Nazar

Nazara inanıyormusunuz?Yada bilimsal olarak açıklandığı halde hala


bunu halk tarafından uydurulduğunu mu düşünüyorsunuz?





NAZAR KİTABI


Nazar halk dilinde göz değmesi,göz yakması,göz çekimi,göz istemi ve göz ışıması olarak bilinir.Arapça nazar'a isabetül ayin denilir.Nazarın bilimsel tanımı ise;gözdeki fotoreseptörlerin kasılması sonucu açığa çıkan neğatif ve pozitif göz akım dalga ışınımına nazar denir.Nazar'ın üç türlü ışınım etkisi vardır.Bu konu radyoloji ilmiyle bağdaştırılarak labaratuvarlarda ispatlanmıştır.Alfa(sarsıcı) Beta(kırıcı,yıkıcı) ve Gama (yakıcı) ışınları olarak,genel itibariyle halk arasında daha çok Alfa (sarsıcı)ışın etkileri daha yoğun olarak oluşmaktadır.Nazar değen insanda bilimsel olarak beynin orta bölümü olan(Mezensefelon) kısmında nöronlar(sinirler) harekete gecerek;göz küresini büyütür ve esneme başlar.İnsana nazar değdiği bilimsel olarak fizyolojik açıdan esneme ve göz küresinin büyümesinden anlaşılır.Nazar'ın oluşagelmesi için nazarı vuran kişinin,nazara gelecek kişiye negatif ışın göndermesini bilinçsiz olarak gerçekleşmesi gerekir.Nazar kesinlikle bilinçli olarak gerçekleşemez.Nazar'ı bilinçli olarak gerçekleştiren insanlar,çok azdır.Bu olay parapsikoloji konusuna girer.Nazarı bilinçli olarak vuran insanların gözlerinden Gama(yakıcı)ışınlar akımı oluşur.Bu tür ışınlar röntgen çekimi bile gözleriyle yapabilecek seviyede X ışınlarını beynin hipotalamus kısımlarından boşalarak oluşturabilirler.Bu tür insanlar sayısı az olmakla birlikte çok tehlikelidirler.Gama ışınlara ilk defa 14 yaşındaki bir rus kızında bulunmuş ve ölçülmüştür.Bu insan gözleriyle karşısındaki insana radyolojik Gama ışını yollayarak röntgen çekimi bile yapabilmektedir.1000 kişi üzerinde laburatuvar'da yaptığımız çalışma sonucunda en çok nazar' a gelen göz renkleri kahverengi ve yeşil gözlü insanlar daha çok nazara maruz kalırlar.En etkili nazar ışınlarını oluşturan göz renkleri ise mavi ve sarı(Bal) göz renklerine sahip olan insanlar oluşturmaktadır.8 çeşit göz renklerine sahip olan insanlar üzerinde yaptığımız çalışma sonucu,sarı,mavi.siyah,yeşil,menekşe,gri,ela ve kahverengi göz renklerine sahip insanların birbirini pigment(Göz renk hücreleri) lerinin uyuşumu şöyledir.
mavi gözlüler sırasıyla en çok;kahverengi,ela,gri,menekşe,yeşil,sarı ve siyah gözlülere nazar vurur.
sarı(bal) gözlüler;mavi,siyah,yeşil,kahverengi,menekşe,gri ve ela gözlülere nazar vurur.
yeşil gözlüler;gri,ela,siyah,kahverengi,menekşe,sarı ve mavi gözlülere nazar vurur.
siyah gözlüler sırasıyla en çok;mavi,ela,yeşil,kahverengi,gri,menekşe ve sarı göz renkli gözlere nazar vurur.
ela gözlüler en çok sırasıyla;yeşil,sarı,mavi,siyah,kahverengi,menekşe ve gri gözlülere daha çok nazar vurur.
gri gözlüler en çok sırasıyla;siyah,menekşe,sarı,mavi,yeşil,ela ve kahverengi gözlülere daha çok nazar vurur.
menekşe rengine sahip insanlar sırasıyla;gri,sarı,yeşil,ela,kahverengi,siyah ve mavi gözlülere nazar vurur.
kahverengi gözlüler en çok sırasıyla;mavi,yeşil,sarı,ela.menekşe,gri ve siyah gözlülülere nazar vurur.
8 Çeşit göz renklerine sahip 1000 insan üzerinde yapılan çalışmaların sonucunda bu verilere ulaşılmıştır.
