Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

şöyle ki,muzık setinin arkasından kırmız beyaz 2 kablo left right ses kartına baglı,audio left right yani,bir de gt-8 den yine kırmızı beyaz 2 kablo ses kartına bağlı.bütün bağlantılar bu kadar.ses kartının arkasındaki left riht 4 kısım da dolu su an.
 
Merhaba.
Laptop ile USB kart kullanılmasının sakıncaları varmıdır?

laptop: HP Compaq nc6120
düşündüğüm kart: Fast Track Pro

Teşekkürler.
 
mozart

Bu bağlantı şekliyle eğer cubase içinde kayıtlı olan sesi duyamıyorsan bus ayarlarında veya başka birşeyde bir sorun vardır her seferinde değiştirmek gerekmemeli normalde. bu kartın menülerini tam olarak bilemediğimden kesin yer belirtemiyorum ama. Hem kartın menülerinde hem de cubase in bus seçimlerini doğru yaptın mı bir daha bak.

qorq

Hayır bir sakıncası yok. Kullanılsın diye yapmışlar rahat ol.
 
me-thus sırf cubase değil şöyle ki ben ya gt-8 baglıyken gitardan ses alabiliorum o sırada media oplayer vb çalamıorum ya da mp3 calıo filmden vb ses alabiliorum ama baglantılar aynı kalmasına ragmen gitardan ses alamıorum.ses kısmında calarken farklı kaydederken farklı gibi ayarlarda yaptım ama hala çözemedim olayı:(
 
Aynı anda iki kaynaktan ses alamıyorsun yani? Bunun oldukça garip olduğunu düşünüyorumda açıkçası ayarlarda hala bir sorun olduğu düşünüyorum. Herşeyi baştan kurmayı deneyebilirsen sürücü kaynaklı bir problem de olabilir.
 
Patch router da kayıt sırasında yaptığın ayarla dinleme sırasında yaptığın ayarları screenshot alarak buraya asabilirmisin?
 
denedim de ben hem gitarın hem media playerin sinyalini alıorum sorun o sıra sadece birinden ses cıkıo o da patch router dan ayarla birinden biri seçilio öffff.....:(
 
Meseleyi anladım bu iki sinyali birbirine karıştırmıyor şu an bunu sağlayan bir ayar olmalı o sekmelerde. Mesele orda yani en kötü aldığın yere başvur onlar yardımcı olsunlar.
 
HaaLKee demiş ki:
Arkadaşlar Selam

M-Audio Fast Track USB Ses Kartı bu ses kartı hakkında bildiklerinizi yazabilir misiniz? Yani nasıldır iyi bi kayıt için yeterlimidir. Tek tek enstrumanları kaydedip kanal kayıt yapabilinir mi? (vokal, bas, gitar ayrı ayrı). Guitar-Rig ile sorunsuz çalışır mı? Realtek AC-97 on board kartla bi sorun yaşarmıyım?

Fazla soru sordum arkadaşlar bağışlayın...Ama bilen hocalarım tecrübeli arkadaşlarım kullanan dostlarım yazıp bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Birde bu olmazsa tavsiye edebileceğiniz başka bi ses kartı varmıdır?

Son olarak satmayı düşünen varsa Ö.M. den ulaşabilir bana

Teşekkürler
Kart Budur;
http://mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2347&gid=658
http://www.compel.com.tr/m-audio/audio/fasttrack/index.php
http://urun.gittigidiyor.com/M-Audio-Fast-Track-Pro-USB-Ses-Karti-Yeni_W0QQidZZ6575820
 
Merhabalar. Bir sorum olacak: Evde kayıt işine yeni giriyorum ve iki ses kartı arasında kaldım. M-Audio Mobile Pre-USB ve M-Audio Black Box. Kayıt için teknik terimleri bilmediğimden hangisini alırsam daha iyi bir performans yakalarım bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada black box ı sadece ses kartı olarak kullanacağım yani üzerindeki efektleri kullanmayacağım (belki amfi modellemelerini kullanabilirim)
linklerini de vereyim:
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2797&gid=524
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2071&gid=658

Şimdiden teşekkürler..
 
Merhaba. Şöyle bir sorun yaşıyorum. Fast Track Pro yu aktif hale getirdiğim zaman "Ses efekti ve Ses aygıtları" kontrol paneli, volüm minimumda olmak suretiyle kilitli kalıyor.
Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

 
Bir şey yapmana gerek yok o kontroller Fast Track in kendi arabirimine taşındığından bu şekilde oluyor. Normali bu yani.
 
Kontrol panelinden bahsetmiştim aslında eğer orda yoksa direk olarak aletin üstündeki volume ayarını da kullanabilirsin sanırım vardı öyle birşey.
 
selam dostlar

Yeni bir fasttrack aldım ve dun aksamüstü saatlerinden beri krizdeyim, aleti tanıttım yazılanları bir bir uyguladım önce usb sürücüsünü tanıttım ki tanıtırken windosws la felan sorun cıkardı bunu hallettim. Arkasından kartı taktım daha sonra gt playeri yukledim. Ses aygıt yoneticinden butun herseyi fasttrack olarak ayarladım.

Şimdi gelelim soruya:

Kesinlikle hiç bir ses alamıyorum gitarı taktım ciyk ciyk sesler geldi mp3 çalayım dedim gene olmadı. Ses alamıyorum, yani işin özü ben bunu beceremedim ve aleti kutusuna koyup gerisin geriye kaldırdım. Ey dostlar bana bunun yolunu yordamını anlatana takkemi takar dua ederim...

Biostan on board ses kartını iptal etmeli demişsiniz nasıl yaparım hadi yaptım. Peki 2+1 creative ses sistemini fasttrack'ın neresine gireceğim girişe uygun bir delik yok kartın uzerinde? Bunu nasıl yaparım detaylı bir şekilde anlatırsanız minnettar olurum. Hatta izmirde ikamet eden varsa buyursun gelsin beraber yapalım kahve içelim bana da gostersin nasıl yapıldığını. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkur ederim.

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W ya da F" , "Z" yerine "S", "K " yerine "Q" kullanmayınız ve kelimeler üzerinde gereksiz kısaltmalar yapmayınız. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst