Mikrofon Seçimi: Rode NT1 veya M-Audio Luna ??

Yogun istek üzerine rode nt1 almaya karar vermistim ki Türkiye'de bulamadım. Türkiye'ye getiren bir firma var mı yoksa Luna veya Behringer B1 mi alayım?

Ne dersiniz?
 
Roni mikrofonda biraz gitar gibi goreceli. Insanlarin sesine degisik mikrofonlar daha iyi oluyor. Kendi sesin icinse denemen gerekiyor. Genelde studyoda bircok insani kayit edeceksen, kalitesi az cok bilinen birsey almakta fayda var. Ben NT1'dan oldukca memnunum ama birara diger microphonelari da denemek istiyorum. Cunku bazen SM57 ile yaptigim kayitlari daha begendigim de oluyor. Luna ve Behringeri denemedim. MXL'in bayagi ucuz mikrofonlari var, bazi insanlar begeniyor. Ben de onumuzdeki hafta gidip degisik seyler denemek istiyorum. Izlenimlerimi yazarim. Ama tabi daha oncede dedigim gibi kendi sesimdeki etkisini yazabilirim, ne kadar faydali olur bilemem. SoundonSound'un review bolumlerini okumani oneririm merak ettigin modeller icin orada enstrumanla, erkek ve kadin sesi ile ayri ayri deniyorlar mikrofonlari insanin biraz daha iyi bir fikri oluyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
rode hakkinda cok olumlu seyler duydum almak isterdim ama dedigim gibi türkiyede yok sanirim.o yüzden tc.de olan bir model önerirmisiniz en fazla 200 dolarlik.
 
roni bende nt1 alcaktım bulamadım tc satıs fiyatı 250 $ dı 230 dolara motif de behringer b2 vardı peşin 300 milyon sayıp onu aldım gecen hafta memnunum şimdilik fiyatda uygun düşün derim ben
 
link vermeyi bilmiyorum ama www.soundonsound.com da articles de microphones e gir orada shock tactics diye bir başlık var. Audiotechnica at3035 in reviewi.Kıt ingilizcemle çok iyi olduğunu okudum.Fiyatı 200 dolar shock munt eklenmiş.
Mutlaka bir bak
sevgiler
 
dayanamayıp b1 i almıs bulunmaktayım aleti biraz inceleyip sizlere anlatırım.simdilik paketinde duruyor ses kartını bekliyorum.
 
Sound On Sound kelime grubunun altında http://www.soundonsound.com linkini vermek istiyorsanız

Kod:
[url=http://www.soundonsound.com]Sound On Sound[/url]

yazıyorsunuz, bu arada mesaj kutusunun altında "Bu mesajda BBCode kullanma" kutucuğu boş duruyor, yani bu link komutunun tanınabilmesi için BBCode özelliğinin açık olması gerekiyor.

Onu yaptıktan sonra o yazdığınız kod

Sound On Sound

olarak görünüyor.

Eğer linke başka bir renk vermek istiyorsanız mesela

Kod:
[url=http://www.soundonsound.com][color=blue]Sound On Sound[/color][/url]

yazıyorsunuz, netice

Sound On Sound

oluyor.

Ayrıca bir de diyelim linkin yatık yazmasını istiyorsunuz, o zaman da
Kod:
[url=http://www.soundonsound.com][color=blue][i]Sound On Sound[/i][/color][/url]
yazıyorsunuz, netice

Sound On Sound

oluyor.
 
Şimdi aklımdan geçeni yaparsınız ne olur ne olmaz diye hemen söyleyeyim: Sadece orada yeşil harfle belirtilmiş kısmı taklit ediyorsunuz ha, o Kod mod filan onları yazmıyorsunuz.
 
rode nt1a 'yı Almanya'da bir müzik markette buldum fiyatı 199.-euro(KDV dahil)sizce fiyat uygun mu,yoksa başka bir yerden daha uygun fiyata bulabilirmiyim?
 
Rode süper bir şeymiş arkadaşlar yani şunu diyorum ki ben mikrofon kullanmamışım önceden hiç...Bence bir şekilde edinin

Yalnız illaki bir pop-filter kullanmanız lazım, bulamazsanız bir tele naylon çorap, dantelli külot falan halledin bir şekilde ;)

Hem mikrofonunuzun sağlığı açısından hem de patlamalar açısından çok mühim.

Allbay al hocam o mikrofonu çok düşünme...
 
Geri
Üst