Nazar daha çok güzel insanlara,mala mülk sahiplerine,halk arasında şöhret sahiplerine,işinde başarılı olan insanlara,değerli maddelere,yeni olan gelişmelere,yeni evlenen gençlere,yeni doğan şirin çocuklara,yeni alınan arabalara,yeni alınan eve,bağa bahçeye daha çok nazar değer.Çünkü insana çekim ve istem oluşturan tüm güzel olan oluşumlara nazar değer.
Nazarın fizyolojik etkileri;baş dönmesi,ani mide bulantısı,ayak kayması,bulanık görme,refleks bozulmaları,gözlerin kızarması,göz küresinin büyümesi,sebepsiz esnemeler,sakarlıkların başlaması,çeşitli hastalıklar,biryerden düşme,gözde kan birikimi,sivilceler,elde veya başka bir yerde siğiller çıkması,göz çıbanları,kaş dökülmesi,bağaz ve kulak kaşıntısı,saç dökülmesi,cinsel iktidarsızlık,sakal ve saç kıran,mide ağrısı,dudak kuruması,ayak-el ağırması,bel ağrısı,burun kaşıntısı,kulak çınlaması,göz bulanıklığı,el-ayak kaşıntısı vb gibi fizyolojik bozukluklar nazar değdiğinde başlar.
Nazarın psikolojik etkisi;rüyada sıçramalar,tik oluşması,el titremesi,göz dalması,yorgunluk hissi,uyku bozukluğu bazende aşırı uyku istegi,dalma hastalığı,gülme hastalığı,ani bunalım dönemi,stres,konsantre ve motive eksikliği,sebepsiz huysuzlaşma,dil sürtçmesi,düşüncede saçmalama,kalp çarpıntısı,kabuslar görme,sebepsiz göz yaşı,sebepsiz mutsuzluk-huzursuzluk hissi,kendinde ağırlık olduğu hissi,regl sancısının artması,rüyada nazar boncuğu görmesi,bitkinlik hissi vb gibi ruhsal etkiler oluşur.
Nazarın parapsikolojik etkileri;bereketsizleşme,işinizin rast gitmemesi,evinizde huzursuz olması,kaderin bir parçası olan şansınızın kapanması,kısmetinizin kapanması,yaşadığınız ortamı sevmeme,üzerinde aşırı derece bilinmeyen ağırlıklar oluşması,sevdiğinizden nefret etme,evliliklerde sebepsiz kavgalar,boşanmalar,eşinizin değişmesi,kıskançlıklaraın başlaması,arkadaşlıklarınızın bozulması,evlenememe,rüyalarınızda devamlı mavi renk veya nazar boncuğu görme,şiddetli geçimsizlik,büyülenme hissi vb gibi parapsikolojik etkiler oluşur.
Nazar daha çok altın,elmas,pırlanta ve gümüş gibi değerli takılara değer.
Kadın nazarı erkek nazarından daha fazladır.Bu olay kadınların her ortamda güzel gözükmek hissinden ve kapris yapma gücünden oluşur.Kadınlar birbirlerine daha çok nazar vururlar.
Erkek nazarı kadınlar üzerinde fazla etkili değildir.Erkekler genellikle kendi cinslerine daha çok nazar vururlar.
Nazara en çok maruz kalanlar;estetik ameliyat yapanlar,siyasetçiler,sanatçılar,sporcular,mankenler,sanayiciler,sosyeteler,medya karşısında daha çok bulunanlar ve işlerinde başarılı olan insanlara daha çok nazar değer.
Nazardan bilimsel olarak korunma yöntemleri:
1.3 günde bir akşam saat 7 de çıplak ayakla 10 dakika aralıklarla 3 kez kırmızı toprağa basmak.
2.Duş alırken kolunuzun sol kısmına ılık suyla daha fazla su döküp sağ kolunuzu havaya kaldırmak.
3.Ayna karşına geçip gözlerinizin 7 sanise bakıp sonra,elinizin baş barmaklarıyla gözlerinizi ovuşturup,ıslak bir bezle gözlerinize tampon yapmak.
Nazar olgusu radyoloji ilmiyle bağdaştırılarak ilk defa bilimsel olarak incelemeler ile kanıtlanmıştır.
Yukarıda verilen nazardan korunma yöntemleri sadece nazarın fizyolojik ve psikolojik açılımları ile ilgilidir.
Nazarın parapsikolojik etkilerinden korunmayı dualar ile yapmak daha sağlıklıdır.
Nazarın parapsikolojik etkilerini geliştirdiğimiz olgular ile korunma yöntemleri ayrıca verilecektir.


