Ergin Altınel

Ergin Altınel , eski efsanevi Bandaj gurubunun gitaristi, uzun bir ara verdiği aktif müzik yaşamına Joe Satriani konserinde Joe Satriani den önce sahne alarak hızlı bir giriş yaptı,Ergin Altınel 14.07.2007 Maslak Arena'da Joe Satriani konserinde ön grup olarak sahne aldı. Almanya'dan Merih Benli sadece bu konser için Türkiye'ye geldi ve 3 günlük sıcak bir prova temposundan sonra çok başarılı bir performans sergilediler. Bandaj gurubu döneminde Şebnem Ferah, yakın dönemde ise kaybettiğimiz Barış Akarsu gibi isimlerle çalışmalar yaptı, son bilgilere göre Eylül ayı içerisinde Pentagram gurubu basçısı Tarkan Gözübüyük produktörlüğünde yeni albüm çıkarmaya hazırlanıyor,
Şahsen tanıdığım Ergin Altınel öncelikle bir gitar virtiözü diyebilirim, yakın zamanda çıkacak albümü dinleyecek olanlar benimle aynı görüşte olacaklardır,
Yaşamının büyük kısmını Ordu ilinde geçirmiş ve farklı işlerle uğraşmıştır, kendi dükkanında kasanın altına koyduğu ampli ve gitarı ile dükkanın boşaldığı her an yakın çevresine gitarın ne olduğunu baştan öğretmiştir,
Ergin Altınel in adı Türkiyede müzisyenlik ve enstruman konusunda belirli bir kademeye çıkmış hemen hemen her kes tarafından iyi bilinir,
Ordu ilinde olduğu dönemde çok uzun yıllar kullandığı scalloped klavyeli bir fender telecester gitarı vardı, sonradan bu gitarı yine gizli kalmış değerlerden biri olan Samsun ilindeki gitar ustası Ahmet Akel yardımı ile kasa kısmını değiştirerek mükemmel tonu olan bir gitara dönüştürmüştü.( Bu kısım hakkında kesin bir bilgim yok) en son mükemmel bir Jem vardı elinde. Yine Ordu ilinde olduğu dönemde Dr.Ahmet Katırcıoğlu ile müthiş bir hobi gurubu oluşturuşlardı , o dnemdeki gurupta Levent Okumuş ve Umut Öner gibi müzisyenlerde bu çalışmalara katılmışlardı.
En son pek çok kişi kendisini Joe Satriani konserinde izledi, yakın zamanda çıkacak albümünü ben şahsen sabırsızlıkla bekliyorum.

Kendisi hakkında daha çok bilgi sahibi olmak , yeni çıkacak albümden bölümler dinlemek, eski Bandaj döneminin kayıt ve görsellerine ulaşmak için,


http://www.erginaltinel.com

Sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
Şuan amatör topicinde açılmış olsa da sanırım yakında çok iyi yerlerde göreceğimiz bir isim.Çok iyi isimlerle çalışıyormuş ve müzikle de yıllardır uğraşan bir müzisyen anladığım kadarı ile çalışmalarını dinlerken de çok keyif aldım.Umarım herşey istediği gibi olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aslında başlığı Turk rock bölümüne açmıştım fakat moderatör arkadaşlar sanırım burada olmasını uygun görerek konuyu taşımışlar, belki albüm çıktıktan sonra bu düzeltmeyi gözden geçirirler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yeni gelen bir habere göre Ergin Altınel HAMMER müzik ile anlaşmış durumda , bir değişiklik olmaz ise albüm ekim ayı içinde Hammer müzik etiketi ile piyasaya çıkacaktır , ilgilenen arkadaşlara duyurulur, kaçırılmaması gereken ve ben gitar çalıyorum diyen her kişinin evinde olması gereken bir albüm olacağını belirteyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ergin Altinel Albümün çıkışına sayılı günler kala K-Rock FM'e de , Okan MERİÇ 'in sunduğu Gitarist programı 23 Ekim günü akşam 20-23 saatleri arası, Programda Ergin Altinel konuk olucak , usta gitarist bir çok kişi tarafından beklenen albümü ve müzik yaşantısı ile dinleyenlere konuk oluyor.


gitaristbanneryenitrmx4.gif



giris03pc4.gif


Ayrıntılar için
http://www.erginaltinel.com
 
Ergin Altinel "Gidenlerin Ardından" solo albümü 15

Ergin Altinelin "Gidenlerin Ardından" adlı solo albümü yılbaşının ardından müzik marketlerde olacak , daha önce aralık ayı olarak acıklanan çıkış tarihi, yılbaşına alınmış durumdadır.
Türkiyede enstrumantal alandaki en sıkı albüm olacağını belirtmek isterim, Ergin Altınel'in gitardaki ustalığını doya doya yaşayacağınız bir albüm sizlerle buluşacak.
myspaceap7.jpg
 
Merih Benli'nin hazırladığı Ergin Altinel'in 14.07.2007 Maslak Arena konseri görüntüleri ve sahne arkası görüntüleri de içeren klip youtube ye eklenmiştir,

http://www.youtube.com/watch?v=Bn1FzdDzBWA
adresinden izleyebilirsiniz.

Ergin Altinel'in "Gidenlerin Ardından" albümü bir aksilik olmadığı takdirde haftaya müzik marketlerde.
 
Ergin abi kibristan selamlar sizden almis oldugum kirmizi kimberley ile kibirisi senlerdirmeye devam ediyorum :) umarim bu cikisiniz herseyin yolunda gitmesi ile cok guzel noktalara gelir ve bizler de siz abilerimizin destegi ile emellerimize daha saglam basarak ve hizli bi sekilde ulasiriz.kibristan sevgiler Batu.
--Advent Northern-- kibrisa metal muzigi getiren gencler..
 
Bu gün aldığım bilgiye göre (15.01.2008) Albümün çıkışının gecikme sebebi tamamen müzik şirketi ile ilgili bakanlık arasında işin uzamasından kaynaklanıyor, yine bu gün aldığım bilgiye göre albüm bu akşam baskıda , yani şu anda albüm basılıyor, Cuma günü raflarda olacağı konusunda bir bilgi aldım bekleyen tüm arkadaşlara duyurulur.
 
Ergin ALTİNEL 'in "Gidenlerin Ardından" adlı albümü çıkmıştır , tüm müzik severlere ve müzisyenlere kaçırılmaması gereken bir albüm olduğunu belirtmek isterim, özellikle gitar konusunda ustalığı ile Ergin Altinel yılların birikimi ve deneyimini mükemmel müziği ile bizlere sunuyor.
 
hayırlı olsun, geçmiş olsun :)

şu ana kadar dinlediğim 2-3 parçaya bakılırsa almaya değer, başarılı bir albüm, dinlemeyenler youtube linklerine bir göz atmalı en azından.
 
Geri
Üst