Aktardan limon yağı almak

Merhaba, piyasadaki limon yağlarını biraz araştırdım (D'addario, Dunlop vs.) ve içinde ekstra bir şey olmadığı kanaatine vararak aktardan aynı miktarda limon yağını 10 liraya aldım. Bunun da içeriğinde limon yağından başka bir şey yok ama henüz uygulamadım, daha önce bu şekilde aktardan alınmış limon yağını kullanan var mı? Eğer klavyeye zarar verecekse garanti olsun diye Dunlop veya D'addario'dan alıcam.
 
Yılda en fazla 1-2 kere rosewood klavyeye pamuk yada makyaj temizleme pamuğu ile (yuvarlak) az bir biçimde uyguluyorum. Bir zararını görmedim daha.
 
Zamanında deneme maksadı ile bu hatayı yaptım. Aktardaki limon yağının içeriği farklı. Klavyede beklediğim etkiyi yapmadı, aksine tuşeyi nispeten kuruttu. Atla deve bir zarar vermedi ama artısı da olmadı. Derhal tövbe ettim.
 
Aktarlarda satılan limon yağının asidik düzeyi ve diğer maddeler farklı oluyor. Sapı-klavyeyi eğri büğrü yapmaz fakat arkadaşın dediği gibi daha çok kurutma ihtimali yüksek buda kısa bir süreliğine seni soğutabilir. Temelde aynı madde sonuçta kalıcı bir zarar vereceğini düşünmüyorum.
 
Merhaba, daha önce aktardan limon yağını denemiştim, fakat klavyeyi kuruttu bayağı ondan sonra portakal yağı denedim ve daha iyi olduğunu farkettim. Uzun süredir aktardan portakal yağı alıp ayda bir ibanez gitarimin gül ağacı klavyesine bulaşık süngerinin, sünger kısmı ile silip mikrofiber bez yardimiyla temizliyorum, şuana kadar hiç bir sıkıntı olmadı ve mis gibi oluyor gitar gövdesi için de marketten oto cilası almıştım, halen kullanıyorum. Aktarda portakal yağı 7 tl şuan ve kokusu da çok hoş herkese tavsiye ederim. İyi çalışmalar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Evet arkadaşlar 1 ay sonra konuyu tekrar hortlatıyorum. Malesef aktardan limon yağını aldım ve denedim. Bırakın faydayı klavye resmen kupkuru oldu, haliyle klavye kaymayınca çalım oldukça zorlaştı. Ayrıca yağı uygularken taktığım teller 2 günde kapkara oldu. O yüzden almayı düşünen arkadaşlar uzak dursunlar. 20 lira daha verip Dunlop veya Daddario'nun limon yağını alın.
 
Alternatif olarak Dunlop 01 ve 02 set kullanmanızı öneririm. Limon yağının risklerinden kurtulmuş olursunuz. İki adet ebony ve bir adet rosewood olmak üzere üç gitarımda kullanıyorum, gayet memnunum.

Bir dönem bebek yağı da denedim, içerdiği parafin yüzünden zamanla nefes alamaması sebebiyle tuşenin solgunlaşmasına sebep oluyor. Bence gereksiz maceralara girmeyin.
 
Artık marka limon yağı almak bana ağır geldiği için aktardan bir kaç marka limon yağı denedim ve hepsi kurutmuyor. Üzerinde uçucu yazmayan bir markanın limon yağını alıp küçük bir perdenizi hatta onun yarısını markaları test etmek için kullanabilirsiniz. Ben kendim denedim çoğu markanın limon yağı çok sorun yaratıyor aynı etkiyi elinize sürdüğünüzde de hissediyorsunuz bazıları kuruturken bazıları farklı oluyor. Marka adı vermek gerekirse Talya diye bir marka kullanıyorum denemek size kalmış.
 
Aktarlarda satılan limon yağının asidik düzeyi ve diğer maddeler farklı oluyor. Sapı-klavyeyi eğri büğrü yapmaz fakat arkadaşın dediği gibi daha çok kurutma ihtimali yüksek buda kısa bir süreliğine seni soğutabilir. Temelde aynı madde sonuçta kalıcı bir zarar vereceğini düşünmüyorum.
@Berkay Aşar 'a katılıyorum. Cort gitarımda kendine gitar tamircisi diyen biri aktardaki limon yağı ile yaptı. Parmaklarımın derisi kalktı çalarken. Düşün nasıl kurudu klavye! Ondan sonra sap ayarını bile yapmayı öğrendim. Aşağıdaki ürünü al, tahminen 5-6 yıl rahat gider.

 
Geri
Üst