Power Supply Önerisi

Zoom G5 kullanıyorum, kısmen analoga dönüş yapacağım. En azından şimdisi için delay, reverb, vb. efektleri prosesörden, wah, drive vb. efektleri de analog kullanmayı düşünüyorum, belki ileride komple geçiş yaparım.

İlk defa power supply kullanacağım o yüzden dip gürültüsü yapmayan, en azından minimuma indiren bir alete ihtiyacım var. Bütçem 400-450 TL bandında.

Mesela T-rex Fuel Tank Jr. ile Joyo JP02 Power Supply arasında ki fark nedir? Joyo için baya olumlu yorum var internette anladığım kadarıyla f/p için tercih edilesi bir ürün.

Hatta Caline'de aynı şekilde.
 
Son düzenleme:
Güç Dağıtıcılar (power Supply) Kablolar Ara Kablolar

Şu başlığı baştan sona okuyup anlamını bilmediğiniz terimleri internette araştırıp karşınıza çıkan yabancı forumlardaki yorumları okumak size uygun powerı seçmeniz için gereken hemen hemen tüm bilgiyi sağlayacaktır. Ben özet geçeyim yine de, JP02 gibi ürünler "glorified daisy chain" olarak anılan güç kaynakları, özünde adaptör aslında. Bu sistemlerde gürültü durumları yaşanabiliyor, özellikle reverb, wah, delay gibi pedallarda. İzole power supplyler ise her çıkışı birbirinden bağımsız hale getirildiği için bu duruma imkan tanımıyor.

400 - 450 için ise önerim T-Rex Full Tank Jr olur, 1 ay kadar önce 400e sattım bendekini. Sonrasında 12 ve 18 V çıkışlara ihtiyaç duyar olduğum için forumdan bir arkadaştan 500 ya da 550ye (tam hatırlamıyorum) T-Rex Chameleon aldım, zaten Jr'dan da fazlasıyla memnun kaldığım için.

Power konusunda birçok parametre var. Ağırlık, Voltaj, Amper,Boyut vs bu yüzden şimdi burada birisi sana "Bunu al" dese ve senin elindeki pedallardan tekinin amper değerini karşılamasa, o öneri anlamsız bir hal alacak. Bu yüzden kendin araştır, öğren, kendin karar ver.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
MXR DC Brick çokta hoşuma gitmedi açıkçası 650 TL ona vermektense Fuel Tank almak daha mantıklı. Cihaz iyi olabilir ama o para daha iyi şekilde değerlendirilebilir. Yukarıda bahsettiğim gibi Caline CP-05 aldım. Fiyatına göre beklediğimden iyi çıktı. Demek istediğim şu; Caline ve MXR arasında 500 liralık bir performans farkı olduğunu düşünmüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
bu aletin fotolarına baktım da her girişte 100ma akım gücü görünüyor 100ma üzeri pedallarda sıkıntı çıkarmaz mı? (1 adet de 500ma var ama birden fazla pedalın 100 üzeriyse ne yapacağız?)

7 tane 100mA giriş var ayrı 1 adette 500mA.

Atıyorum senin 3 tane 100mA üzeri pedalın var, birini 500mA girişine diğer ikisini de 100mA girişlerine girebilirsin problem olmaz fakat sınırı var. 7 girişli olan kısıma girdiğin pedalların toplam mA'sı 700mA aşmamalı.
 
7 tane 100mA giriş var ayrı 1 adette 500mA.

Atıyorum senin 3 tane 100mA üzeri pedalın var, birini 500mA girişine diğer ikisini de 100mA girişlerine girebilirsin problem olmaz fakat sınırı var. 7 girişli olan kısıma girdiğin pedalların toplam mA'sı 700mA aşmamalı.

Yani aslinda tek tek izoleli degil cikislar. Kullandiginiz pedallarda sorun olmamis olabilir ama bu tarz power supply ler bazi pedallarda sorun cikariyor. Ozellikle fuzz kullananlar dikkat etsin.

Daha sonradan basligi inceleyen kisilere yuksek butcede cioks, voodoo lab ve 1spot tavsiye ederim. Yuksek ma ve bol secenekli aletler. Daha uygun yollu birseyler bakiyorsaniz vitoos dc8 de guzel bir secenek.
 
Eğer mümkünse izole olan bir model tercih edin.

Bende bir süredir farklı ihtiyaçlar için hem Joyo Jp-04 var hem de uyguna denk düştü diye Dc Brick var, esas olarak Jp-04’ü kullanıyorum ve gayet memnunum. Boyutu büyük gelmezse tavsiye ederim.
 
Geri
Üst