REASON 2.5 sorun?

Reason da NN19 digital samplerdan, NNXT den
ve diğer RUN düğmesi olmayan makinalardan nasıl ses alabilirim? ses bankasından sesi seçiyorum ama sonra duyamıyorum yada piano tuşlarına tek tek bastığımda hiç bir ses alamıyorum. Bu aletlerin; en azından bu dediklerimin çalışma mantığı nedir? ses almak ve kayıt yapmak için ne yapmalıyım?
 
Selam,
1. İlk önce midi ayarlarını kontrol et. Sanırım File->Preferences 'tan MIDI; "MIDI In" kısmını ses kartının MIDI IN sürücüsü olarak seç.
2. Reason'da "Empty Rack" aç. Mixer ve mesela NN19 'u aç.
3. Klavyeden tuşlara bas. En üstte, mixerin üstündeki kısımda, 1-16 arası bağlantı noktası var. Klavyenin tuşlarına basınca, bir tanesinde kırmızı led yanıp sönüyor. Bendekinde 16. kanal (neden 16 da, 1 değil bilmiyorum. merak ediyorum)
O kanala sağ klikleyip NN19'u seç. Kablolar otomatik olarak bağlandığı için, mixer'in 1. kanalı NN19 olur. Artık ses gelmesi lazım.

Ama kayıt nasıl yapılır bilemiyorum. Bir türlü kayıt yapamıyorum.
Aşağıdaki editörden mesela NN19'u aktif hale getiriyorum. Rec tuşuna basıyorum, sonra Play'e basıyorum. Güya kaydediyor gözüküyor. Kayıt esnasında, klavyeden çaldıklarımı duyabiliyorum, ama editör penceresinde hiç tık yok. Bi yerde birşeyler eksik, ama nerede?...

Reason gibi güzel bir program var, ama kayıt yapamadıktan sonra...
Programdan soğumadan önce yardımlarınızı bekliyorum :)
Teşekkürler...
 
reasonda ''herhangi bir aletten ses alabiliyorsan'' bu aletlerdende normalde ses gelmesi lazım reasonu açtım NN19 u seçtim NN19 sampler patches den herhangi bir ses seçtim klavyeden nereye dokunsam ses geliyor sanırım başka bir sorunun var...
 
bildiğim kadarıyla sound bank tanıtmak gibi bir opsyonu yok onun yerine sample patch seçimi için açılan ekranda orchester sound bank i nerye kaydettiysen bilgisayarda oradan browse edip açabiliyor olman lazım.
 
ben de öyle yapmayı deniyorum ama patch seçmek için soundbankin olduğu cdrom drive'ı seçince orda reasona ait bişey yok gibi görünüyo(my computer'dan cd içeriğine baktığımda reason refill file olarak görünüyo halbuki)
 
Geri
Üst