Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

iyi gunler arkadaslar ben bu siteye yeni geldim. simdi oncelikle sorunumu aciklamak istiyorum , evde kendim kayit aliyorum ama bi problem olustu bende behringer xenyx1002 mixer var ve m-audio fire wire ses karti var.. simdi bu ikisini birbirine baglayipta kayit alamiyorum diger mikserlerde oluyordu ama bu behringeri ilk kez kullaniyorum acaba baglanti da mi sorun var anlayamadim yardimci olucak arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum..
 
Geçmiş konuları şöyle bir dolaştım, ancak evde amatör olarak
kendi parçalarını kaydetmeye niyetlenmiş birine -sıfırdan- yardımcı
olabilecek bir bilgi sunumuna rastlamadım.
Diğer bir deyişle mevcut bilgiler, kayıt konusunda zaten belirli bir bilgi birikimi
bulunan, ancak süreçte ufak tefek aksaklıklar yaşamış insanlara yönelik.

Elimde bass ve elektro gitarım var, bunlarla bir altyapı hazırlamak için ne tür ekipmanlara
ihtiyacım var?
Diğer bir soruysa kayıt almak için hangi programları kullanmayı öğrenmeliyim?
Teşekkürler..
 
Arkadaslar birsey sorucaktim ben. Amfi tasimak istemiyorum. Bas gitar alicam bunun yaninda sadece kulaklik girisi olan kucuk yer kaplamayan bi alet varmidir ?
 
tabii ki 10 wattlık amfiler bu iş için ideal. gerçekten çok portatif oluyorlar ve pille çalıştırılabilen modelleri bile mevcut.

diğer bir seçeneğinse bir ses kartı almak ve gittiğin yerdeki bilgsayara bağlayarak (tabii ki bilgisayara birtakım programlar indirmiş olman gerekecek) kulaklığından ses almaktır.
 
selamlar.
ev ortamında kayıt için ses kartı araştırması yapıyordum bir süredir ve "bilgili" olduğunu düşündüğüm biri tarafından bana
focusrite skarlet 8i6 tavsiye edildi ve 530 tl'ye (piyasa fiyatından 120 tl daha ucuz) bulabildim.
bass ve elektro gitar kaydı yapmayı ve yalnızca tek kanaldan kayıt yapmayı düşünüyorum. önceliğim vokal değil de enstrunman kaydı.
sizce bu kartı almalı mıyım, ne düşünüyorsunuz?
 
Merhabalar, yakın zaman önce bi ses kartı aldım elektro ile birlikte. Amacım sadece amfi simülasyonları ile çalmak ama denemelik bi iki kayıt aldım. Çalarken gayet güzel sesi ama aldığım kayıt bayağı kalitesiz kalıyor yanında nedeni nedir, düzeltmek için ne yapabilirim? 44100 sample rate buffer size 256 görünüyor. DAW olara FL studio kullanıyorum, vst olarak Amplitube 5.
 
Merhaba, fazla bilgim olmadan Shure SM7B mikrofonu aldım. Shure'nin sitesinde belirttiğine göre düzgün çalışabilmesi için en az 60db gain isteyen bir mikrofonmuş. Benim M audio 192 4 ses kartım var, max 55 db gain sağlıyor. Sorum şu 60 db gain sağlayan bir ses kartı ile, örneğin: M Audio 192 8 ile preamp olmadan mikrofonun düzgün çalışmasını sağlayabilir miyim? yoksa gene de ek olarak preamp almak mecburi midir? M audio 192 4 ses kartını daha yeni aldım ve kurulumunu bile yapmadım. Eğer preamp olmadan 60 db üstü bir ses kartı işimi görecekse iade edip ona yönelik bir şey alacağım, M audio 192 8 gibi. Ama her halükarda preamp gerekiyorsa bu mikrofon için, (gain db seviyesi yüksek bile olsa) aynı ses kartımın üstüne Cloudlifter veya Se Electronics DM1 Dynamite almam yeterli olacak mıdır? Teşekkürler.
 
Dostlar selamlar, Daha önce sorulup cevaplandı mı bilmiyorum. aramaya da inandım fakat bulamadım size sığındım.

sorum şöyle; pcde tonex üzerinden ayarlarını yaptığım amfi simülasyonlarını kafa amfime ya da kabine yollayabilir miyim ses kartıyla? Çıkış olarak bunu tercih edebilir miyim?
 
Merhaba, çalıştığım var da sahne arkasına montajı yapılan büyük neon LED ler müthiş Feedback yapıyor. Bu sesi noise gate le sadece bir nebze düşürebildim. İnternette iso izolatör demişler ama elektronik konusunda hiç bir fikrim yok. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim 🙏🏼
 
Arkadaşlar merhabalar;

2-3 gün önce amazonTR'den Presonus Eric 3.5 hoparlör aldım. Fakat sağ hoparlörden, sol hoparlöre göre çok daha az ses geliyor gibi hissediyorum. Yani bu farklılık; sol hoparlörde ses 100 birim iken sağ hoparlörde 90 birim gibi düşünebilirsiniz.

Ses kartı L-R bölümünden hoparlörün L-R bölümüne 6.35 jaklarla (balanced) giriyorum. Ses kartımda Rca çıkış olmadığı için Rca kablo ile deneyimleyemedim.

Kaçırdığım atladığım bir durum var mı sizlere danışmak istedim.
 
Arkadaşlar merhaba,

M-Audio M-Track Plus II ses kartım var. Amfi simülasyonlarını (neurontube) kullanarak elektro gitarımı çalabiliyorum.

Sorunum şu; bilgisayara(win10) kayıt yapmak istediğimde nasıl yapacağım?


Audacity kurdum fakat aynı anda hem simülasyona hem de audacity ye izin vermiyor sanırım (hata verip kapanıyor).

Sanırım sadece Audacity 'yi çalıştırıp kayıt alabilirim fakat o zaman da ne çaldığımı bilemem. Bu işi nasıl çözüyorsunuz fikrinizi alabilir miyim?


Teşekkürler
 
Geri
Üst