YILLARDIR GÜZELLEŞMEK UÐRUNA BIÇAK ALTINA YATAN SANATÇI VE MANKENLERİN, NAZAR TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA OLDUKLARI İDDİA EDİLDİ! DENİZ AKKAYA, SEDA SAYAN, PETEK DİNÇÖZ, DEMET ŞENER, GÜLBEN ERGEN, SİBEL CAN'A ÇOK KOLAY NAZAR DEÐDİÐİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

"Her Yönüyle Nazar Tahlili" kitabının yazarı metafizik uzmanı ve araştırmacı-yazar Gökhan Hani, nazar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. En fazla fiziki güzelliği olan, varlıklı ve sürekli halkın gözü önünde olan başarılı kişilere nazar değindiğini iddia eden Hani, "Türkiye'de sanatçı, sporcu, politikacı ve sosyetik kişiler daha çok nazara maruz kalıyor. Botoks, lazer ve silikon gibi defalarca estetik ameliyat geçiren Deniz Akkaya, Seda Sayan, Ceylan, Petek Dinçöz, Demet Şener, Gülben Ergen ve Sibel Can'a nazar, kolay ve direkt olarak değmektedir. Ayrıca, sürekli televizyonda görünen İbrahim Tatlıses ve Mehmet Ali Erbil'e de nazar değmiştir. Bu iki sanatçının ayaklarında ödem oluşması ve yaşadıkları çeşitli hastalıklar, tamamen bir nazar sonucudur" diye konuştu.

"Sanatçı, manken ve sporcular dışında, özellikle politikacılar nazara karşı çok dikkatli olmalıdır" diyen Hani, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın attan düşmesi, bir nazar sonucu ortaya çıkmıştır. Avrupa ve Türkiye'de siyasetteki başarısının yanında, karizmatik kişiliği ile halk arasında sevilip tanınan Erdoğan, sağlığı için nazara karşı çok dikkatli olmalıdır. Başbakan, nazara karşı haftada iki defa çıplak ayakla toprağa basarak nötrlenmelidir" şeklinde konuştu.

Merkezi Kanada'da bulunan Uluslararası Metafizik Akademisi'nde 4 yıllık bir eğitim çalışması sonucunda, Türkiye'de evrensel anlamda nazar olgusunu bilimsel olarak yazdığı nazar kitabında kanıtladığı iddia edilen Hani, mavi ve sarı bal renkli gözlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de evrensel anlamda nazar olgusunu bilimsel olarak inceleme altına aldığını iddia eden metafizik uzmanı Hani, "Mavi, kahverengi, siyah, yeşil, ela, gri, menekşe ve sarıbal renkli gözlü bin kişi üzerinde laboratuar ortamında radyolojik alfa (sarsıcı) beta kırıcı ve gama yakıcı ışınlarının insan ve madde üzerindeki etkisini ölçtük. Sonuçta, nazarın insan gözündeki ftoreseptörlerin kasılması sonucunda açığa çıkan enerji boyutunu ortaya çıkardım. Buna göre, en fazla nazar vuran göz renkleri mavi ve sarıbal renkli gözlerdir. Bu renklerde gözlere sahip olan kişilere dikkat edilmeli, çünkü en çok bu renklerde gözlere sahip olan insanlar nazar vurur. Nazar, bilinçli hale getirilmeli. Bir olayda nazara uğradığını düşünen insan, en kısa sürede çıplak ayakla toprağa 2 dakika basmalı ve negatif enerjisini topraklayarak, nötrlemeli ve bir şekilde enerjisini boşaltmalıdır" açıklamasını yaptı.

