Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Merhaba arkadaşlar. Bu başlık adında da belirtildiği üzere ses kayıdı ile alakalı cihazlar hakkındaki sorularınız ve sorunlarınız içindir.

Başlıkta bu konuya dahil olacak her türlü cihaz -ses kartı,fx processor,mikser vs...- ila alakalı sorularınız ve sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışacağız.

Müzik Teknolojileri bölümünün dahada işlerlik kazanması için ve aranılan bilgilere daha kolay ulaşılabilmesi açısından açılan birkaç bölümden biri bu. Umarım düşünüldüğü gibi işe yarar.

Haliyle bundan sonra daha kişiye göre değişen tartışmaya açık konular harici cihaz soruları burada sorulacak diğerleri kilitlenmeye ve forum yüzeyinden silinmeye mahkum kalacak.

İyi günler.
 
m-audio firewire audiophile ses kartım var. HP dv6187eu model dizüstü bilgisayarımda Windows Media Center edition OS var, m-audio sürücüleriyle uyumlu olmadığı için çalıştıramıyordum. Yeni bir partition açıp Windows xp pro SP2 yükledim. Şu an çift işletim sistemim var. Sitesinden güncellenmiş driverlarını indirip XP pro altında çalışırken kurmama rağmen ses kartını bilgisayarım görmüyor. Manual ında Bootloadır ı 2 kez arka arkaya yeni donanım bulundu diyerek kurması gerektiğini söylüyor-hatta başka bilgisayarlarda kurarken bu şekilde kurmuştum ve sorunsuz çalışıyordu- ama benim bilgisayarımda sadece 1 kez yeni donanım bulundu diyerek bootloadır ı yüklüyor. Çalıştırdığım zaman da bağlantı sorunu olduğunu gösterir gibi bütün ışıklar yanıp sönüyor. Ara kabloyla ilgili bir sorun yok, muhtemelen bilgisayardaki girişler de ilgili değil. Yardımcı olursanız sevinirim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bu problem genellikle firewire çipseti ile kart arasındaki uyuşmazlıktan ortaya çıkıyor. İmkanın varsa başka bir firewire kartı ile ses kartını dene M-Audio nun sitesine bakarsan uyumlu firewire çipsetlerini belirtiyorlar.
 
merhaba saygı değer arkadaşlar benim sorunum belki kimileirniz için çok basit ama biz ama bizim için çok büyük bilen bir arkadaşl varsa ciden çok ama çok yardımcı olmuış olacak bize şimdi sorunumu anlatmaya başlıyorum :
şimdi evvela bizde behringer xenyx1832fx ama biz bu mikseri öelliği itibari ile asio destekli olduğu için usb bağlantıyla kullanmak istioyoruz ki zaten kullanma kılavuzunda da bu şekilde yapılan kayıttan çok daha iyi performasn alınacağı söyleniyor. şema da uca200 diye bi usb interface plug/play diye bi aparat var onu tam anlamıyla bağlamayı yapamadım neyin nereye takıldığı konusunda karmaşa çıktı öyle bi şry ki uca200 denişlen aparatı takınca ses kartı diye bir şey oplmuyor usb ses aygıtı olarak yeni bir ses kartı çıkıyor. yardımcı olabilicek birileri olursa çok makbule geçer
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Burda bir problem yok mikseri usb ile bilgisayara bağladığında mikserin bir ses kayıt arabirimi gibi davranmaya başlıyor. Öyle de olması gerek.

Bilgisayarında olan olası diğer ses kartları iptal edip onu kurarsan ve daha sonra DAW programında gerekli giriş çıkış ayarlarını yaparsan mikserini en verimli şekliyle kullanabilirsin.

Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar Selam

M-Audio Fast Track USB Ses Kartı bu ses kartı hakkında bildiklerinizi yazabilir misiniz? Yani nasıldır iyi bi kayıt için yeterlimidir. Tek tek enstrumanları kaydedip kanal kayıt yapabilinir mi? (vokal, bas, gitar ayrı ayrı). Guitar-Rig ile sorunsuz çalışır mı? Realtek AC-97 on board kartla bi sorun yaşarmıyım?

Fazla soru sordum arkadaşlar bağışlayın...Ama bilen hocalarım tecrübeli arkadaşlarım kullanan dostlarım yazıp bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Birde bu olmazsa tavsiye edebileceğiniz başka bi ses kartı varmıdır?

