Cry Baby 535q Q Range Hakkında

herkese merhaba,

dün itibarı ile kendime 535q satın aldım 2. el olarak. uzun zamandır hayalini kurduğum bir pedaldı fakat maalesef tatmin olmadım. daha önce bad horsie, vox, boss gibi bir kaç farklı marka model wah pedalı kullandım. herhangi bir sorun yaşamamıştım, hatta üst wah frekansları beni rahatsız bile etmişti. önceden kullandığım wah pedallarında pedalı aktif ettiğimde genel olarak ses tiz bir karaktere bürünüyordu, sanırım böyle de olması gerekiyor. 535q'da ise ses parlak bir karaktere bürünmüyor hatta wah kapalı iken aldığım normal ton parlaklığı wah açık ve üst pozisyonda iken aldığım parlaklıktan daha fazla.

daha önce kullandığım hiç bir wah pedalında böyle bir durum yaşanmadı ve şu an solo veya clean funky ritim atarken kesinlikle o parlayan sesi alamıyorum. pedalın üzerindeki tuşlarla olabiliecek tüm kombinasyonları denememe rağmen wah açıkken tonlar bir hayli kapalı geliyor.

pedal elime ulaştığında içini açıp internetteki orjinal görüntülerle karşılaştırdım herşey orjinal ve sağlam. pedalın jelatini bile üzerinde. yani içinde herhangi bir parça değişimi ya da hasar yok. muhtemelen içi ilk kez açılıyor çünkü kapağı tutan vidalarda bir beyazlama bile yoktu.

şimdi mutlaka forumda bu pedalı kullanan arkadaşlar vardır. merak ettiğim şu, bu pedalın karakteristiği midir yoksa bir sorun mudur?
 
Pedalı aldığınız kişi potansın aralığını değiştirmiştir. Pedalın açık son noktasındayken potansın açıklık miktarını ayarlayabilirsiniz. Ancak en açığa getirmeyin, açmak kapamak için bastırdığınızda pedala potans zarar görmesin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet teşekkür ederim. ben de dün izlemiştim bu videoyu. istediğim şekilde içini açıp değiştirdim gayet güzel oldu. üst frekansta sanırım yabancıların harsh(yanlış yazmış olabilirim) dediği o kötü sesler de oluşmuyor. pedalı gayet beğendim. almak isteyen arkadaşlara da tavsiye ederim. yine de diğer kullandığım pedallar gibi çok tiz sesler oluşturmuyor. daha kapalı fakat güzel.
 
Geri
Üst