Nazar, gözdeki retina kısmında bulunan ftoreseptör sinirlerinin kasılması sonucu açığa çıkan negatif ve pozitif göz akım ışınım akımına bilimsel olarak 'nazar' denir. Bilimsel olarak daha çok kimlere nazar değer, kadın ve erkek nazarı, nazarın psikolojik ve fizyolojik açılımları, nazarın göz renkleri ile olan ilişkisi, aşk ve sevgiye vurulan nazarlar, nazardan korunma yolları gibi konuların yer aldığı 198 sayfalık "Her Yönüyle Nazar Tahlili" adlı kitapta, nazar olgusuna dair insanlara çarpıcı mesajlar veriliyor.

alıntıdır..
 
ayıptır sorması bu "nazar ışınları" elektromanyetik spektrumun neresine düşüyor? :D

bir fizik mühendisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yazıda belirtilen şeyler bilimsel olarak tamamen uydurma!
bir kere röntgen gama ışınları ile çekilmez, ayrıca gözden de gama ışını falan çıkmaz. x-ışını da çıkmaz. eğer öyle olsaydı dünya yaşanmaz bir yer olurdu :D :D

artı bu nazar ışınları akıllı mı da gidip zengini, malı-mülkü olanı nişan alıyor?

yazıda geçen bilimsel terimler de sadece kafa karıştırmak, olaya bir ciddiyet katmak için yazılmışlar.
 
Bazen mordan,bazen kızıldan atabiliyorlarmış.
Ayıptır sorması koluma labelflash atabilir mi 14lük rus kız? Şöyle afilli bi maaşallah yazdırmak istiyorum. :p
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
valla bana da garip geldi.bende işte bilen varsa diye açtım konuyu.nazara inanırım ama bu anlatım şekli nekadar doğru yukarıdaki bilemicem
 
Nazar'a inanıyorum. Şöyle örnek vereyim; dışarıda (sokak, cadde..vs) gezdikten sonra, veya bir insanın etkileyici bakışlarına maruz kalındıktan sonra, eve döndüğünüzde sürekli esniyorsunuz. Bu durum nazardan (yani göz değmesi) kaynaklanmaktadır. Bunun çaresi de vardır. Duaların/Surelerin gücüne inanmak ve bunu uygulamak.

Bazı insanlar; sadece gözleriyle bakarak kaşık,çatal..vs gibi metal eşyaları büküyorsa, ve bilim bunu açıklayamıyorsa; doğal olarak insanların etkileyici bakışları sonucu diğer insanların da bundan olumsuz yönde etkilenmelerini (yani nazarı) de açıklayamayacaktır.

