Down Picking

arkadaşlar down picking yapamıyorum kolum yoruluyor ve istediğim sound u da alamıyorum down picking yapmayınca :( .bunu nasıl halledebilirim.kas yapmam mı gerekiyo?? :LOL:
 
Down picking cokta gerekli birsey degildir benim gozumde (bir kac parca disinda) ama illede down picking yapmak istiyorum diyorsan yavasta baslayip zamanla hizini arttirarak calman gerekir(-yada alternate yapicaksin). Jeff Waters yada James Hetfield gibi yapmayta calisiyorsan cook calisman lazim :D
 
Televizyon falan izlerken al gitarını penanı çalış, ne gibi bir öneri bekliyorsun anlamadım ben... çalışacaksın bol bol... Ayrıyetten öyle dambıl yapmak kas çalışmak falan hiçbir işe yaramıyor... Gitar çalmayı gitar çalarak geliştirebilirsin sadece... Bol bol Creeping Death çal, Disciples Of The Watch cal, gelişir... :D
 
metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar.
 
secks demiş ki:
metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar.
James gibi down picking yapan adam görmedim ben.Adamın Blackened'ı öyle çaldığını gördüm korkmuştum, Whiplash nasıl acaba.O konseri izlemiştim ama gözümden kaçmış. :D

Kirk ile ortak attığı sololar var mesela, Kirk down-up yaparken James aynı yeri down-down geçiyor. :)
 
Gece gece gaza geldim ilk kez down picking yapmaya ugrastim (evet MOP calmayi bilmiyorum 8) )

Kisisel izlenimler;

Calarken bilegin ust kismindaki kasi (yani alt kol kasi) cok kullanmamak gerekiyor. Olay bilekte. Sag elinizi mumkun oldugunca rahat birakmaya calisin (solak arkadaslar hede hodo demesin :D Sizde geri kalmayin sol bileginizi rahat birakin). Ayrica genel calis aliskanligi tersine (en azindan benim icin) calarken sag ele konsantre olmak gerekiyor. Pena pozisyonuda tellere dik degil ama acili iken daha rahat geldi bana (yani assagi dogru penalar iken penanin ucu yukari dogru bakiyor olacak).

Bence bir metronom yardimi ile kisa surede ustesinden gelinebilecek bir teknik.
 
gitarı ilk aldığımda ilk 6 ay sırf down picking yapmıştım.alternate picking'den haberim yoktu.! senedir alternate picking ile uğraşıorum.

eskiden creeping death,master of puppets'ı rahatça çalabiliyordum.şimdi master of puppets'ı çalarken biraz zorlanıyorum.hala bazı şarkılardaa down picking yapıyorum.anthrax'ın şarkılarında özellikle.

down picking yapmak isteyen arkadaşlara önerim;kollarını oynatmasınlar.bilekten güç alsınlar.ama bileklerinize çok da fazla yüklenmeyin
 
creeping death çalarken down picking yapmak mesele degil de fazla gurultulu caliyorum o koyuyor :D

master of puppets'i alternate kasarken down picking ebemi belliyordu. sonradan sadece ust vuruslarda hizlaninca mopdaki down pickingler de mesele degir artik pek...

blackened'a hiç girmiyorum zaten :D nedense cok kasiliyorum o parcada...
 
sırf down yapmak kabiliyet değilki yani aynı şeyi değişik yollarlada yapabilrsin bence tuşen sağlamsa down up yaparakta yapabiliyosun ben şahsen iyi ayarlıyorum ve daha kolay.Down down da yapıyorum ama bana kendimi kazmaymşım gibi hissettiriyo hiç estetik değil haluk levent gibi salla salla dur :D Ayrıca james a verin Petrucciden glaskow kiss i bakalım down dowv nı down up ı kalıyomu yoksa gitarı bırakıp kaçıyomu :D şaka biyana en iyisi şu herkesin vücut yapısı eklemleri farklı esneklikte ve farklı yatkınlıkları var james keni şarkısını öyle çalıyor ama doğru olan illede onun yaptığı şekil değildir hee eğer aynı sesi başka türlü elde edemiyosanız ozaman oturup 80 metronomdan 180 e kadar belirli dakikalara bölüp çalışmak en geçerli yol ve sonuç= İLLAKİ OLACAK james ve kirk sahneyi iyi kullanan şovu iyi olan gitaristler ama asla ve asla virtüöz değiller bu yüzden el hareketleri çok önemli değil aslında.
 
Nedir bu kıyas tutkusu? Bazı şeyler olması gerektiği gibi yapılır. Çok beğendiğiniz Petrucci de bu şarkıyı öpe öpe down stroke çalıyor(bu heriflerin vokale acayip kılım detone adam)
http://www.youtube.com/watch?v=3O4HOMPD-1E

Bu da orjinali 8)
http://www.youtube.com/watch?v=WEL6_SuQCu8&mode=related&search=


Başlığa dönelim,
JacksonRR bu olay sadece çaldığın şeylerle alakalıdır. Kalkıpta Alternate picking çalışırsan olmayacağı gün gibi ortada(ama alternate pickinde önemlidir göz ardı etme). Evvelden söyleyenler olmuş. Açacaksın arkaya bir davul ritmi düşük tempoyla çalışacaksın.
Bir süre sonra(eğer yeni başlamış bir ideğilsen 3-5 gün en fazla) çalıştığın tempo ağır kalmaya başlayacak, boş E de palm mute ile down stroke çalarken diğer elinle sigara meyve suyu falan içmeyi becerermeye başlayacaksın. Sonrasında hemen 3-5 metronom arttıracaksın baktın buda mı yavaş biraz daha arttır.
Ama kolun ağrımaya başladığında hemen bırakma biraz yavaşla ama kesme çünkü down stroke alternate veya hybird picking gibi değildir. Kas ister ve kaslar ağrımaya başladıklarında gelişim gösterirler Vücut geliştirme yapanların "No pain No gain" lafı burdan gelir zaten.
Ama spor salonunda yapacağın kasla olmaz o iş haberin olsun hemen dambılara atlama :)
Bir kere de 3 saat down stroke çalışıp kendini heba etme telef olursun benim 2 saat sonunda kolumun kilitlendiği ve öteki gün kas gevşetici iğne yaptırmak zorunda kaldığım olmuştu. Önermem yani.

İlerki aşamada ise vuruşlara netlik kazandırmak için 8lik nota değeri ile 4/4 giderken aralara 8lik nota değeri ile 3/4, 6/4, 8/4 rimler koymaya başlayacaksın.
 
Geri
Üst