sesdeki ince çatlamalar

R

reasong

merhabalar
ben bir kayıt sırasında farkedilmeyen
sonra yaptıgımız kaydı dinlerken sesler arasında azda olsa pıt pıt dıye ses çatlakları oldugunu farkettim bunun sebepleri
sizce ne olabilir ?
 
pıt pıt ise pena sesi olabilir ama daha çok çıt çıt gibi ise ki çatlama diyince asıl bu anlaşılıyor o zaman ses sinyal yolu üzerinde bir yerde 'crop' oluyordur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet

evet olabilir bende elektrık hatlarının temız olamadıgını dusunuyorum aslında buda sese zarar veren bi etken,
Aslına bakılırsa bu hardware sorunu yada bılgısayar dakı bı vırusten olabılmesıde secenekler arasında diye dusunuyorum.
 
'crop' olayı elektrik hattından çok ses yüksekliğinin cihazın ya da kablonun kaldırabileceğinden fazla olması durumunda olur aslında. Ses kartının girişinden ve arada kullandığın diğer cihazlardan sesi kısmanı öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
tesekkur ederim,aslında ben bu cat cat sesı makınada kayıt yapmadıgımdada bazen duyuyorum mixerin ınlerı outları o kacagın geldıgını gosterıyor peak vuruyor, bılgısayarı yenıden baslatıyorum duzelıyor.benım en buyuk tezım elektrık kaynagındakı sorun olarak nıtelendırıyorum cok yakın bı zamanda calıstığım yerın yenı kayıt studyosu kurulacakve ses muhendıslerı bu konuyu ele alacak o zaman bu sorunu nasıl cozecekler bende merak edıyorum ogrendıgım zamanda sızlerle paylasacam insallah


Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst