beğendiğimiz spor ürünleri

Geçenlerde açılan spor kompleksleri başlığını gördükten sonra böyle bir başlık açmanın iyi olacağını düşündüm en azından sürekli gergin tartışmları bir kenara bırakıp beğenilerimizle kafamızı dağıtalım istedim.sevdiğim birkaç takımın beğendiğim formalarını koydum acaba sizler hangi takımların hangi ürününü beğeniyorsunuz ?

liverpool'un ürünleri bugüne kadar hep sade ve çok şık oldu bana göre


sade ve şık bir forma ve yine bir ingiliz takımı manchester unıted'tan


ajax'ın her dönem giydiği efsane forması benimde her dönem için çok hoşuma gitmiştir.


ve bir beşiktaş taraftarı olarak ürünlerini en çok kıskandığım,keşke bizim formalarımızda böyle olsa dediğim takım yanı river plate'in bu sezon ki forması
 
Fenerium'un her ürününü çok beğeniyorum. Gömlek ve kravatları da mükemmel, böylece işyerinde de gönül rahatlığıyla takımımın ürünlerini üstümde taşımanın huzurunu yaşıyorum.
En son çıkan basketbol topu ise mükemmel ötesi, sokak maçlarımız daha bir zevkli geçiyor, spalding gibi handling'i zayıf, mikasa gbi hafif değil, tam sokak basketbolu kıvamında,sert ve ağırlığı mükemmel,olukları ideal boyda.

Yurtdışında hiç bir futbol takımının forması ya da ürünü bana güzel gelmiyor. Sadece Arjantin ve Brezilya klasik formalarını seviyorum.

NBA ürünleri ise kalite olarak süper, fakat dizayn olarak tek geçeceğim forma klasik yeşil-beyaz formamız, hele hele 33 numara ve bird yazısı varsa üstünde direkt alacaksın :)

Takıntım olan ayakkabılarda ise favorim her zaman Nike, özellikle Jordan 4 ile 7 arası. Bir de tabii ki siyah Converse Weapon :)
 
Fenerium'ün ürünlerini beğenirim , MWML 'ın da dediği gibi gölek - kravatları da güzel , şık ve ciddi iş ortamlarında giyilmeye müsait...

Forma olarak bakarsak , elimde 2003 - 2004 sezonundan Roma - CL forması , 2005 Real Madrid deplasman forması , 2005 Arjantin Milli Takım deplasman forması , 1996 Juventus forması var , Juve hariç hepsini son derece beğenerek aldım.Bu sene de Real'in beyaz formasını , Roma'nın beyaz formasını almak istiyorum.

Bu arada olay sadece forma değil , tişört olsun eşofman olsun polo tişörtler olsun son derece güzel ürünleri var diğer klüplerin...
 
Biraz kas yapip Roma`nin o giydigi dar formalardan almak istiyorum :) Cok hosuma giden bir tip. Hollanda milli takim formam var. Ajax`in 90`li yillardan kalma bir formasi var. Lakers Magic Johnson formam var ve Colorado Avalanches Peter Forsberg formasi almistim bir ara buz hokeyi beni iyice sardigi siralarda. Amerika`dayken New York Yankees formasi alacaktim ama beyzbol formalari baya pahali yahu. 200 dolardi bir tanesi...
 
o yukarıya konulan formaların kaç para olduğunu tahmin edemiyorum, eşşek gibi pahalıdır, hayatımın hiçbir döneminde başka bir takımın formasını almadım, almam da, ona vericek param olsa bile almam, giyemem öle şeyleri...
2 hafta sonra görücez o liverpool formasını ;)
 
Celtic değil,Celtics'tir o :D

russell_11_champs_grn_jsy.jpg


bird_1024768.jpg


Bu da ilk aşık olduğum forma :D ;

alpaslaneratlikupame3.jpg
[/url]
 
sahada çubuklu tabi ki ama günlük hayatta gezip tozarken giymek için "ürün" olarak düşündüğümde turkuaz forma cidden çok hoş. zaten o formayı da millet alsın, giysin, salınsın sokaklarda diye piyasaya sürdüklerini düşünüyorum.

32110.jpg


34291.jpg


bu seneki deplasman formasını pek sevmedim lahmacun zinciri üniforması gibi olmuş sarı yeşil

prd_maxzoom_celtic-43443.jpg
 
liverpool formaları gerçekten hoş özellikle sade olması daha bi hoşuma gidiyor. Türkiye de de fb nin ürünleri çok iyi heryerde giymek için uygun. Galatasarayımda şu işe biraz ağırlık verse daha güzel olcak tabi.
 
