Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

Import ettiğin midinin çıkışı bir yere atanmadığı içindir büyük ihtimalle. Programın herhangi bir audioyu düzgün şekilde çaldığından emin ol. Çalmıyorsa o zaman ses kartını tanıtmada veya giriş çıkışları belirtmede bir yanlışlık yapmışsındır.
 
Programın ses kartının hangi girişini çıkışını kullandığını incele. Sanırım sisteminde iki adet ses kartı var ve program kullanmadığın bir çıkışa ses gönderiyor olabilir.
 
Merhaba adobe audition programını kullanmaya başladım bas batery midisini inputlayıp üstüne bir güzelce gitarları çaldım söyledim herşey bitti. Sonuç olarakda sesi kaydettim. açtığımda birde dinlediğim şeyi duyunca çok sinirlendim çünkü program batery ve bassı almamış sadece gitarları ekstradan kaydettiğim şeyleri almış. Kısacası midi ortada yok. anlatabilmişimdir umarım. Bunu nasıl düzeltebilirim.
 
merhaba, cubase de hiç bir şekilde ses alamıyorum, click (metronom) sesi bile gelmiyor.

sanırım asio4all yükledikden sonra oldu, diğer programlar gayet ses veriyor. fakat cubase hiç bir şekilde ses vermiyor.

ayarlarda mı bir sorun var, varsa hangi ayarlara bakmalıyım?
 
Sürücüleri değiştirdikten sonra cubase e kullanması gereken sürücüleri göstermeniz gerek. Bunu da Devices sekmesindeki Device Setup kısmında en alttaki VST AudioBay kısmından yapmanız gerek. Burda sisteminizde çalışan herşey gözüküyor zaten Midi ile ilgili ayarlar vs. Buraya baktıktan sonra birde yine Devices->Vst Connections kısmını incelerseniz sorununuz çözülecektir diye tahmin ediyorum.

DuMaNnN koyduğun midileri vsti lere bağlamadıysan da sadece standart sesleri ile çalışıyorsan böyle olabiliyor. Guitar Pro'dan yapıyorsun sanırım midi aktarma işini. Midi aktarmak yerine Audio export et ve onu kullan problem kalmaz.
 
Guitar prodan audio olarak çıkartmaya çalışıyorum fakat ses kartı üzerinden sesi kaydetmiyor aldığımdan beri bundan önce öyle yapıyordum.
 
Me_ThuS öncelikle yardımın için teşekkür ederim ama device setup'ı açtıktan sonra inputs outputs ayarları falan var.. bir türlü istediğimi yapamadım, biraz daha açılayabilirmisin acep?
(sorunu yukarda yazmıştım)
 
DuMaNnN demiş ki:
Merhaba adobe audition programını kullanmaya başladım bas batery midisini inputlayıp üstüne bir güzelce gitarları çaldım söyledim herşey bitti. Sonuç olarakda sesi kaydettim. açtığımda birde dinlediğim şeyi duyunca çok sinirlendim çünkü program batery ve bassı almamış sadece gitarları ekstradan kaydettiğim şeyleri almış. Kısacası midi ortada yok. anlatabilmişimdir umarım. Bunu nasıl düzeltebilirim.
DuMaNnN anladığım kadarıyla gitar kaydını bass ve bateri nin üzerine yapmışsın. Auditionda bass ve bateriyi kaydediyosun. Onu dosya halinde kaydetmeden file dan yeni bir proje açıyosun. Gitarı da buraya kaydediyosun. Daha sonra ekranın sol kısmında bulunan "Files", "Effects"... gibi butonlardan files a tıklıyosun. Orada farklı isimle kaydetmediysen "Untitled" ve "Untitled (2)" şeklinde projeleri göreceksin. Bunların üzerinde sağ tıklayıp insert into multitrack diyoruz. Daha sonra ekranın sağ üst kısmında bulunan workspace ten multitrack view i seçiyosun. Burada miksajı yapabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Bu arada *Me_THuS sanırım *turnpage ile benzer sorunu ben de yaşıyorum. "Hangi ses kartını alsam?" başlığına belirttiğim gibi "E-Mu 0404" ü aldım. Bunu bilgisayarıma taktım. Adob Audition ile gayet güzel kayıt yapabiliyorum. Ama Cubase SX3 te bunu başaramadım. Cubase'i bu yeni ses kartını takmadan önce kurmuştum. Yani onboard ses kartımla kullanıyodum. Şimdi yeni ses kartımla kayıt yapamıyorum. Cubase konusunda bayağı acemiyim. Acaba onboard ses kartını kaldırıp Cubase'i tekrar mı kurmam gerekiyor yoksa Cubasete birkaç ayar yapıp yeni ses kartımla kayıt yapabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
bu arada belirtmeyi unutmuşum. Device Setup ve VST Connection kısmından yeni ses kartımı göstermeye çalışıyorum. Ancak bu kısımlarda sadece onboard ses kartımı görebiliyorum. Cubase'i tekrar kurmam gerekiyor sanırım?
 
silent-enigma normal koşullarda cubase in daha sonra kurulan donanımlarıda direk tanıması beklenir ama yapmamış olabilir. Tekrar kurmayı denersen iyi olur. Ayrıca eğer kullanmıyorsan artık onboard ses kartını bios tan devre dışı bırak sistem kaynaklarını rahatlatacağı için sistemine yardımcı olacaktır.

turnpage bana kayıt işlemini nasıl yaptığını detaylı olarak anlatabilirmisin. Ne tür bir dinleme yapıyorsun kayıt sırasında? Hangi kanalları arm ediyorsun kayıtta? Girişler nasıl ayarlı bu kayıt yaptığın kanallarda?

Ne kadar çok detay verebilirseniz arkadaşlar o kadar iyi yardımcı olabilirim sizlere. İyi günler.
 
Geri
Üst