alternative pickingle ilgili soru

R

requiem00

bora uslusoyun solo gitar tekniği adlı kitabını çalışıyorum şu anda.ama alternative picking i doğru uygulayıp uygulamadığımı tam olarak bilmiyorm.mesela alt telden bir üst tele geçerken,o an kolay geldiği için,üst üste ikide defa yukarı pena vuruşu yapabiliorm.kitap bu alışkanlığımı değiştirmemi söylüyo ama benim alışık olduğum bu değil.sizce ne yapmalıyım...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
nasıl çalışacağı mı bilsem gerisi sorun değil.ben teller arasında alternative picking yapmamanın(ya da alıştığım yöntemin) ilerde bi sorun yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum?
 
Alternate Picking up-down penalama ile oluyor.
Tekrar ediyorum, yavastan hızlıya doğru calisicaksın, calisicaksın yani baska bi yöntemi yok.
 
kendi tekniğini değiştirmelisin. gözünü korkutabilir belki ama merak etme çalışırsan kısa sürede üstesinden gelirsin. alternate picking sana çok daha rahat bir çalım sağlayacaktır. nasıl çalışacağına gelince de sürekli aşağı - yukarı vuruşlarla bu sırayı bozmadan çalmalısın. keremd'nin dediği gibi metronomla yavaş yavaş hızlanman tekniği doğru oturtmana çok yardımcı olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
benim demek istediğim şu:aşağı telden bir üst tele geçerken,yukarı pena vuruşunda kaldınız diyelim.ve tekrar yukarı pena vuruşu yapılırsa daha hızlı olunuyo..amabu alternative picking tekniğine uygun değil sanırım.bu durumda ne yapılması gerekiyo.hızlı olan mı,yoksa alt üst e devam mı?umarım anlatabildim.
 
Bence burada kendine bir soru sormalısın... "Sağ el tekniğim 140 metronomda benim için bir sorun çıkarmıyor, ama ben ileride 300'le çalarken bana bir sorun çıkarır mı??" Eğer bu sorunun cevabı "Hayır çıkarmaz" ise bir sorun yok, ama eğer evet diyorsan tekniğini değiştirmelisin demektir...
 
Flareos gayet güzel bi noktaya değindi.. Dikkate al requiem00. Temel teknikler bunlar. Bunları bitirdikten sonra yeni şeylerle gelebilirsin. Kendi pena tekniğinle mesela. Sonuçta bunlarda keşif yolu ile bulunmuş. Sende keşfedebilirsin birşey :)
Kolay gelsin.
 
Economy Picking (ya da sweep Picking) önemli bir teknik, ama Alternate Picking daha önemli bir teknik. Sağlam bir altyapı oluşturmak istiyorsan Alternate Picking meselesine önem vermen gerek. Daha sonra diğer pena tekniklerine de çalışıp, çalacağın pasaja göre uygun tekniği kullanabilmen lazım. Çünkü herşeyi aynı teknikle çalmak zor olabilir.
 
D--15--------------------12----
G-----14--------------13------- ~
B--------13--------14---------- ~
E-----------12--15-------------

Bu antremanı en az 1 saat her gün tekrarlamanı şiddetle önerebilirim, daha cok alternate picking e yönelik olmasada, parmaklarını çok güçlendirecek ve klavyeye hakimiyetini sağlayacak bir antremandır, daha sonrasında a. pickinge çalışabilirsin .. ;)
 
pena tutuşu da önemlidir bir yerde tabi penayı kaymayacak şekilde tutmanın yanında, tele değen kısmı ne kadar az olursa o kadar hızlı çalabilirsin. Bir abimizin dediği gibi practice practice practice :D
 
Madem yeni çalışıyorsun benim ilk hocalarımın göstermediği bir olay yüksek Gainde çalıştığında avucunla telleri sustur. Hatta becerebilirsen örneğin sol telinde çalıyorsun sol telinin üstündeki tellerin hepsi kapalı olsun aynı şekilde si telinde çalışıyorsun si telinin üstündeki teller kapalı olsun aynısını mi yede uygula çok temiz çalarsın. Ve Alternate picking çalışıyorsan bence kuralına göre çalışmalısın başta kasar sonra oturur.
 
Çaldığın telin üstündekileri avuç içinle kapatıcaksın aynı notalar bir birini titreştirir aynı frekansta olduklarından dolayı. Tabi farklı tekniklerde var örneğin sol elinin baş parmağıyla bir üst tele hafiften dokundurmak gibi. Amaç temiz çalmak.
 
Geri
Üst