Elektro gitarda istenmeyen sesler

Herkese merhaba. Bugün gitarımın tellerini değiştirdim ve gitarı akort ettikten sonra bazı tellerde bir perdeye bastığımda ses bozuluyor fakat bu ses bozulması sanki üst eşikten geliyor gibi oluyor. Üst eşiğin altına kağıt koydum ama ne kadar yükseltirsem yükselteyim yine aynı sorun oluyor. Genelde ilk 7,8 perdede bu sorun var yani bana köprüden kaynaklanan bir sorunmuş gibi gelmedi. Bu sorundan dolayı sesin uzaması da engelleniyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Bir düzeltme yapayım. Sesin bozulması perdeye bastığımda az da olsa oluyor fakat hiçbir perdeye basmazken boş olarak çaldığımda ses daha kötü oluyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
Cızlamaysa eğer, her zaman olmamakla birlikte, genelde sap ayarından kaynaklanır. Tabi fretlerin ayarsız olması da etkilidir ama genellikle ilk olarak sap ayarı buna etki eder. Youtube ve forumda milyonlarca kaynak bulabilirsin bununla ilgili. Sap ayarında problem yoksa diğer seçeneklere bakmak daha faydalı olur. Elindeki gitar nedir acaba ? Sabit köprülü mü yoksa hareketli köprülü mü ?

Çamurlaşmayı, amfinin drive kanalında çalarken birbirine uyumlu olmayan sesler olduğu zaman, ya da susturulmayan tel varsa onun titreşip ötmesi sonucu çıkan sesleri tanımlamak için kullandım, siz boş telde de oluyor dediğiniz için yazdım, tam olarak anlayabilmek adına.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Sap ayarı yeni yapıldı gitarın. Gitarım Manuel Raymond mre3 strat. Hareketli köprü. Ben şuan gitarı amfiye bağlamadan test ettim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Gitarım ucuz olduğu için nut kaliteli değildir muhtemelen, onu da en kısa zamanda değiştireceğim ama sorun sadece ondan kaynaklı mı bilmiyorum.
 
Geri
Üst