Condenser Mikrofon Tavsiyesi..???

M

MiseryIndex

Su an; M-Audio Pulsar, SAMSON C02 ve SAMSON C01 bu üçü arasında kararsız kaldım. Genelde kayıt amaçlı olmak üzere kullanıcam ve 13 adet zilim var. Şu an m-audio pulsar öncelikli benim için, onunda frekans aralığı çok geniş '20Hz-20kHz' olduğu için hucum kayıtta gereksiz sesleri almasından korkuyorum. Siz bu üçünden hangisini önerirsiniz.
 
Neyin kayıdı amacı ile kullanacaksın?

Gereksiz seslerle kastın nedir daha dar frekans aralığına sahip mikrofonlarda o sesleri alır büyük ihtimalle eğer sen duyuyorsan.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Davul kayıt amaçlı kullanıcam. Su an zillerim için condenser mikrofonlarım yok. Üstte saydığım mikrofonlardan 2 adet almak istiyorum ama 3 ü arasında kararsızım. Fazla param olmadığı için üst modellere bakamıyorum.
 
C01 zaten büyük diyafram bu sebepten ziller için OH olarak kullanmaya pek uygun değil. C02 supercardioid olduğundan çevre seslere Pulsardan daha az duyarlı olacaktır sadece karşıdan gelen sesleri alacaktır fakat 13 zillik bir koleksiyonun tamamını iki OH ile karşıdan göremeyeceğin için bu biraz dezavantaj olabilir.

Bunun dışında mikrofonların ses örneklerine bakıp hangisinin senin duymak istediğin ses daha yakın olduğuna karar verip almak senin yapacağın bir iş.
 
Geri
Üst