Şahsen bilimin, sırrını hala çözemese de nazar (göz değmesi) ı kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum. Keza bir bakışıyla insanların maddi/manevi hayatlarında etkili olan insanlar vardır. Tabi ki böyle insanların varlığına sadece inanç sahibi ve kalbinde şek olmayan insanlar inananabilirler. Diğerlerine göreyse bu nazar gerçeği hikayeden ibarettir...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu konuyu açtım çünkü bende inanıyorum.Şahsen bana çok nazar değer esnemekten çatlarım,başım çok ağrır o gün.Bunda mavi gözlü olmamın etkisi varmış okuduğum bir kitaba göre.Ayrıca birine nazar değmesi için onun bilerek yapılmsı gerekmez zaten bu istem dışı birşey normal insanlara için.Benim babamın nazarı çok değer bikeresinde yoldaki bi kıza ne tatlı kız çok şeker gibisinde birşey demişti kız dümdüz yolda tepetaklak yere düştü.Çok şaşırmıştım...
nazarın dua ve surelerle geçtiğinede inanırım.tabi sonundaki o babannemin bi güzel suratıma tükürmesi olmasa daha iyi olur:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
napalm demiş ki:
ya hakkaten bazı insanlar gözleriyle kaşık çatal gibi nesneleri yamultuyorlar...nasıl oluyor bu...konuyla alakalı değil ama merak ettim...
Senin dediğin sanırsam telekinez oluyor.Belli bir süre yoğunlaşıyorsun ve bir nesneyi beyin gücüyle hareket ettirilebiliyor ve durugörü diye bir olay da var onun nasıl yapıldığını anlatıyor.Bu konuyla ilgili bilgi vardı elimde yarın bulabilirsem yazarım buraya...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
napalm demiş ki:
ya hakkaten bazı insanlar gözleriyle kaşık çatal gibi nesneleri yamultuyorlar...nasıl oluyor bu...konuyla alakalı değil ama merak ettim...
Senin dediğin sanırsam telekinez oluyor.Belli bir süre yoğunlaşıyorsun ve bir nesneyi beyin gücüyle hareket ettirilebiliyor ve durugörü diye bir olay da var onun nasıl yapıldığını anlatıyor.Bu konuyla ilgili bilgi vardı elimde yarın bulabilirsem yazarım buraya...
 
Nazarın, renkli gözlü insanlara daha etkili olduğuna ben de inanırım; çünkü annem ve kendimden biliyorum... Göz bu kardeşim, ne olacağı belli olmuyor.. Dediğim gibi, bazı insanlar bir bakış atıyor ve manevi hayatın bir anda değişebiliyor. Nazarın, sırf bu etkisinden ötürü bile bilimin ilgisini çekmesi gerekir. Düşünsenize, artık gözden nasıl bir enerji veriyorsa insanlar, sonucu bazen ölüme kadar bile gidebiliyor. Allah herkesi nazardan korusun diyelim...
 
zaten bu tip inançlarda bir söylenen diğerini tutmaz, biri mavi göz nazar çeker der, diğeri mavi gözlülere nazar değmaz der. gavur aya çıkar, biz de işte bunları tartışır dururuz.
 
Slaytanic demiş ki:
ayıptır sorması bu "nazar ışınları" elektromanyetik spektrumun neresine düşüyor? :D

bir fizik mühendisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki yazıda belirtilen şeyler bilimsel olarak tamamen uydurma!
bir kere röntgen gama ışınları ile çekilmez, ayrıca gözden de gama ışını falan çıkmaz. x-ışını da çıkmaz. eğer öyle olsaydı dünya yaşanmaz bir yer olurdu :D :D

artı bu nazar ışınları akıllı mı da gidip zengini, malı-mülkü olanı nişan alıyor?

yazıda geçen bilimsel terimler de sadece kafa karıştırmak, olaya bir ciddiyet katmak için yazılmışlar.

her cümlene katılıyorum...benzen kafa karıştırma cümlelerini, bilimsel terimleri, (yazarını hatırlamadığım) allah'a inanmak adlı yabancı bir kitapta da var...

metafizik konularda bilim kullanmak saçmadır...zaten metafizik de saçmadır o ayrı ama, fiziksel olmadığını iddia ettiğiniz şeyleri niye fizik yasaları ile açıklamaya çalışırsınız, onu da çok komik buluyorum..çaresizlik olarak görüyorum..
 
metafizikle uğraşan adamın bilimle işi olmaması gerekir. teolojiyle falan uğraşsın.
hatta yanına yaklaşmasın , bu bilimdir falan diye gelmesin.
ben asıl bilimsel olmayan kendi aklıyla tahminler yürüten insanların saçmaladığını düşünüyorum.
 
Bilinçaltı her zaman metafiziği reddeder bana kalırsa.. Halbuki metafizik vardır. Yani en azından ben inanıyorum buna, gerisi de hiç umurumda değil.. Nazar da metafizikle alakalıdır, ama bilimin bunu çözmeye kudreti şu an için yoktur.. Bu konu hakkında veya diğer metafiziksel Anlatılanlar insanlara hikaye gibi geliyor. Bu şekilde algılayış da gayet doğal bir harekettir....
 
Geri
Üst