Eski manyetiklerden anlayan var mı?

Merhaba,
En iyi ihtimalle 90'lardan kalma olduğunu düşündüğüm Hohner Viper St-II gitarımın manyetiği dağılmış durumda. Manyetik normal olarak çalışmakta fakat manyetiğin kendisi plate ve kapaktan ayrılmış durumda. Yani hepsi başıboş duruyor. Normalde bunların birbirlerine vida ile bağlanması gerekirdi ama öyle bir alan yok. Muhtemelen mumlayarak birbirine tutturmuşlar. Çok fazla mum kalıntısı var. Bunları birbirine nasıl sabirleyebilirim? Kapak kolay gibi esas mevzuu manyetik ile plakayı birbirine sabitlemek. Yapıştırma yönetimini uygulamadan önce sormak istedim.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

4jvyQBw2RRCfrTEvCUzT8Q.jpg
 
Önceden tutturulduğu yerlerden geçerek yapıştırılırsa risk almadan sorun çözülür diye düşünüyorum. Ayrıca mum tarcı bir malzemeden ziyade bana daha 404, japon ayarında bir yapıştırıcı gibi göründü önceki işlemden kalan kalıntılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@ogulcaan @blackfriday666 cevaplar için teşekkürler. Gördüğünüz beyazlıklar mum. Sarı olanlar ise macun gibi Bally gibi birşeyler. Mıknatısın olduğu alandan değil de yanlardan yapıştırılabilir. Yanlardaki yüzey alanı çok fazla olmadığı için sağlam olacağını düşünmediğim için soruyorum. Devamında muma batırmalı mı acaba?
 
Kapağı kapatıp (iple falan tutturup) saç kuruma makinasıyla ısıtmak denenebilir, kalan mum tutabiliyormu denemek için. Olmadı ama yapıştırıcı olur, hatta 90'larda dimarzio içerden mıknatısları sabitlemek için ayakkabı yapıştırıcısıyla yapıştırırdı.
 
Yapıştırıcı kullanırken, eski kalıntıların üzerinden hafif de olsa zımpara ile geç. Pattex gibi hem çok yönlü hem de güçlü bir yapıştırıcı kullanmaya bak. Daha yıllarca gider.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. İlk defa vidasız bir manyetik ile karşılaştığım için yapıştırmadan önce emin olmak istedim. Cevaplarının neticesinde güçlü bir yapıştırıcı ile (çift komponentli değil) fotoğraflarda görünen sarı kalıntıların olduğu yerleri temizledikten sonra aynı yerden tekrar yapıştırdım. Sorunum çözüldü. Teşekkürler. Selamlar.
 
Geri
Üst