Manyetikler arası geçişte sorun

Epiphone special 2 gitarım var 3 senelik. Manyetlikler arasında geçiş yaparken bazen sıkıntı çıkıyor. Örneğin drive kanalında çalarken en alt pozisyondan bir üste aldığımda ses cılızlaşıyor bangır bangır distortion cıkan ses sanki sustaini cok cok az bir cruncha dönüşüyor bir iki kere tellere abandığımda geri geliyor normal haline. gitarın arkasındaki kapagı actım temassızlık falan var mı duzeltebilir miyim diye ama her şey lehimli ve birbirine baglı halde nasıl düzeltebilirim bunu ?
 
Merhaba. İlgili potanslara WD40 sıkıp, manyetik ile tel arasındaki yükseklikleri kontrol edin. Bir de yapabiliyorsanız elinizde mevcut ise havya ucu veya çakmak ile bahsettiğiniz lehimlere birer tık dokunabilirsiniz. Ancak bunlar benim naçizane tavsiyelerim. ( "yapabiliyorsanız" kelimesi önemli ) Sonuç olmaz veya uğraşmam derseniz bir luthier e götürün derim. :)
 
Maalesef bu çok görünen bir durum ve toggle switch'ler uzakdoğu yapımı gitarlarda ömüleri pek fazla uzun sürmüyor. Değiştirmeniz gerekebilir. 30-40 TL'lik bir parça kendiniz lehim yapabiliyorsanız maliyeti bu olacak yada etrafınızda lehimle tamir yapan yerler varsa oraya da yaptırabilirsiniz.
 
WD40 sıkmayın elektronik parçalarında bir miktar erime yapar daha da kötü olur ayrıca, yağlı sprey olduğu için toz toplar daha fazla iletimde hata çıkar. Lehimleri bir elektronikçiye tekrar lehimletin elden geçirin yine sorun olursa mavi renkli philips kontak spreyi ile potların içine de gelecek şekilde güzelce temizleyip spreyleyin(yağsız kontak spreyi olacak eğer philips bulamazsanız) en az 20-30 dk bekleyin sonra yine deneyin yine de sorun çözülmezse jack, switch, pot toptan parçaları yenilemeniz gerekebilir. WD40 elektronik parçalara sıkıyor bu çok büyük yanlış hele ki pcb boardlara, aktif sistem devrelerine (özellikle bass gitarlarda) sıkın sıkmayın içindeki bileşenler, bu parçalarda çözünmeye sebep oluyor. Fretleri, boyasız FR parçalarını vidaları wd40 ile temizleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst