İstediğim Ton İçin Hangi Gitarı Seçmeliyim?

Merhaba ben elektro gitara yeni başladım. Gitar ve amfi alacağım bu konularda pek bilgim yok.
Brian May gitar tonunu seviyorum. 600 - 1500 tl arası bir gitarla bu tonu yakalamak pek mümkün değil galiba ama en yakın olan gitarı benim için seçerseniz çok sevinirim.
gitar olarak Epiphone les paul 100 veya epiphone sg special düşündüm ve bu gitarların kasalarını begeniyorum.
Strat da olabilir fakat nasıl bir strat alayım fikrim yok. Bu gitarlar arasında tonunu Brian May'e yaklaştırabileceğim gitarı seçer misiniz.
Amfi olarak Blackstar id core 10 düşünüyorum. Amfi dijitalmiş sanırım çıkan ses kaliteli olur mu acaba?
 
Brian May'in kullandığı gitar 3 single manyetikli bir gitar. Strat kasa almak istiyorsan 3 single manyetikli bir strat alman gerekir. Fakat sonuç ne olur bilemiyorum çünkü Brian May'in gitarı ile Strat gitarlar arasında bariz görüntü farkı var. Tasarım,kullanılan ağaç v.b. Sadece manyetik kombinasyonuna bakarak şu gitar güzel olur bu gitar kötü olur demek zor. Amfiye gelecek olursak amfi olarak VOX amfileri tercih etmiş. VOX'un evde kullanmak için ürettiği AC10 ve AC15 serileri var. AC10 10Watt diğeri de 15Watt. Bence 3 single manyetikli bir strat ve dediğim VOX model amfilerle bir deneme yapmalısın. Sonuca göre hareket edersin.
 
Brian May'in gitarının tonunu bir Strat'tan alamazsınız. Ne yaparsanız yapın ton parlak kalacaktır.

Brian May'in gitarı 24" skala, Strat ise 25.5". Stratlar genel olarak Alder ve Ash kullanır gövdelerinde. Brian May'in gitarı ise yanlış değilsem yanları Oak, blok olarak Mahogany kullanıyor. Fretboard ise Oak gene.

Yani benzer özelliklere sahip bir gitar bulsanız bile aynı tonu alamazsınız. Unutmayın hiçbirimiz Brian May değiliz. Benzetebilirsiniz tabi belli ölçülerde. Taklit de edebilirsiniz pek tabi, youtube'da örnekleri vardır.

Bu noktada en yakın gitar modeli Les Paul gibi duruyor. Bütçenize uygun Les Paul bakabilirsiniz.
 
Ayni gitar ve amfiyi alsaniz bile pena tutusunuz, tellere vurus tarziniz tonu %100 etkilicektir.

Pena mı? Brian may bozuk para ile çaliyor gitarı. Pena kullanmıyor :D

Ayrıca bian may tonuna yaklaşmak için gitar kadsr amfi seçimi de önemli kendisi vox kullanır ve voxun kendine has o tonu olmazsa brian may gitarının aynısını da edinsen aynı tony yakalayamayabilirsin
 
Geri
Üst