Sap atma sorunu

Arkadaşlar dostlar merhaba henüz 5 aydır gitarla çalışıyorum.Ve caylagim bazı konularda sorun yaşıyorum.Bir ikinci el akustik alalım dedik hayatı zehir etti resmen.Birgun sap ayarı denen bir şeye denk geldik.Sagolsun teli değiştiren adam hiç sap ayarı yapayım derdine düşmedi haliyle ben de bilmiyodum.Solagim ve gitarı sola çevirdik ama cızırtılar ve iğrenç sesler bitmiyor şu an daha beter hal aldı .Van da yaşıyorum ve burda yapan bir yer yok lütfen yardımcı olun maddi durumum da yok.Bugun sinirden alyan anahtarı alıp kendim ayar yapmaya kalktım nafile cıvata dönmüyor bile .Yardım edin arkadaşlar :) cort ad810 model gitardir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Usta bilmiyorum ya . Çeviremedim ya sıkışmış ya da ben bilmiyorum . Üst esikten de olabilir mi sokak yaptım dedim ya ince mi havada kalmış gibi duruyor la kalın mi de oturmamis gibi duruyor cizirti ilk perdelerde çok oluyor ama bas teller komple sorunlu
 
Vidayı çevirememenin sebebi o değildir ama cızırtı yapmasının sebebi o olabilir tabi. Aslında telleri ters çevirmek gitarın içindeki bracing sistemini ters çeviremeyeceğin için gitarı solak yapmaz ama bi süre iş görür. Bahsettiğin gitar çok eski değil aslında daha önce birisi oynamamışsa vidasının dönmesi gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Valla bilmiyorum dostum benden onceki çocuk napti bu gitarla bilemiycem.Klasik gitarda solak mevzusu güzel yiyor.Ust eşikte bile tel geçiş delikleri aynı boyutta.:) Ama maalesef akustikte böyle bişey yok birde sap ayarı çok önemli . Bunu ogrenicez artık . Tek bildiğim bu gitar hayır vermez. :) Sağol dostum bilgiler için ..
 
telleri söküp çevirmeyi denedin mi yoksa sap vidası çok zor döner. bu arada tek hamlede çeyrek turdan fazla çevirme yarım saat aralıklarla çevir.
 
Geri
Üst