Transistörlü amfiyle pedalboard dizmek.

Transistörlü amfiyle pedala yatırım yapmak sizce ne kadar doğru? Yavaştan pedal biriktirmeyi düşünüyorum ama lambalı amfi almadan boşa para mı vermiş olurum?
 
Reverb, delay ve modülasyon pedallarının lambayla pek bir olayı yok. Drive, compressor ve wah pedalları transistörlü amfide başka lambalı amfide başka oluyor. Aslında olayı lambalı-transistörlü diye ayırmak ne kadar doğru bilmiyorum. Boss DS-1'in Jazz Chorus'ta JCM800'e kıyasla daha iyi sonuç verdiği kanaatindeyim mesela. Drive konusunda olay amfinizi tanıyıp ihtiyaçlarınızı ona göre belirlemek.

Belki linç edilirim strat neck pozisyonda 13. perdede bend yapıp "blues çalıyorum"cu gitaristler tarafından ancak modülasyon, reverb ve delay konusunda dijital efektleri çok daha başarılı buluyorum. (Tri-chorus vs. gibi bir kaç istisna dışında) FX Loop'a girilecek kalburüstü bir rack prosesör (G-Sharp olur, G-Major olur, G-Force olur, ve hatta eski Boss'lar Roland'lar Digitechler falan da olur) analog pedallardan çok daha başarılı ve kullanıcı dostu geliyor. Tek pedal darbesiyle Landau'dan Eric Johnson'a geçmek gayet mümkün.

Özetle ben olsam drive ve wah dışında analog pedal almazdım. Drive da her amfide farklı davranır, ancak olay transistör/lamba mevzu değil. İşinizi görüyorsa alın gitsin. Van Halen falan çalmayacaksanız kalan efektlerin yeri de amfinin önü değil zaten.
 
Transistörlü amfiler hakkında kötü düşünceye sahip olan arkadaşlara önerim Roland'ın Bluescube serisini incelemeleri. İnsanı kendisine aşık ediyor. Blues Junior ile falan uğraşacağıma böyle bir amfi edinirdim mesela lamba takıntısı yapmadan.
 
Katılıyorum ama bluescube butik bir amfi... yani benzinli araba sevenler Koenigssegg’i incelesin demek gibi oldu ..... bc kraldır, zaten o işten öğrendikleri ile Katana’yı çıkardılar.
 
Ne kadar doğru bir ayrım olur bilemiyorum ama sanki lambalı olmayan amfileri sadece transistörlü olarak nitelemek doğru değil bence. Transistörlü ya da Dijital diye ayırmak neyi ifade etmek istediğimizi kolaylaştırır gibi geliyor. Eğer pedallar dijital tabanlı Katana, ID Core veya bunun gibi sistemlere sahip daha yüksek çıkışlı amfilerle kullanılacaksa bence hiçbir problem yok çünkü zaten olay modellenen amfinin dinamiklerini simüle etmek üzerine kurulu. Ancak Marshall MG veya Randall RX gibi amfilerle iş yapılacaksa lambalı amfilere kıyasla farklı tepkiler yaşanabiliyor ki ondan da bahsedilmiş.

Transistörlü kendine has bir ton verirken dijital modelleme bazlı çalışan amfiler, modellenen amfinin gerçeğini taklit etmek üzerine kurulu bir düzende oldukları için daha iyi bir tercih olabilir çünkü içinde birçok farklı lambalı amfinin modellemesini barındırıyorlar, amfinize uygun pedal aramak yerine pedalınıza en iyi hitap eden amfiyi bulmanız kolaylık ve çeşitlilik sağlar bence.
 
Ben mini amfilerde bile kullanıyorum pedallarımı bazen hiç fena sonuç çıkmıyor :) Çok takılmamak lazım çok güzel transistörlü amfiler de var çünkü. lambalı amfi de elbette sonuç acayip güzel oluyor mesele bir twin reverb'de :D
 
Katılıyorum ama bluescube butik bir amfi... yani benzinli araba sevenler Koenigssegg’i incelesin demek gibi oldu ..... bc kraldır, zaten o işten öğrendikleri ile Katana’yı çıkardılar.

Butik amfi değil, hayır. Ya da siz farklı anlamda kullanıyorsunuz butiği.

Seri üretim, edinebilir fiyat ile satılan, gayet uygun bir ürün bence. Teknolojik olarak farklı bir yerde olması, butik yapmıyor maalesef bir ürünü. =)
 
Katana ya da ID:TVP al olsun. Lambalı tona böyle yaklaşırsın. Trans amfi ve pedal ile yaklaşacağın trans amfi ve pedal tonu olur. Ya da iyi bir trans amfi ve gerçekten iyi ve/veya “butik” pedallar alacan. Yani marshall mg amfiye boss pedal takarak olmaz o işler, parana yazık.
 
Evde çalınacaksa sadece jum up, bias ve apogee jam 96k ve bir kulaklıkla bütün amfiler ve pedallar emrine amade. Ben evde artık lambalı amfimi kullanmıyorum direk bu sistemle çalıyorum. Teknoloji çok ilerledi sanırım ileride ev kullanıcısı için amfi gereksiz olacak. Modellemeli amfilerde çağ atladı. Yukarıda arkadaşın saydığı amfilere. Blacstar olanını kullandım gerçekten iyi.
 
Geri
Üst