Zaman Yönetimi Hakkında Tavsiyeleriniz

Selamlar. Ben 18 yaşında üniversite sınavına hazırlanan biriyim. İkinci girişim olucak sınava dolayısıyla okul derdim yok. Hedefim yüksek olduğu için şu an günlük 6 saate yakın(bazen az bazen fazla) ders çalışıyorum. Kendimi sınav psikolojisine hazırladım ve boş zaman geçirdiğim şeyleri sildim ancak kafam sürekli gitara gidiyor ve dikkatimi dağıtıyor. Şu an için sorun olmasa da ileride bir buçuk saati aşmamam lazım ve bu durum canımı sıkıyor çünkü kendini tutabilir miyim bilmiyorum. Bu tarz durumlar başınıza geldiyse nasıl işin içinden çıktınız ve çalıcağım kısa zamanı nasıl değerlendirebilirim?(şarkı, parmak egzersizi, müzik teorisi)
 
O bir ya da 1.5 saati çok iyi planla. O zaman süre bittiğinde tatmin olmuş kalkarsın ve gün boyu dönme ihtiyacı duymazsın ama 1 saat anlamsızca tıngırdatırsan hep ya azcık da egzersiz yapaydım azcık solo ataydım gün boyu dikkatin ona kaçar. Ders gibi ele al, 6 saat ders değil 6+1 saat gibi düşün. Keyif için bile olsa disiplinli yaklaşmanda şu durumda fayda var.
 
Bence ders gibi ele alma ve ders aralarında kafanı dağıtmak için tıngırdat. Bence şu an ihtiyacın olan şey daha fazla öğrenecek şey değil, kafanı dağatacak bişeyler.
Aklın gitarda kakırsa da bil ki gitar ve müzik çalışmak için önünde uzun bir hayat var. Şu an ihtiyacın olan şey boş zamanlarında dersten uzaklaşmak. Oturup müzik teorisine kafa yormak değil. Tabi seni ders çalışmaya bu motive edecekse bunu yapmalısın. Senin kim olduğunla alakalı bi durum.
 
Tabii ki... ders gibi ele al derken çok şey öğren amacıyla değil, zaman planlaması açısından dedim. Bu meret eline aldın mı saatlerce bırakılmıyor onun için disiplin lazım genç arkadaşa.... 1 saat öğrenecekse 1 saat çalışsın, 1 saat tıngırdatacaksa 1 saat takılsın ama kalkıp derse oturunca aklı gitarda kalmasın kastettiğim 😆
 
İki yontemde cok akillica ve mantikli muzik ya da gitar amacimiz olamiyor maalesef ikinci plan da kaliyor ama ona disiplinli bi ikinci plan bakis acisi profesyonelce olursa cok verimli olup kisa zamanda daha cok yol katetmeye katkisi olur...sporcular nasil form kaybetmemek icin rutin antrenmanlari yapiyorlarsa gitarda da durum biraz benzer... Ama gelisimde cok onemli oldugundan yukarida belirtildigi gibi cok iyi bi planlama gerekli ... Sevdigimiz tarzda bol bol dinlemek ,dinlediklerimizi de gitarda etud etmek bizi istahlandiracaktir...
 
Geri
Üst