyetik var onu saymazsak sg'imde sd sh1 ve dimarzio paf 36th ann. , telede sd broadcaster dimarzio twang king karışımları var, yani severek kullandığım sevilmeyecek de firmalar değil bunlar :) boru değil adamların dönem dönem endüstri standartı olmuş manyetik modelleri mevcut, kastım gibson manyetik üretmeyi bıraksa sadece seymour duncan ve dimarzio sayesinde bile eksikliği hissedilmez idi, sevdiğimden kalpazan dedim :) tabi şu da var manyetikler pahalı bileşenlerden oluşmayan basit yapılar ama bu seymour duncan, dimarzio, lindy fralin, van zandt, joe barden liste uzar gider, gibi firmalar manyetikleri tasarlarken tuzunu biberini öyle bir ayarlıyorlar ki çok ucuza mal ettikleri ürünlerin sesi belirledikleri fiyatı fazlasıyla hakediyor dolayısıyla benim kitabımda kalpazan tanımına uyuyorlar :)
 
Başka ülkelerde nasıl bilmem ama tr şartlarında şu an 1 günde satılan gibson bence bir elin parmaklarını geçmiyordur.
Normalde marka takıntısını gitar konusunda yapan biriyimdir fakat epiphone ile ibanezin jazz kasa gitarlarını çaldıktan sonra o gibsonun 20 bınlıralık jazz kasaya neden bu kadar para istediklerine hiç anlam verememiştim.
Allahın sopası yok bi les paul standart bile alamadık sayenizde..
 
Merhaba,
Arkadaslar gibson iflas ertelemeden cikamadigi icin iflasini zaten acikladi. Amerikdaki islas sureci bizden daha farkli ve daha alternatii isliyor zira adamlar kurulu oturmus firma ve markalarinin yokolmasini arzu etmiyorlar.
Gelinen noktada;
1) gibsonu juskevic degil cogunluk hissedarlari yonetecek(ama adam sirketin yine de basinda)
2) elektronik bolumunu elden cikaracaklar
3) kuculecekler ve sadece enstruman uretecekler
4) enstruman konusunda inovasyondan vazgeciyarlar(robotik burgular vs)

Ikinci husus; Fender.
Evet fender jackson vs in sahibi ama unutmayin fender cok daha buyuk bir sirketler grubunun parcasi. Yani fender bagimsiz olarak o markalari almis degil fender firmasi ve markasi sadece bir arac. Piyasa/sektor dominasyonu icin bir arac.

Umarim konuya biraz olsun isik tutabilmisimdir,
Esenlikler dilerim.
 
Buradaki tartışmaya binaen,

sizi bir odaya koysak ve gözlerinizi bağlayıp sırayla gibson, heritage, tokai veya işte herhangi bir üst düzey les paul üretebilen bir markanın aynı speclerden oluşan gitarlarını dentsek farkı anlayamazsınız.

Marka mojosu tamam, ona lafım yok(ki var esasen, müşterisine asla saygısı olmayan, rezil bir firmadır Gibson) fakat konu perfonmans ve sese geldiğinde işler değişiyor.
 
Elimde Edwards var. 125SD modeli. Gibson Standart LP de denemiştim. Bunun ondan eksiği yok fazlası var bile diyebilirim.

Ama ikinci el kısmı sıkıntılı alternatif markaların, o ayrı bir konu.
 
Juszkiewicz artik yok.Levi's in eski CEO su James JC Curleigh yeni patron.Hakkinda yazilanlar genelde olumlu.Fantazi seyler olmicak artik.Borclar hala devam ama yapilandirildi hatta yeni kredi de aldilar.
 
Geri
Üst