pull of hammer on ses seviyesi

Merhabalar, bazi sololarda ardisik olarak pull of hammer on veya tapping yaptigimda (pena vusurusu olmadan) ses seviyesi pena vurusu ile calinan notalara gore daha dusuk geliyor. Elbette bunun icin parmaklarimi guclendirmem gerek ancak bunun yani sira, bir cok parcada dinlerken ayni pena vurusuyla caliyormuscasina ses seviyesi yuksek geliyor. Bu tamamen benim parmaklarimin gucsuzlugunden mi kaynaklaniyor yoksa compressor vs gibi pedallar nedeniyle mi insanlarin pull of veya hammer on lari pena vurusu olmadigi halde ayni ses seviyesinde geliyor. Bu konuda yorumunuz nedir?
 
tamamen parmaklarından kaynaklandığını düşünüyorum. en kalitesiz gitarı da çaldım ama böyle bir sorun yaşamadım. hatta akustik gitarda bile ses duyumunda çok büyük sorunlar olmuyordu.
 
Merhaba,
Yukarıdaki yorum gibi ben de sorunun parmaklarınızın fiziksel gücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse, viyolonselcilerde gözlemlediğim üzere (onlar da özellikle serçe parmaklarını çok kullandıkları için); klavye elinizin tüm parmaklarını düz bir yüzeye yerleştirip sadece serçe parmağınızı kaldırıp parmağınızın ucuyla yüzeye (örneğin masa) vurduğunuzda tokmak vurur gibi net duyulabilir bir ses almanız çok kabaca bir ölçü sayılabilir. Bu olmuyorsa serçe parmağınız, diğer parmaklarınızda da aynı şekilde (serçe parmak haricindeki parmaklarınızda kendilerinden sonraki parmaklarınızı yüzeyden kaldırmak suretiyle, örneğin yüzük parmağınızda denerken serçe parmağınızı da haliyle yüzeyden kaldıracaksınız) bu ses çıkmıyorsa ilgili parmaklarınızın fiziksel gücü düşük demektir.

Not: Hammer on-pull off tekniğiniz zayıfsa da ki özümsenmesi zor bir teknik olmadığından buna çok ihtimal vermiyorum ama, ses düşmesi sorunu oluşabilir.

Her halükarda sorun bolca pratik ve kas ağrısı ile çözüme kavuşabilir.

Esenlikler dilerim.
 
Geri
Üst