Türkiye'deki Grunge Sesli Vokaller

Var mıdır şöyle Kurt Cobain gibi mırıl mırıl mırıldayan, Chris Cornell gibi hafif tiz hafif kirli, Layne Staley gibi asfaltı eriten sesler?
Duman'dan Kaan Tangöze, Grunge rengine en yakın ses ama grunge tadını tam veremiyor.
 
Bizim ülkeden pek çıkmaz öyle saydığın gibi adamlar. Ha vardır belki fakat keşfedilmiyordur çünkü biz toplum olarak popüler kültürün arkasından gidenleri daha çok beğeniyoruz. Grunge diyince benim aklıma bizim ülke için Kaan Tangöze ve Teoman geliyor. Ha bir de alakasız gelebilir ama Kurban'ın solisti grunge'a yakın geliyor bana.
 
Son zamanlarda yükselişte olan bir isim Ufuk Beydemir var. Rubato ile Yolumuz Gurbete Düştü isimli eseri de seslendi. Tavsiye ederim. Ve İnsan Mıyız isimli yeni jenarasyon -ben gibi- bir grup var. Son çıkardıkları tekli Nasıl Olsa’da sesi pek bir grunge geliyor bana.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ufu Beydemir'in arabesk rock duruşu var. İnsan Mıyız grubunun vokali grunge sınırlarına girmiş ama grup soundu olarak rock sınırlarında. Distortiona birazcık abansalardı olabilecek bir grup.
 
Zamanında bu arkadaşla bi kaç prova yapmıştık. Birlikte çaldığım değil, "grungeın 4 atlısı"nı geçersek dinlediğim en iyi grunge vokaldi bariz. Do the Evolution, You Know You're Right, Man In the Box, Would? falan çalmıştık, ben kendisini dinlemekten kendi çaldığımı karıştırmıştım. Birlikte çalmaktan en keyif aldığım vokallerden biriydi. Başlığı okurken merak edip adını arattığımda tarzı değişmiş olsa bile hala müzikle ilgilendiğini gördüğüm için sevindim.

 
Hocam Buz'dan Emre Özlüer tam aradığın ses.. İlk albümleri Senin Eserin sound olarak grunge'a baya benziyor ki, alice in chains, nirvana, pearl jam, soundgarden, tool gibi grupları coverlayan bir gruptu eskiden de.. ilk albümden sonra grup dağıldı. şimdilerde yine bir araya geldiler 2. albümü daha doğrusu EP şeklinde çıkardıkları albümde başka bir vokalle devam ediyorlar, Emre'nin sesinin yanından geçemez ama maalesef.. Dinlemediysen şiddetle öneririm Buz - Senin Eserin albümünü.. Yapılmış en sert soundlu türkçe sözlü albümlerden biri..
 
BUZ grubunu bilirim. Canlı da dinlemiştim. Aslında canlı performansları ile stüdyo kayıtları arasında hayli fark vardı. Canlı performansta vokal resmen döktürüyordu. Maalesef vokal haricindeki ekip vasattı. Tekrar toparlanmaları iyi ama ne yazık ki eski vokalleri yok. Denizli'de hekimlik yapıyormuş :)
 
Var mıdır şöyle Kurt Cobain gibi mırıl mırıl mırıldayan, Chris Cornell gibi hafif tiz hafif kirli, Layne Staley gibi asfaltı eriten sesler?
Duman'dan Kaan Tangöze, Grunge rengine en yakın ses ama grunge tadını tam veremiyor.
Vardır. Bu konuda hemfikiriz ve bunun için çalışmadayız şu an grubumuzla. Duman bize de tam böyle grunge değil ve arabesk nağmelere kayıyor gibi gelmekte ve biz de böyle sesini hafif distort eden yeri gelince de hemen Cornell gibi kirli bir tiz tatlılığında olacak bir vokale çalışmaktayız ayrıca coverlarımız da olacak ilerde takip ederseniz memnun olabiliriz. Ayrıca önde duran ne bileyim Love Buzz daki o bass tatlığı, o basçının güzel rifflerinin ve tonlarının biraz daha, ikonik mi denir bilmiyorum, önde olabileceği bir grup olacaktır. Ülkece ihtiyacımız olan şeylerden olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta İndie rockta Mor ve Ötesi gibi grubumuz var, birçok dalda önde gelen güzel gruplarımız var ama konu Grunce ruhu olduğunda meşale biraz daha öne götürülmeli bence.
 
Geri
Üst