Antares Vocal Producer

Merhaba...

Antares Vocal Producer AVP-1 modelini almayı planlıyorum.

Evde sadece demo kayıtlarını aldığım, profesyonel kayıtlar için stüdyoya taşındığımdan, benim için birinci sırada sahnedeki sesin mükemmelliği var. Ancak böyle bir cihaz alınca, evimdeki home studio işlerimde de değerlendirebilmek isterim...

Sahnede, canlı performans sırasında, mümkün olduğunca dolu, sıcak, farklı mekanlarda çalsak bile mümkün olduğunca standart, iyi işlenmiş bir vokal sesi istiyorum. Vokal EQ ayarlarını vs mekanlarda tonmaister diye geçinen, ama genelde kafasına göre iş yapan adamların eline bırakmak istemiyorum.

Diğer yandan, bu cihazdaki auto-tune, pitch correction gibi özellikler benim için gereksiz. Bu tip şeylerin pek sağlıklı çalışacağına da inanmıyorum.

http://www.antarestech.com/products/avp.html

Cihaz hakkında detaylı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz. Ben cihazların teknik açıklamaları konusunda tam olarak bilgili biri olmadığımdan, kaçırdığım noktalar olabilir. Ayrıca cihazı deneme şansım yok. Türkiye'de hiçbir yerde rastlamadım... Bu nedenle biraz şüpheci yaklaşmak zorundayım.

Bu cihazın, artısı, eksisi nedir. Fiyatı 350 dolar civarı... Bu fiyat aralığında önerebileceğiniz başka ürünler varsa nelerdir?
 
Harun; software olarak antares autotune gayet kullanisli aslinda, o yuzden sanirim kardware'i daha da iyidir. Malesef pitch correction olaylari artik reverb, delay gibi standart oldu kimi zaman country sarkicilari bile kozmik (robotik) sesler cikariyorlar :( Helicon diye bir unite daha var sanirim TC Electronicsin. Ama simdi tam bilmiyorum, yarin MF kataloguna bakar daha kapsamli yazarim :) Simdi saat 12.30 gece ve bira iciyorum :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Abi afiyet, bal, şeker olsun... Senin içtiğin saatlerde, benim canım nasıl bira çekiyordu... Yoktu, çıkıp almadım. Benim yerime de içmişsin, afiyet olsun. :)

TC ürünleri çok tuzlu görünüyor ya... Compel TC getiriyor aslında, orada denenip alabilir ama, ürünler çok pahalı... Gönül bir FireWorx, bir Helicon, bir Prism ister ama... Daha almak gereken çok şey var, hesaplı davranmak lazım. :)
 
Gargo,

Auto-tune kullanmayacaksan bosu bosuna Antares'e para verme derim. Mic modelling olayi da ise yarar, ama bir yere kadar. Antares bu konuda biraz abartili reklamlar veriyor, "90 dolarlik mikrofonunuzu takin, en iyi mikrofonlarin sesini elde edin" turunden. Kandirmaca tabi. Vocal Producer'in web sayfasindaki ornekleri dinledim, orada pitch correction disinda herhangi bir compressor ile basaramayacagin hicbir sey yok.

ELindeki butceyi cok zorlamadan su aletleri de dusunebilirsin:

Focusrite Trak Master ($ 400): Son derece kaliteli bir preamp, optik compressor, lambali devre simulasyonu ve 96 kHz/24 bit dijital cikis.

Presonus Eureka ($ 500): Yine cok kaliteli bir preamp, compressor, parametric EQ, ayarlanabilir mikrofon yuk empadansi ve lambali devre simulasyonu.

ART TPS II ($ 120): Lambali devre, ayarlanabilir mikrofon yuk empedansi.

Bunlar benim deneme sansi buldugum aletler, o yuzden birinci elden tavsiye edebilirim. Daha fazla bilgi edinmek ve benzer urunlere bakmak icin su adresten arastirmaya baslayabilirsin:


www.sweetwater.com
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ah abi ah FocusRite... İstanbul İmaj'da falan biraz kurcalama şansım oldu. Bir de, bir stüdyoda kayıt sırasında eski bir modelini kullandım az buçuk. Muhteşem...

Türkiye'de biraz pahalı yalnız bu ürünler yanılmıyorsam. Yine yurt dışına gidip gelen dostlara yük olacağız gibi. Yardımlar için çok teşekkür ederim Domokun, şimdi önerdiğin aletleri tek tek inceliyorum... (Bu arada, almayacağım aletlerin bile pdf'lerini okuyup, deşifre etmeye çalışır hale geldim. Kafayı mı çiziyorum nedir...) ;)

Sevgiler!
 
Geri
Üst