Şimdi bir kere bence bu işin makbulü, takımların kendilerini firma dizaynlarına bırakmaktansa, görüşmelere kendi fikirleri ile gitmesidir. Tarih boyunca dikkat edersek tüm özgün ve beğeni toplayan materyaller böyle çıkmıştır. Çünkü aksi olduğu zaman ne olacağını hatırlamak için hafızamızı fazla zorlamamız gerekmez: 2002 Dünya Kupası'na bakmak yeterli olur. Nike ile çalışan tüm milli takımlar adeta ikiz kardeşler gibi giyinmişti, çok kötü bir manzaraydı. O yüzden benim şu veya bu diye gösterebileceğim bir firma yok ama takım konseptleri tabii ki var. Burada iç saha ve deplasman formalarını çok keskin çizgilerle ayırırım ben kafamda, bunu da belirteyim. Örneğin şuraya koyulan River Plate forması hakikaten çok şık. River Plate'in formalarını takip ederim, deplasman formaları her zaman çok güzel olmuştur. İç saha formasında kendi konseptleri vardır eyvallah ama onu pek beğenmem. Diğerlerinden aklıma gelenler arasında Barcelona bence en şık ve en özgün dizaynları yaptıran takım. İç saha formasında parçalıdan ziyade ince çubuklu onlara bence daha çok yakışıyor (3 sene önceki mesela) ama deplasman formasında her daim tarih yazmışlardır:

* Kupa Galipleri Kupası'nı kazandıkları sezon finalde giydikleri koyu yeşil forma.

* Şampiyonlar Ligi'ni 90'ların başında ilk kazandıklarında yine finalde giydikleri turuncu-mavi forma. Burada bir de şımarıklık yapayım ve bu formanın Kappa tarafından revize edilmiş olanına sahip olduğumu söyleyeyim heheyt. Çok estetik bir şey, günlük yaşantımda tişört olarak giyerim zaman zaman. Joseph belki görmüştür bunu üzerimde.

* Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Milan ile eşleştikleri sene giydikleri kol altları bordo-mavili, gri forma.

* Her ne kadar ilk gördüğümde gözümü tırmalamış olsa ve Alman polisine benzetmiş olsam da 2 sene önceki açık yeşil formaları.

* Ve son olarak bu seneye kadar giymekte oldukları düz turuncu forma. Asil bir şey, şık.

Turuncu bence zaten yerinde bir yorumla en bir güzel şekilde yedek renk konumunda kullanılabilecek renklerden biri. Senelerdir çok güzel yaptılar. NBA formalarını ise pek öyle sevmiyorum, zaten basketbol formasında pek yaratıcı dizayn yapma şansı yok ama kimi klasikler hoşuma gidiyor elbette. Tarihin en sıradışı formalarından biri, Damon Stoudamire'lı yıllarda Raptors'ın giydiği forma en çok aklıma kazınmış olanlardan biri mesela. Arjantin'in iç saha formasına da sahibim, açık renkleri ile yaz aylarında çok yerinde oluyor. Lacivert deplasman formaları da gayet şık. Arjantin'e ayrı sempatim var zaten, fazla konuşmayayım. Trabzonspor'un bu sene yaptığı formaların protoripleri içerisinde de güzel olanları vardı mesela. Galatasaray'ın füme üzerine önünde iki adet sarı ve kırmızı şerit bulunan Marshall reklamlı forması da mesela ilk çıktığında tepki çekmişti ama bence şık bir şeydi. Popescu'nun oynadığı zamanki formadan bahsediyorum. Bizim formalar içindeyse 3 sene öncesinin çubuklusu hayatımda en çok taptığım forma sanırım. Maalesef çok eskidi, yazıları filan parçalandı benimkinin. Bu sene kullandığımız çubuklu da hoşuma gitmişti baya.

Ve artık bunu Fenerbahçe'li olmayanlar da söylemiş; Fenerium hakikaten hayatımda önemli bir yer tutuyor ve gayet hitap oranı yüksek ve yaratıcı bir şekilde yaşantısını sürdürüyor. Bizim için çok önemli; hem taraftar hem de kulüp için. Son olarak da artık satıldığından emin olmadığım bir Beşiktaş ürününden bahsedeyim. Beşiktaş'lı bir arkadaşımda var; dalgıç elbisesine benziyor ilk bakışta, düz siyah polarımsı bir şey. Almayı düşünmüştüm, hazır Beşiktaş filan yazmıyor üzerinde bari alayım dedim çok hoşuma gitti çünkü. Artık satılıyor mu bilmiyorum ama yakasında Beşiktaş yazıyormuş, hayaller suda.. : ) Akla geldikçe yazılası bir başlık. Uzun da süre geçmiş, görünce yeni açıldı sandım demin.
 
Nasıl beyzbol lan bu? Onlar hep düğmeli oluyordu sanki. Düğmeli spor mamüllerine de ayrıca gıcığım bu arada, belirteyim yeri gelmişken. Midem bulanıyor, o derece kötü geliyor.
 
Bizim takımlara gelince GS'nin parçalısı,TS'nin tüm formaları,BJK'nin beyaz ağırlıklısı çok hoşuma gidiyor. TS'nin o mükemmel renklerini çok daha iyi kullanabileceğini düşünüyorum yine de. Turuncu ile çok güzel işler yapabilirler tekrar bu arada.

Ankaraspor'un enine çizgilisi de güzel.

Basketbol'da GS bayan takımının forması süper, erkeklerde görmedim o parçalı formayı hiç,belki onlarda da vardır günahlarını almayayım.

Fenerbahçe'nin formaları arasında seçim yapamıyorum ama klasik sarı laci çubuklu çok ayrı bir öneme sahip,insan gördüğünde bir tuhaf oluyor(tabii Fenerli ise :D )
 
Geri
Üst