Son olarak satmayı düşünen varsa Ö.M. den ulaşabilir bana

Teşekkürler
Kart Budur;
http://mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2347&gid=658
http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/fasttrack/index.php
http://urun.gittigidiyor.com/M-Audio-Fast-Track-Pro-USB-Ses-Karti-Yeni_W0QQidZZ6575820
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
İyi anlayışına göre değişir bu sorunun cevabı fakat. Yeni başlıyorsan kayıt işlerine yeter düzeyde kalite sunacaktır sana.

Evet yapılabilir.

Evet çalışır.

On-board kartlarla beraber çalıştırmak çakışmalara yol açabileceği için tavsiye edilmez ama çalıştıranlarda var yok değil. En kötü ihtimalde on-board ı bios tan iptal edip kullanırsın sorunsuz.

Bu kart dışında Firewire Solo tercih edilebilir eğer bilgisayarında firewire girişi varsa. Veya diğer markaların benzer klasmanda ürünleri var

Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi günler.
 
Eurorack MX2642A Behringer Mixerim ve M-audio Delta1010LT Ses kartım var. Bağlantıları yaptım zannediyorum ses alıyorum gitarı mixere taktığımdada monitörlerdende ses alıyorum ama bi türlü cubase de kayıt yapamıyorum kaydetmiyor boş geçiyo. Bunun sebebi ne olabilir

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler
 
walla arkadaşım bi çok nedeni olabilir. ben bildiğimi söyliim ses kartlarında bi mic bir line in girişi varya hangisine takılıysa ses denetimlerinden kaydetme seçeneğinden hangisine taktıysan onu seçeceksin....o da olmazsa cubesi bırak ses kaydedicisinde dene...programda bi sakatlık varsa hani....

sadece bi kaç öneri aklıma gelen belki ustalarım başka şeyler söyleyebilir
 
HaaLKee çok teşekkür ederim bağlantılarım doğruymuş windowsun ses kaydedicisine kayıt yapıyo ama bi türlü cubase e kayıt yapamıyorum kaydetmiyo ve bilgisayarda müzik çalarken gitarımın sesini alamıyorum ancak gitarın kanalı bağlı oldugu yerdeyken gitardan ses geliyo ma bu seferde bilgisayardan ses gelmiyo yani mediaplayer gibi vs.
 
Cubase de kaydetmek istediğin kanalın input olarak gördüğü kanal senin ses gönderdiğin kanal olmayabilir. Yanlış bus tan ses göndermeye çalışıyor olabilirsin. Delta nın kontrol panelinde sinyalin hangi busta bulunduğunu gör önce sonrada Cubasede kayıt için açtığın kanala giriş olarak o busı seç. Probleminin çözülmesi gerek. Kolay gelsin.
 
herkese selamlar benim bi sorunum var ve bu sorun beni öldürücek sanırım bu işte yeni oluşumdan kaynaklanan sorunlar yaşıyorum :( creative X-Fİ ses kartımla reverb veriyorum tonlama yapiyorum fakat kayıt yaptıgımda tüm ayarlar yok oluyo çıplaksesim çıkıyo sinir oluyorum lütfen bi yardım..
 
O eklediğin efektler çıkışa uygulanan efektler büyük ihtimalle girişe uygulanmadığından çıplak sesin çıkıyordur.

Aslında bu şekilde kayıt yapman daha makul. Önce kuru olarak kayıtları yapıp daha sonra tonlamaları ve efektleri verirsen. Sonuç daha başarılı olacaktır bu seviyelerde.

Kolay gelsin.
 
2496 var ben de yeni aldım.biraz arastırmadan oldu sanırım.sorunum su gt-8 i baglıorum ses kartına aynı zamanda muzık seti de baglı arkadan.ya gt-8 ve elimde gitar varken cok güzel ses alıorum calıorum.ama cubase de kayıt aldıgımda caldıgımı dinlemek için patch router dan ayar değiştirmem gerekio.yani atıorum bi ritim üstüne solo atamıorum vb...
alette o kadar giriş çıkış var aynı anda benim hem media player,hem mp3 hem kaydettiklerimi dinleme ve hiç ayar değiştirmeden gt-8 gitar ile de aynı anda çalma imkanım yok mu? imkanım yok mu??? yardım ede yahu biri...fazladan kablo vb mi baglamak gerekio?spdif e falan?
 
mozart öncelikle forumda gerekiyor yerine gerekio yazman hoş karşılanan bir durum değil buna dikkat edersen bundan sonraki mesajlarında daha iyi olur.

Müzik seti neyin arkasına bağlı bunu belirtmemişsin. Bağlantıları tam yazarsan yardımcı olabiliriz sanırım.

İyi günler.
 
Geri
Üst