phase 90'ı drive pedalından önce kullanmak

Selamlar, konu basit
phase 90'ı drive pedalından önce kullanımı yaygın bilindiği gibi. canlı müzikte kullanıyorum. drivedan önce bağlanırsa herkes test etmiştir ki, 2-3 desibel volume boost yapıyor tizleri çok patlatıyor, çok fazla efektif hale dönüyor. iyi mi? yerine göre. drivedan sonra kullanmayı düşünüyorum, bu sefer de volume'ü 1-2 desibel aşağı çekiyor. benim pedal zincirimle mi ilgili yoksa bunu deneyimleyen başka arkadaşlar da var mı, bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Phase 90 daha önce kullanmıştım ve aynı modern modelin iki farklı versiyonuydu, birinde ki adaptör girişi çivi boyutunda ve ters polarity, diğeri standart boss tipi. araştırmadım ama aralarında en az on sene üretim farkı vardır tahminim. Devrelerin aynı standartta kaldığını pek düşünmüyorum hissiyatları farklıydı. Fakat şimdi modern e ilaveten early tipleri hatta evh vb.... de piyasada mevcut. Denediniz mi bilmiyorum ama ekipmanıza, ve sitilinize diğer versiyonlardan biri daha uygun olabilir belki. Yani o rahatsız olduğunuz etkileri daha az hissedebilirsiniz.

Drive sonrasında volume drop yaşatıyor doğru ama o konumda phase efekti bana hep çiğ ve çamurlu gelmiştir o nedenle başta kullanmayı tercih ettim. Volume boost yapıyor, onun etkisi biraz da amfi karakteri ile ilgili. Bazı amfilerde aynı setup ayarlarında daha bass bir phase duyardım.
 
Geri
Üst