VSTi - sarki baslayinca ses degisme sorunu

  • Konuyu açan Control_Denied
  • Başlangıç tarihi
C

Control_Denied

Cubase den vsti ekliyorum(örneğin:ToxicIII). Seslerinin içinden seçimimi yapıyorum ama şarkı başa döndüğünde ses değişiyor. Her başa döndüğünde aynı sese dönüyor. Mesela PAD Analog seçiyorum(program denen kısımdan) dinleyip başa döndüğümde PAD Intoxication oluveriyor. Karıştırmadığım yer kalmadı ve neden olduğunu anlayamıyorum.


Yardımcı olanlara çok teşekkürler.
(Bu arada başka vstilerle de oluyor sorun)
 
Valla sorunun neden kaynaklandıgını bilmiyorum ama aynı sorun bende de var, muhtemelen Cubase kullanan herkeste vardır, bilen birisi fikrini paylaşır mutlaka. Saygılar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
forumdan arayacam da ne diye ariyim tek care bilen birinin soylemesi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
ya aynı şey fl studio da da oluyor. Arkadaşlar biriniz yazın nedenini. Saolsunlar yazanlar
 
Bende cubase kullanıyorum. bir çok vst kullanmama rağmen sadece birinde böyle bir sorun yaşadım. seçtiğim bir sesle kayıt yapıyorum. midi o şekilde kaydediyor ve ses veriyor. ama kaydedip çıktıktan sonra tekrar projeyi açınca bir bakıyorum sadece o vst de ki ses değişmiş oluyor. ama ben tekrardan asıl sesimi seçtiğimde yine aynı şekilde çalışabiliyorum. sadece her seferinde istediğim sesi şeçmek zorunda kalıyordum. ama başka vst lerde böyle problem yaşamadım. bu sorundan başka bir forumda da bahsetmiştim ama işe yarar bir çözüm bulamamıştık... çözersen bizede haber ver :)
 
Bunun sebebi midi kanalınızda program change mesajı olması bu mesaj vsti ye bir numara gönderir atıyorum 3 bu mesaj geldiğinde vsti de program ını 3 numara ile değiştirir. Sizin yazdığınız midi lerdede bu oluşmakta. Bunu silmek için bu sorunu yaratan midiye sağ tıklıyorsunuz (Cubase için anlatıyorum) Midi --> open list editor burda program change mesajını bulup siliyorsunuz. Sorununuz çözülüyor.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
me_thus aynen dedigin gibiymis. Cok tesekkur ediyorum yardimin icin. Eyvallah
 
Evet Me_thus'un dediği gibi program changedeki değerlerden kaynaklı oluyor sorun ben de daha önce yaşamıştım silince geçiyo. Ama nedendir bilmem Hypersonic 2'de program change'İ temizlememe rağmen parça play edince enstrumanlar değişmiyor ama hypersonic arayüzündeki mix'de ne ayarlarsam ayarlayım bazı kanalların volüm dengeleri otomatikman değişiyo, acaba kullandığım midilerin kendi içinde yazılmış olan volüm değerlerinden mi??
 
Her vsti nin midi mesajlarına tepkileri farklıdır bu sebepten kimi program değiştirmez öyle bir mesaj gelsede. Fakat volume değişiyorsa bununda sebebi aynı midinin içindeki volume değerleri.
 
sanırım program change'lerle beraber controller'ları da silmen gerekiyor volume ya da pan ayarları ile vsti üzerinden oynayabilmen için. ben öyle yapıyorum işe yarıyor yani:))
 
Selamün Aleyküm. Arkadaşlar bendede aynı sorun var yazdıklarınızı yapmaya çalıştım ama olmadı. daha doğru şu program change mesajını bulamadım bi türlü daha detaylı veya resimli gösterebilirmisiniz? cubase 5 kullanıyorum
 
Geri
Üst