Line6 POD X3 serileri

Bugün baya bi çaldım aleti.Öle fizz mizz yok.Alet gayet sağlam.Kullanışlı.Tonlar çok hoş.Ki kendim tweak etme şansım olmadı preset lere baktım.Tweak edilerek inanılmas kullanışlı olur.Bu fiyata (abd) bu kalitede ve bollukta ton bulunmaz.
 
gitari normal gitar inputtan,
bass'i aux inputtan,
Vokali de mikrofon inputtan baglayip bizzat denemisligim vardir. Bu yontemle hepsinden ses gelir ancak; 3üne de ayri efekt veremezsin.. O yüzden verim alabilmek icin bu 3lu arasinda 2li kombinasyon yapman gerekiyor.
 
Kasasın plastik olması beni hayal kırıklığına uğrattı gerçi xt live'da plasikti ama yine metal olsa daha iyi olabilir.Gerçi çok sağlam oluyorlar ama çizilme olayı kötü.Ve bence özellikle wah pedalını yakın olan swichtlere basmak çok daha rahat olmayacak gibi.TAbi önemli olan tonlar.Türkiye fiyaı için hala net birşey yok galiba bilen arkdaşlar en azından ne zaman satmaya başlanacağını öylerse sevinirim.
 
Şuan satılıyor. İki hafta kadar oldu hatta sanıyorum. Ankara Kıvlıcım Müzik'in verdiği fiyat 760euro, peşin alımda 700'e düşüyorlar.
Başka bir mağazaya da sormuştum hemen hemen aynı fiyatı verdiler..

Ben wahları hariç şuan için memnunum bu arada. Gerçek olmasa da gerçeğe son derece yakın her şey. Hazır bulunan Metropolis tonuyla oynayarak eski Petrucci'ye, Marshall + tube screamer şeklinde de Paul Gilbert'a yaklaşabildim şimdilik =) Ayarlanıcak gerçekten çok şey var ve küçücük ayarların küçücük bir amfide bile oldukça büyük farklar yaratabildiğini görmek ayrıca güzel. Tabi yorucu.. gitar çalamıyorum mesela bir süredir :)) Yalnız wahlar cidden kötü.. ya da ben mi henüz oturtamadım dicem ama bilmiyorum ortada ayarlanacak bir şey yok zaten.. 5-6çeşit wah var ki aralarında pek de fark yok gibi :p birini seçip açıyorsunuz açılıyor kapatıyorsunuz kapanıyor :)) wah olayı bu aletin.
 
gylena wahlar maalesef XT Live'da da pek iç açıcı değildi hatta aynen dediğin gibi nerdeyse aynıydı hepsi :) Diğer efektler de pek işe yarar değildi XT Live'da bu sorunu X3'de çözmüşler mi? Modülasyonlar falan nasıl?
 
Bi an hatlar karışmış kusura bakmayın çelikti:D:D

Ben şu tam facia lafını pek sevmiyorum arkadaşlar.Yani sorum efektler kaliteli ama gt8 deki gibi uzay yoluna kadar çıkamıyormuyuz yoksa kalitesiz mi?
 
hayir efektleri tek tek ele alinca ve detaylarini oldukca yetersiz anlaminda.. Bir reverb bir chorus tadi ve yeterlilik durumu. Tona etkisi.. Daha cok cig sesler Pod 'da..
 
Arkadaşlar daha önce gt-8 kullanmıştım. Solo tuşu yardımıyla gt8'de sololar ön plana çıkıyodu (boost oluyordu heralde) x3'te bu olayı tam yapamadım ben mesela jcm800 bi preamp seçiyorum onda soloya geçerken nsl bir boost'lama yapabilirim?
 
Gitarist adam efekt kullanmaz :)

bence efektleri fena değil bu aletin. Asıl özelliği anfi simülasyonu zaten. Fx makinesi alıp loopdan kullanabilirsiniz öyle bir avantaj da var
 
SiLeNoZ demiş ki:
Gitarist adam efekt kullanmaz :)

bence efektleri fena değil bu aletin. Asıl özelliği anfi simülasyonu zaten. Fx makinesi alıp loopdan kullanabilirsiniz öyle bir avantaj da var

Hocam forumdan takip ettiğim kadarıyla senin de hi-gain tonlar sevdiğini biliyorum. X3'teki favori amfi sim'lerin ve favori tonların nedir ? Eğer vaktin varsa bunları parametreleriyle yazabilir misin? :) Mesela benim en favori tonum dual rectifier üzerine tube screamer boost'lamak...
 
Geri
Üst